2017. május 29., hétfő

Nincs több titok: Andy Vajna bemutatja hány milliárdot kap az államtól - Ócsán ennél kevesebbel is beérik ( - ?)

A közpénzből is jóllehet élni , ezt mutatja Andy Vajna és Vajna Tímea nyomán a Fidesz

A Válasz.hu értesülése szerint Andy Vajna cége 6,72 milliárd forintnyi hitelt kap a Szijjártó Péter által felügyelt állami Eximbanktól a TV2 „tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából”. Az információt igazoló okiratot a cégbíróságon találtuk meg.

http://img0.hvg.hu/image.aspx?id=4ff2c71c-2006-4a62-aafe-310147964682&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e

Röpködnek a közpénz jellegüket vesztő milliárdok... 

Ócsán a  - rossz nyelvek szerint egy helyi vállalkozónak létesített -  P+R parkoló volt az egyik nagyberuházás, ami után hátrahagyottan kilógott a lóláb.

Bukodi polgármester vezette Ócsa hivatalos honlapját idézve  "a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezésében 2015. április végén megkezdődött" meg Ócsán a P+R parkoló kiépítése. A beruházás kapcsán megígérték: "A Damjanich utca burkolatát felújítjuk, megerősítjük."

A Damjanich utca burkolatának felújítása és megerősítése sem vált valóra - következmények nélkül, és hivatalból hazudoznak ( - ezek után hiteltelenné vált a város hivatalos weboldala)

Képesek voltak kerékpárutat hazudni - aláírták

Ez azonban teljes mértékben elmaradt. Akár csak az Alsópakony és Ócsa Vasútállomás közt létesítendő kerékpárút.

Bukodi azonban az elmaradt beruházásokról és a felhasznált pénzeszközöket nem teszi átláthatóvá. A
közvagyon költekezéseit nem minden esetben mutatja be a népnek. Számos esetben nem világos az elszámolás. 

Máig nem ismert például, hogy az elmaradt kerékpárút tervezett, de meg nem valósult, és fel nem használt keretösszege hova lett?

A P+R parkolóra elköltött milliárdnyi pénzkeret hogyan és miként került kifizetésre akkor, amikor Ócsán a beígért Damjanich utcai burkolatcsere, a felújítás és a megerősítés nem valósult meg. 

A B2 Trans Kft túlsúlyos fuvarjai rendesen adtak az amúgy rossz állapotú utaknak - azóta sem hozták helyre az úthibákat ( - máig nincs hivatalosan megnevezett felelőse ennek a közvagyont károsító ügynek)

Aztán azt sem világos, hogy a semmitmondó B2 Trans Kft-nek kiadott közpénzes lehetőséget az ócsai beruházásban való részvételre, hogy aztán a városvezetés engedményével a Székesi utcán át fuvaronként több mint húsz tonnányi terheléssel annak burkolatát részint tönkre vágva a helyi közterület-felügyelet és a polgárőség orra előtt és a szeme láttára illegális hulladéklerakást folytasson a város külterületi részén. 

A két városvezetőt ez esetben sem kérte számon senki - Fideszes vezetés úgy bánik a közvagyonnal, mint hazárdőr a kártyával (- pártszinten ezt is elrendezték)

Ezért aztán ki mennyiben részesült a közvagyonból, csak találgatni lehet.

Példának okáért vegyük a Hantos-Jarábik házaspár esetét az ócsai városvezetéssel. A férj, helyi református lelkészkén egyszer már olyan viszonyokat igazolt, aminek során önkormányzati segedelemmel, majdnem bekebelezte, vagyis egyházi körökbe illesztette a település egyetlen általános iskoláját.  A feleség korábbi segédszínészként volt ismert Szeged majd Kecskemét vonatkozásában, amikor is megkapta a helyi szabadidő központ igazgatói székét. Az évek során azonban nem csak a városvezetés hatalmassága és annak céljai változtak az érdekek mentén, hanem a korábban hű és lojális párttagok lelkülete is. 

A Református Egyház és Ócsa önkormányzata kéz-kezet mos alapon hagyja szétmállni és összedőlni a református tulajdonban álló ócsai műemléképületet - Hantos és Bukodi ebben az esetben egy húron pendül

Így nem is érte már olyan váratlanul a politikában jártas embereket a hír, miszerint a művésznő és a polgármester közt kenyértörésre került sor. 

Ennek a válásnak az árát szintén a költségvetés bánta. Jarábik Klára igazgatói felmondása vagy ha milliójába került a helybélieknek.

Mennyi, az annyi... -  Neked öt, vagy hatmillió a szolgálati autó, nekem ugyanennyi a lelépésért a közösségi kasszából ( - az ócsaiak többsége ezt is benyelte)
 
Közel ugyanannyiba, mint a polgármester jólétét szolgáló magánhasználatra vásárolt közpénzes autó beszerzése. 

Mindezen költekezések okán nincs mit csodálkozni azon, hogy városfejlesztésre, úthálózat-felújításra, önkormányzati járdaépítésre, vagy kerékpárutak létesítésére nem jut Ócsán. A vesszőparipaként elhíresült vasúti átjárók felújítási összegét inkább az egykori Tsz-Iroda romos épületének megvásárlására fordította a két városvezető. Számukra ez jobb üzletnek bizonyult, mint a vasúti kereszteződés biztonságossá tétele.


Ebben az épületben fekszik a vasúti átjáró felújításának ára - ez bizonyára kifizetődőbb üzletnek bizonyult a városvezetők számára ( - kocsira,  önmaguk fényezésére futja a költségvetésből, amire meg tényleg kéne, arra nem)
 
Nem véletlen, hogy az önkormányzat ügyvédjeként ismert dabasi Rim Zsuzsanna ügyvéd is szépen részesül az ócsai közpénzekből. Bukodi rendesen adja számára a munkát. Látható a jólét azon a közösségi megosztáson amit a Rim Ügyvédi Iroda tett közzé a Facebookon. A reprezentatív irodarészletből nem derül ki, hogy Ócsa városa mennyi összeggel járult hozzá ehhez a külcsínhez. A sok munka elvégre nem kis pénz visz el. Ócsa önkormányzatának ügykezelése, pedig láthatóan emészti a közpénzt.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18739682_873579519462545_3075867754805590319_n.jpg?_nc_cat=105&cachebreaker=sd&_nc_oc=AQmSSwa8a-OEdQgwUrTK8lgxj55SL_T-4ghkNttZJZU1ZzV-JAxXyi64XC1mMrUE7ZQ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=04c0bef810c2d7400216ec45458ac450&oe=5E38E46A
Rim Ügyvédi Iroda fényképe.
Rim Ügyvédi Iroda - Facebook megosztás ( - mert nem csak közpénzből lehet jól élni)

Vajon a Fidesz választott kiskirályai meddig szórhatják pofátlanul az emberek pénzét? 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/18836981_878807782273052_314899529331609180_o.jpg?oh=98ae7c9f5842d2de62f27752a6337411&oe=59ACEB28
Bukodi városvezetése szívesen és rendszeresen táplálja foglalkoztatja a Rim Ügyvédi Iroda-t

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése