2019. január 22., kedd

Lezajlott az első előválasztásos főpolgármester-jelölti vita - Puzsér jót röhöghetett

Vasárnap délután a párbeszédes Karácsony Gergely és az MSZP-s Horváth Csaba részvételével bemutatkozott a főváros két főpolgármester-jelöltje azon az előválasztási vitán, amit az önjelölt, de már az LMP támogatottságát élvező Puzsér Róbert kedvére hoztak össze.

https://external-vie1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQAsKB9ShtI6m1gg&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F--ibVoBZcAMs%2FXETYi4q5TPI%2FAAAAAAAAGv8%2F8NStmgDyViIBYpCcmhaueVZypuuL52fqgCLcBGAs%2Fw1200-h630-p-k-no-nu%2FElo%2525CC%25258Bva%2525CC%252581laszta%2525CC%252581s-11-HPGy-ma%2525CC%252581solata-1000x600.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBo_vs0rpFslTeU

 Nem kívánok én itt és most belemenni a fővárosért zajló politikai hatalmi harc küzdelmes részleteibe, mert majd hidegen hagy, hogy ezek miként eszik egymást a hatalomért, illetve az oda történő bekerülésért.  Természetesen mindegyik fél többre vágyik, és akar valaki lenni ebben az egészben. A mögöttes támogatók pedig pozíciót és a jelöltjükön át képviselt irányítást szeretnének. 

A két egymással most csörtéző felek egyike sem ismereteken.
 Horváth Csaba már volt főpolgármester-jelölt és úgy általában véve szinte mindenes a pártképviselete során.  

  Karácsony Gergely, pedig amolyan fiatalkori Göncz Árpád képében jelen meg előttem, aki egyfajta Joli-Jokerként szinte mindre alkalmas és alkalmatlan egy személyben.
  
Amúgy  Karácsony Gergely csak egyszerűen egy csöves profilját mutatja és jeleníti meg a közönség előtt. Olyan egyszerű és toprongyos, mint Hadházy a lyukas zokniban. Állandó kelléke egyazon gyűrött, nyakánál kigombolt ing, nyakkendő nélkül, a kócos hajjal és a sárgás fogazattal. A beszéde, a stílusa és mondandója sem különb ennél. Horváth Csaba ennél sokkalta elegánsabb, ápoltabb és rendezettebb külsőt mutat a közbenső lózungjai és a korábban is bemutatott tehetségtelensége mellett. Ezzel együtt a szocialisták próbababája a korábbi ingyenes tömegközlekedési elképzeléseit felhagyva ma már egy diktatórikusabb városvezetést képzel el magának. Ebben egyetlen ellenzékit (értsd mai kormányon levő Fidesz-KDNP) nem engedne beleszólni és még alpolgármesteri pozícióba jutni sem. Mindez összefügg azzal a törekvésükkel, ami szerint a köztévébe is csak a mostani ellenzék politikusait ültetnék és még a bemondok is csak a maguk köreiből kerülhetnének képernyőre. 

Érdekes ez a sajátos demokrácia értelmezés a liberalizmust hirdetők oldaláról.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése