2019. január 13., vasárnap

Drámai nap ez a mai - szólásra emelkedett az ellenzék, és fájón zokogva osztották a rossz hírt ( - ki a hibás)

Tegnap valóban drámai történések zajlottak le a hazai internetes hálózaton.  Nem a szovjetek doni áttörésének tragédiája foglalkoztatta a balfékeket, hanem a nyugellátási díj késlekedése állította csatasorba az ellenzéket. 
Ők és a hozzájuk kötődő liberálisan baloldali sajtó sírta tele könnyekkel a híroldalak ezzel.

 Mi a baj ?  Az történt ugyanis, hogy a nyugdíjak programozott kifizetési ideje minden hó 12. napja. Idén januárban azonban ez szombatra esik. Továbbá az utalások során a banki Giro rendszerben is problémák léptek fel. Így többekhez nem érkezett meg idő előtt egy nappal korábban a nyugellátás, hiszen az aktuális időszak szombatra, munkaszüneti napra esett. Ezt kapta fel az ellenzéki sajtó és ezt osztották Ócsán is ezerrel, mint a kormány újabb leleplezett bűnét.

Ócsa visszatérő polgárőrvezetője szerint hazudnak

Kisvárosunk hangulatáért felelős polgárőrünk a hozzá méltó mód tele is szórta a Facebook oldalán a maga egyoldalú rosszallásaival, megfelelően hangolva a célközönségét. Azt mögöttes szimpátia tábort, aki fel sem fogja, hogy ellenségeskedésével miként mételyezi meg a közéletet. Dicső polgárőrünk közösségi szórásához hozzászól Buza Ernő fideszes önkormányzati képviselő a saját bárgyúságával. (Azt azért tudni kell, hogy Buza Ernő terjesztette elő évekkel ezelőtt a polgármester és az alpolgármester éves külön díjazását a kimagasló teljesítményért, aminek során viszonzásul maguk a képviselők is ebben részesültek. Ezt alakították át, illetve építették be aztán a költségvetésbe, hogy az már évente automatikusan jár számuk. Nos ezt a külön juttatást Ernő is megkapta, tehát neki a legkevésbé hiányozhat a nyugdíj hétfői kifizetése a heti szerencsejátékozáshoz.)  Ezt követően aztán a közösségi megosztások során a városi blog Facebook oldalán is megjelent a polgárőrség alelnökének osztása, amihez itt is vélemény került hozzáfűzésre. Erre aztán beindult a DK-s fanok özöne és ehhez csatlakozott a család lányos tagsága. Rendeztek is olyan kétségbeesett sírás-rívást, meg gyalázást, hogy Homérsz is meríthetett volna belőle Odüsszeia hányattatásai során.

Késnek a nyugdíjak - Buza: "Hol van..."  Boros: "Felelős?"
 Most csupán ezen kalauzolnánk végig az olvasót.

Tibort megsajnálták a sirámokért - erre köcsögözik
A  szaporodó hozzászólásokra válaszul nem is maradt el az ehhez kapcsolódó DK ügynökök reakciója. Hívő tagozata különösen hagyta a szeretett vezérét "bántani". Többen a Facebook üzenőfalára hányták az összes ezzel kapcsolatos borzalmaikat. Mások is csoportosan kezdték osztani az ezt firtató cikkeket. Már szinte nemzeti tragédiának, amolyan gyászos fekete napnak hirdették ki december 12.-én az elmaradt nyugdíjak kifizetésének napját. Volt aki már a vészharangokat akarta zengetni. Mások a ismét kilátásba helyezték a kormány lemondatását. Volt aki a háza falára is kiakarta tacepaózni a nem határidő előtti kifizetés pénzbeli hiányát. Gréczy Zsolt DK-s szóvivő, Gyurcsány fegyvertisztítója már a nyugdíjasok hétvégi éhenhalást vizionálta. A helyi polgárőség ebben aktív alelnöke pedig több megosztással szintén félelmét fejezte ki a süketelő pénz és a nyugdíj szombaton járó utalásának elmaradása okán.  

Szombaton, 12.-én nem mindenkihez jutott el a nyugdíj
Volt aki már gyűjtést is akart kezdeményezni a Facebook segítségével. Más pénzbeli kölcsönt ajánlott fel a jó embernek. Volt aki a Sparba segítette és fizette volna be az egység alsó vezetőjét, és olyan is akadt, aki anyagi segítséget ajánlott fel neki, mint Gyurcsánynak a DK-s iroda leégéséért. 

"Nem magam miatt aggódom a nyugdíjjal kapcsolatosan"
Erre volt is felháborodás, meg köcsögözés a jó polgárőr elvtárstól, hogy micsoda megszégyenítés ez. 

Persze a mi hősünk nem a maga anyagi boldogulásáért aggódott, mert ő jól él és nem is a szegények lakóparkjában, hanem Ócsa központi részén a neves irodalmár utcájában, ahol erre nincs szükség. Ő csak másokért, a szegény nyugdíjasokért fejezte ki aggodalmát. 

Nincs ebben semmi visszás, vagy kormány ellenes. Most még csak azt sem írta ki, mint korábban, hogy O 1 G. Karácsony tájékán pedig még ezzel volt elfoglalva. Most pedig már azt számolja, hogy mennyit kaszál a kormány a 12.-e kifizetések szombati elmaradása és a 14.-ei hétfői kifizetés alatti kamatok hasznából. Mert ügyebár a mi polgári vezetőnk nem egy seggfej, aki ne fordítaná a fifikás gógyiját arra,  a hasznos tényre, miszerint a hétvégén a pénz másnak kamatozik. 

Ócsán nem főztek a nyugdíjasoknak ezért

Tudjuk, mocskos a kormány, és minden trükköt bevet az ellenzék bosszantására. Nem véletlen hát, hogy kiborul és szitkozódásba csap az ellenzéki erő. Olyan ez, mint egykoron a Munkásőrség ellenállása volt. Ott  a begyepesedett öreg káderek fújták a magukét, akik legalább olyan hülyék voltak, mint a mostani ellenzék.

Pont úgy, ahogy azt a Csapd le csacsiban is bemutatták.


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése