2019. január 15., kedd

Miért és kinek kéne bocsánatot kérni a nyugdíjkörüli cirkuszgyártás okán - mindenki többet kapott ( - na és)

Pénteken a nem létező ellenzéki sajtó teleszórta a hírcsatornákat a kormány legújabb gaztettével, ami jelen esetben a nyugdíjban részesülőket vette célba.  Igaz a támadás nem áll fix alapokon, mert a híradások fele sem volt igaz.  Ócsán ennek legnagyobb hírverője a polgárőség alelnöke volt, aki a közösségi oldalán erre vonatkozóan több megosztást is belinkelt.

Volt akinek nem jött meg - felrobbantották a netet, de végül csak nem halt bele senki

Hazudnak, geciznek és kapják be a válaszok
Az alap az volt, hogy a nyugdíjak folyósítási rendszere 12.-én esedékes. Ez viszont szombatra esett, ami alapjában véve nem szokott problémát okozni, ahogy most sem, egészen addig, míg egy banális hiba folytán meg nem akadt a mögöttes banki rendszer.  

Így történetesen valóban volt olyan (nem mindenki) akinek számlájára nem jutott el 11.-én pénteken, vagyis már egy nappal korábban a járandósága.  Péntek délután erre hivatkozással indult el az a médiakampány, aminek ismert szószólója a helyi polgárőség vezető tisztségviselője volt. Rajta kívül senkit nem foglalkoztatott ez a polgárőrség vezetésében, vagy tagságában, de még a helyi nyugdíjasok sem éltek panasszal az utalásokat illetően. 

Sokan beálltak a rosszindulatúak sorába
Sőt az általunk ismert és elérhető nyugdíjasok azt mondták, hogy számlájukra már pénteken megérkezett a pénz. Így volt ez annál is aki az OTP-nél van.  Mindez persze nem zárja ki, hogy előfordulhatott olyan, akihez valóban nem ért el az utalás. Ilyen talán az Alsópakonyi lakóparkban élő személy esetében merült fel, azonban ő sem szorult azonnali segítségre, mert volt áram, víz, fűtőanyag és élég élelmiszer is család számára. Aztán abban is biztosak vagyunk, ha nem így lett volna, és szól akár a polgármesternek, akkor tuti, hogy biztosítottak volna számára azonnali pénzügyi segítséget, vagy más ellátást. Bukodi Károly ilyen esetekben képes azonnali cselekvésre, mert emberileg áll olyan szinten, hogy ezt polgármesterként közvetlenül kezelje. Szóval senki nem volt veszélyben és senki nem szorult áthidaló segítségre azok közül sem, akikhez nem jutott el a pénzbeli ellátás pénteken.

Azért csak volt tájékoztatás, ha közleményt adtak ki
Ezért is mondtuk, hogy az egész ezzel foglalkozó hírverés egy felfújt lufi volt, ami pontosan beleillik abba a kormányt baszkuráló felállásba, amit az ellenzéki oldalon levők nagy része képvisel a mostani Jobbiktól a DK-s szélsőségekig.  Csak a Mi hazánk, a MIÉP és a Munkáspárt nem vett részt ebben a hisztiben.

Itt is talán az étkezési utalványokra hajtottak volna egyesek
Hétfőre mégis vizsgálatot rendelt el a kormány, hogy lássa mi történt, vagy hol van a baj, még akkor is ha ezen a napon már az is felvehette az idei emelt nyugdíját, aki ezt pénteken nem tehette meg.

A nyugdíjemelés viszont láthatólag mindenkinek jól jött. Példázott esetünkben tavalyi 138 ezer forintos ellátás 152 ezer forintra növekedve jelent meg a számlán január 11.-én. Mindez bizony jó érzéssel töltötte le az érintettet, aki azt is elmondta, hogy nem érti az ismert polgárőrvezető hozzáállását.  

Volt, ahova már 11.-én rendben megérkezett a megemelt járandóság - jobb is az utalás, mintsem a postást várni

Sajnos való igaz, hogy mostanság a választási évbe fordulván, mindenből politikai cirkuszt képesek kovácsolni, akkor is ha az alaptalan, vagy nem teljesen igaz. Jelen esetben is ez történt, amikor egyesekhez nem jutott el idő előtti pénteken a nyugdíj. Ekkor sem a nyugdíjas szervezetek, vagy más érdekvédelmi csoportok, hanem a sajtó és itt éppen egy polgárőr volt az aki az egészet gerjesztette. 

Különösen sajnálatos, hogy a polgárőrség ezen tagja már nem csak személyi konfliktusokat, hanem politikai afférokat is képes termelni most éppen a nyugdíjak és a mögöttesen érintett nyugdíjasok érintettségével.


Nem hinnénk, hogy ezért bárki másnak is bocsánatot, vagy elnézést kéne kérnie rajta kívül. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése