2019. január 20., vasárnap

A bűnüldözés elől a képviselőségbe menekülő Hadházy együtt hált Szél Bernivel - de ki stoppolja be a zoknit

Mint ismert, Hadházy négy gyermekére hivatkozva vette fel a mentelmi státusszal járó képviselőséget, nehogy eljárást kezdeményezhessenek vele szemben. 

https://24.p3k.hu/app/uploads/2016/06/kep_21-e1464868346790-1024x589.jpgKorábban azt mondta, nem teszi le az esküt. Az LMP egykori társelnöke korábban egy interjúban arról beszélt, ha fideszes többség lesz 2018-ban, nem ül be az Országgyűlésbe. Ezt követően számtalanszor kérdezték a képviselőt, hogy mik a tervei a jövőre nézve: végül felveszi, vagy nem veszi fel a mandátumát? A Hír TV-nek például pár nappal a választások után erről azt mondta, több mindent is át kell gondolnia. Az „átgondolandók” között említette például azt is:
"El kell mondani őszintén, személyes kérdés is, az pedig az, hogy utána mennyire fogják az embert kicsinálni egy ilyen választás után, amikor úgymond beleköptem a levesükbe, ebbe a nagyon piszkos levesükbe. És az a mentelmi jog, vagy az a státusz, amit egy parlamenti képviselői hely jelent, ez védi vagy mennyire védi az embert. Engedtessék meg, négy gyerekem van, ezt is el kell mondani” 
Ez utóbbi megnyilvánulásából már arra lehetett következtetni, hogy Hadházy előbb-utóbb csak beül a parlamentbe, még pedig azért, mert a földügyeivel kapcsolatos nyomozások miatt szüksége lesz a képviselőknek járó mentelmi jogra.

https://zoom.hu/wp-content/uploads/2018/08/VV_07433-1024x682.jpgHadházy Ákos korábban arról beszélt, ha a Fidesz nyer, akkor be sem ül a parlamentbe, ehhez képest most már arra készül, hogy felveszi a mandátumát, a mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást - mondta Halász János. Szerinte az már hetekkel ezelőtt kiderült, Hadházy Ákosék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját.

A frakciószóvivő hozzátette, hogy dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

„Hadházy Ákosék több százmilliós földliciten vettek részt, és strómanszámláról fizették ki a 30 millió forintos előleget” - mondta Halász János megjegyezve, hogy a gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az ügyészségnél.

Aztán, ahogy írták: "Hadházy Ákos kétségbeesetten menekül" a felelősségre vonás elől a képviselőségbe. 

https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--N9929t6c--/w_1160/7FNAc5X2p8id1QGwqs.jpegHadházy Ákos szavakban nem is annyira ragaszkodott a képviselőséghez, ennek saját maga adott hangot, amikor 2017 elején azt mondta, ha a Fidesz kétharmaddal nyeri a választást, akkor ő inkább nem lesz képviselő. Az ígéretéből visszatáncolt, és egészen elképesztő magyarázatokkal sokkolta a nyilvánosságot, hogy miért is ül be mégis a törvényhozásba. Egy interjúban elszólta magát, véletlenül azt mondta, hogy amit „egy parlamenti képviselői hely jelent, ez védi, vagy valamennyire védi az embert." Később pedig ezt megerősítve azt írta közösségi oldalán, hogy „a képviselői státusz ad valamennyi - nem sok - védelmet." Hadházy megnyilvánulásai látványosan összecsengnek azzal, hogy az elmúlt hetekben nyomozás indult a családjának gyanús földszerzési ügyében.

Az ellenzéki politikus egy ideje már országgyűlési képviselő, ezért mentelmi jog illeti meg, ellene tehát addig nem lehet nyomozni, amíg védi ez a jog.  Ez láthatólag fel is bátorította.

Mostanra levetett minden gátlást, erkölcsi frázist és teljes átéléssel állt bele a pártjából kirúgottak sajátos politizálásába egyéni képviselőként társulva azzal a Szél Bernadettel, akit szintúgy az LMP-ből szorítottak az egyéni képviselők magányosságába.  Talán éppen ez a sors-közeli magányosság hozta össze őket egymással a négy gyermekes családapát és a kétgyermekes családanyát.   

Azóta az ellenzékiek példáját követve amolyan páros botránypolitizálást folytatnak. Az MTVA székházába történő ellenzéki rajtaütést követően még együtt feküdtek a padlóra a többiekkel, de aztán ahogy ez az akció lezajlott és a többiek tovább lépve másba fogtak, úgy Berni és Ákos leragadt a tévénél.  Ők a hét elején egyszerűen beköltöztek a közszolgálati tévé Kunigunda utcai épületébe.  

https://i.ytimg.com/vi/Obedw-OXGYs/maxresdefault.jpg

Bernadett jó feleséghez illően be is csomagolt, és a köröndöt maga mögött húzva felkészült az ott alvásra, ahogy egy jártas nyaralótól elvárható.  Hadházy ennél sokkalta rendezetlenebb volt, de ezzel is csak önmagát formálva hozta.  Az első nekivetkőzésre azonnal láthatóvá vált az a kispolgári egyszerűség, ami ezt az embert alkotja. Hadházy valóban a nép azon gyermeke, aki még ma is lyukas zokniban járva reformálja a hétköznapokat.  Nincs puccosság, vagy más fellengzősség. Csak a még használatra érett lyukas zokni. Mindez nem szégyen abban a szegénységben amiben egy ország él. Hadházy kimondatlanul ezt hozta és mutatta be a köztévében.

https://lokal-c.mmcd.hu/wp-content/uploads/2019/01/Hadh%C3%A1zy-zoknija-MTVA.jpg

A két politikus pankrátor hétfőn költözött be a tévé előcsarnokába.
Felkeltem és ezt láttam. Sok mindent csináltam már a kamera előtt — aludni még nem aludtam, az fix. Hogy ebből milyen műsor lesz, elképzelni sem tudom. Ezek konkrétan perverzek. Propagandamentes jó reggelt kívánunk mindenkinek a propagandatévéből!
- ezt írta ki az oldalára Szél Bernadett, hiányolva a meghitt, zavarásmentes elszállásolást az MTVA aulájában.

 A hétfő óta az állami tévében együtt élő, két független képviselő pénteken adta fel átmenetileg a bentlétet.

A kiköltőzést követően a Nyugatifény beszámolója szerint: Hadházy Ákostól a fia kérdezte meg, mire volt jó az, hogy beköltöztek az MTVA épületébe, hiszen akik eddig is tudtak a harcáról, azok így is, úgy is mellette állnak, akikhez pedig semmi más nem jut el, csak a kormány és a Fidesz propagandája, azokhoz úgysem ér el az akciójuknak még csak a híre sem.  

Ennek ellentmond Hadháy Ákos Öt nap krónikája címmel közzétett beszámolója, miszerint az MTVA operatőrei  híressé tették zokniját. Tehát csak nem múlt el híradás nélkül a 4 éjszakás bentlét. Hadházy közzé is tette: "Lejáratásból haszon - ha már éjszaka is kameráznak minket, használjuk ki az ingyen reklámfelületet!"

Más források szerint: - Mivel Hadházy úriember, ezért az alvásra egyébként is kényelmetlen fotelban elhelyezkedett, levette a cipőjét, és lám kiderült, hogy a zoknija lyukas. Persze ezt is vette (és nem hagyta ki) az MTV. "Sajnálatos, hogy vannak sokan, akiknek ennyi elég is egy embernek és annak munkássága negatív megítéléséhez". - írja a Hírhatár online.  "Vannak, akiknek a közmédia műsorából csak Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő lyukas zoknija marad meg." 

Szél Bernadett szerint, ami az elmúlt hetekben az MTVA-ban és előtte történt, az a Fidesz felelőssége.


A két független képviselő azt is mondta, nem adják fel a harcot, kitartóak lesznek, és ez részükről nem csak szólam. Példaként említette, hogy hamarosan visszatérnek Papp Dánielhez, aki csak egyféleképpen úszhatja meg a velük történő találkozást: ha lemond.


A nézőket legjobban érdeklő lyukas zokni befoltozásáról, azonban senki nem beszélt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése