2019. január 14., hétfő

Így passzolja le az önkormányzat a kommunális adó beszedése után a feladatköröket - nem foglalkoznak velünk

Évek óta nem akar foglalkozni az ócsai önkormányzat a város mögöttes dolgaival.  Így például azt is lepasszolja magáról a hivatal, hogy az utcai közvilágítással foglalkozzon. 

Old meg magad a problémát - a kommunális adót lenyúlják
Bukodi Károly polgármester csábos képével tudatja a városlakóval a közpénzes honlapján, a városvezetés, hogy a közvilágítási hibákat a lakosság hol jelentse be, mivel az nem elég, hogy az önkormányzatunk hivatalába jelezzük azt, mert ott senki nem foglalkozik ezzel.

Bár Bukodinak és Horváthnak köszönhetően kaptuk a nyakunkba a kommunális adót, ami más polgármesterek alatt nem volt divat Ócsán. Az így a költségvetésbe került évi 24 milliós összeget azonban az önkormányzatunk a lyukas költségvetésében elemészti, miközben a polgármester saját használati céljául vásárolt közpénzes autóra is képesek volta 6 milliós összeget kifizetni ebből és még évente további milliókat is kihúztak a költségvetésből Buza Ernő előterjesztése alapján az éves juttatásuk kiegészítéseként. Ez volt 2018-ban is, amikor mind a képvisel-testületi tagság, mind pedig a vezető tisztségviselők milliókon osztozott a mi bőrünkre.  Igaz erről már többször írtunk, de az ebben érintett választott képviselőink és a városvezetők egyszer nem reagáltak. Mindez nem csak az igazunkat, hanem a bűnös mocskosságukat is igazolja. 

Ezzel szemben a reformátusok tulajdonában álló Ady Endre utca 4. szám alatti presbiteri imaház néven ismert műemléki épületet Isten áldásra bízva hagyják elpusztulni a református lelkész bűnrészessége és a hívő gyülekezett szem láttára. 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Reform%C3%A1tus_templom%2C_volt_premontrei_pr%C3%A9posts%C3%A1gi_templom_%287192._sz%C3%A1m%C3%BA_m%C5%B1eml%C3%A9k%29_22.jpg
A város főutca vak sötéten, a reformátusok közpénzes nappali fényben úsznak
Viszont az Árpád-korabeli  premontrei kolostort a reformátusok fényességére ugyancsak abból  a közvagyonból fizeti a város, amiből talán éppen ennek okán nem telik kátyúzásra, vagy másra. 

A kommunális adó beszedésének felügyeletére komoly emberi erőforrásokat állított a hivatal, amikor az adóügyi iroda munkatársai számát meghatározták.  

Csak a Városháza felírat világított a  fő utca zebrájánál

A lakossági kommunális adó bevezetését követően cserébe semmit nem adott az önkormányzat. A befizetéseket nem különítik el, hanem bekeverik költségvetési összesbe, ahonnan sem a lakossági szemétszállításért, sem másért nem fizetnek helyettünk. 

Még arra sem telik tőlük, hogy a közvilágításra gondot fordítsanak. Arra sem figyelnek oda, hogy napokig sötétbe borult a fél város.  Most nem csak a P+R parkolóban nem üzemelt a közvilágítás, hanem a Falu Tamás utca gimnáziumi szakasza és a Bajcsy vonalában az önkormányzatig sötét volt a városban. A legközelebbi világos hely Szűcs Lajos otthonánál kezdődött.

Az önkormányzatot sem a sötétséggel járó közbiztonság, sem a balesetveszély nem érdekelte. A lakosság pedig hiába reklamált, nem izgatott senki.  

Még a víztorony szokásos és kötelező repülésbiztonsági világítása sem működik jó ideje. 

Ócsán azonban ez sem foglalkoztat senkit. Aki akar, tegyen bejelentés úgy mint a tisztítatlan járdák, a  rossz utak, és a világítás nélküli közterületek kapcsán. 
A polgármester kisvárosi hangulatába ez is belefér.

*

1 megjegyzés: