2013. február 5., kedd

Már nem csak pénzt, mosóport is kreálnak a városban ( - újabb meló lett oda)

Nem legális csomagoló és gyártóüzemet füleltek le városunkban.
A mosóporgyártó üzemként szolgáló ambiciózus vállalkozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) füles alapján szüntette be.  A külföldről behozott, bizonytalan eredetű mosóport és folyékony mosószert teherautók szállították, zavartalanul a behajtási tilalmat és a súlykorlátozási ellenőrzések lazaságát kijátszva. 

Az ismert "menő" márkákéra emlékeztető csomagolásba töltött árut viszonteladókon keresztül nem csak helyben, hanem az egész országban árusították - tudta meg az MTI Hírcentrum.

Az M1 esti Híradója hétfőn úgy értesült, hogy a vámhivatal tíz tonna ismeretlen eredetű tisztítószert és több száz, ismert márkák jelzéseivel ellátott, töltésre előkészített palackot foglalt le. Megtalálták a fóliázó gépeket és a csomagolóanyagot készítő nyomdát is. Az üzem két dolgozóját gyanúsítottként hallgatták ki. 

A hírműsorban Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője azt mondta, a helyszínen talált fuvarlevelek alapján vizsgálják a Magyarországra beérkezett áru tényleges mennyiségét, és elkezdték felderíteni a vevői kört is. A gyanúsítottak száma még bővülhet.




Az ócsai hamisító üzemet a NAV bezárta, a cég vezetőit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt vonhatják felelősségre.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése