2017. május 28., vasárnap

Gyereknap ide, máléfesztivál oda, szomorú egy nap a mai - ismét a hazai pályát törölték fel a fiúkkal ( - foci)

Míg május első vasárnapja az anyáké, addig az utolsó a gyerekeké. 
De bármennyire is próbálunk vidámak lenni, nem sikerül mert drága focistáinkat hazai pályán úgy kipicsázták, hogy máris a kieső zónában találták magukat.


Bár korábban Bukodi Karcsink a hazai pályán döntetlent elérő csapatának mérkőzés utáni mérhetetlen örömét osztotta közösségi oldalán, addig most mély hallgatásba rejtőzködnek. 

Azt a rítust, amit akkor a fiúk lejtettek az öltözőben...


...sokan lájkolták.

Gondoltam is ennek kapcsán, ha egy ilyen meglepetés-döntetlen ekkora öröm számukra, akkor mekkora lehet a bizalomhiány ami ebben az együttesben lakozik? Végignézve a szezonban produkált focinak nevezett szerencsétlenkedést és bukdácsolást bizony elcsodálkozik a városlakó, hogy erre a teljesítményre még pénzt is áldozunk a közösből!?!  Mert micsoda mérhetetlen pazarlás ez a városi költségvetésből, amikor alapvető önkormányzati feladatokra, jóléti és szociális kiadásokra nem jut elég pénz. A fociőrület és a mögöttes tevékenység már csak ilyen. Ahogy a polgármesterünk is olyan, amilyen. Amolyan magatok választotta.

Persze Bukodit nem izgatja igazán a város, amire hivatalbalépésekor felesküdött. Őt csak a szenvedély hajtja ami a foci iránti elragadtatásában csúcsosodik ki. Nem a város és nem az itt élő emberek sokasága. Ezért is pumpálja a pénzt értelmetlenül abba az egyesületi társaságba, ami semmi jövedelmezőt nem hoz annak a helynek, ahol amúgy rajtuk kívül még vagy 9 ezer embernek biztosít otthont, és majd szavazópolgárt. A szaros focija gyanánt őket hagyja hátra az egyesületét elnökölte polgármester, amikor tőlük megvonja a pénzt, a maga átkos szenvedélyére fordítja. 

Bukodi és haveri köre - szelfi a faceről
Tegnap is azzal volt elfoglalva, hogy a választások során őt segítő régi haverjaival, - a pénteki kispályás sörfocista társaival - Kispestre menjen, ahol a Honvéd-Videoton mérkőzést játszották. Karcsiék (Cahrlie-val) még nyomtak is az itthon maradt ócsaiaknak egy szelfit, - ahogy az mostanság egy ilyen laza társaságban illik, hogy megmutassák mennyire szórakoztató ez. 

Igaz, Ócsán a proletár ezt mind jól kultiválja, és inkább hagyja a fenébe a Karcsi uralta önkormányzat által elhanyagolt utak krátereit, mintsem oda állna a lyukak mellé viszonozná maga is ezt egy képi megjelenítéssel. A kátyúk szélén nem állnak össze az itt élők, és nem teszik ki ennek a képüket, ahogy a polgármester és haveri köre. Ez azonban csak azt bizonyítja, hogy nem vagyunk egyformák.
Mi különbek vagyunk.

Kinek a kátyú és kinek a Charlie-féle bohózat a mérkőzés után.  De hova is ez a nagy szerelem, amikor a polgármester saját csapata ugyanolyan lent van, mint az úton-útfélen fellelhető kráterek mélye. Az pedig az itt közlekedő békák segge alatt van.

Minek örüljön hát az ember, ha a milliós támogatások ellenére sem képes potenciát növelni számukra az egyesületi elnök. A csapat teljesítőképessége a mester kudarcának tükröződése. Amolyan groteszk önábrázolás egy olyan fél számára, aki a várostól elvont pénzek odaítélte támogatása ellenére sem képes eredményt felmutatni, avagy  életet verni a saját fiaiba. 

Most hiába is sopánkodik az ócsai ember, és látja be végtére, hogy az eddigi ráfordítások sora csak kidobott pénz, a kialakult helyzeten ez már mit sem javít. 

Ma a csapatunk hazai pályán az ócsai szurkolók előtt 7:3-as vereséget szenvedett. Fordított esetben már az eredményjelző előtt állna a fél polgárőrség, és ennek az eseménynek a képeivel lenne tele a megosztó, de ma csak ez a képtelenség jutott osztályrészül nekünk.


Most nem villog a Facebook, nincs vidámság és a gyereknapnak is annyi. Mindhiába költekeztünk, a kieső zónába került a Bukodi favorizálta együttes. Azt azonban senki ne gondolja, hogy az ÓcsaVSe elnöksége máris lemondását fontolgatja, és az elnök félreállítása is felmerült. Teljes a  némaság. 
Az itteni tanácstalanság!

Mi jöhet még ezután...?

Egy újabb forduló. Egy sorsdöntő mérkőzés. És talán valóban a kiesés. 

Ki tudja?  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése