2019. január 21., hétfő

Kitől is tanulhatnánk, a tanárainkon túl - Kukorelly Endre közszereplő ( - trágárább vagy-e mint a sokat szídott)

Kukorelly Endre (Budapest, 1951. április 26. –) József Attila-díjas magyar író, költő, újságíró, kritikus, a kreatív Írás tanára. A Lehet Más a Politika Pest megyei területi listájáról szerzett mandátumot 2010-ben, amelyről 2012-ben mondott le. 

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/LqUktkpTURBXy84OTgwNjg5MzI4ODlkMGFjM2UzMTZjNGE2MDE3MDdlZC5wbmeSlQPMoQDNAbrM-ZMFzQMUzQG8Mostanság az ATV-ben és a HírTv műsoraiban osztja az észt.Sokszor olyan bukott bűnöző politikusok oldalán, mint a volt MDF-s Herényi Károly.

Kukrorelly nemigen válogatja meg szavait.

Mondataiban jelentős szerepet kapnak a beszélt nyelvi elemek. (Tematikájához hasonlóan) mondat- és szövegszerkesztésére a hétköznapiság, a spontaneitás, a dísztelenség, a tömörség, a töredezettség a jellemző. Alkotásainak hangneme sokszor ironikus, néha kiábrándult.

Szaftos beszéde és heves modora, valamint előadásmódja sokakat írtál. Ezt használják ki és veszik igénybe a tévék a nézettség fokozása érdekében mert a nézők egy részét is hergeli ez a stílus.  Kukorelly a tokaji írótáborban 2014-ben összeszólalkoztak Csender Leventével. Csender pedig egy ütéssel zárta le a konfliktust. Kukorelly megsérült, sebét kórházban varrták össze. A kórház értesítette a rendőrséget is.Kukorelly nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ATV Civil a pályán című műsor december eleji adásában kiderült miként szólal meg nagy nyilvánosság előtt Kukorelly Endre, volt LMP-s politikus aki ismét egyértelműen véleményt nyilvánított: "az egész ország rábaszik"

Gyurcsány után szabadon alkalmazott trágárság csak Bayer Zsolt írónikus megfogalmazásában esetében tűnik tisztátalannak, vagy piszkosnak.  Az ellenzéki trágárság és mocskolódás mindig is belefért abba a toleráns liberalizmusba, ahol a Dk-sok nyomán ezen egységbe kovácsolódik a szenny. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése