2013. február 17., vasárnap

Majd' hatszázan jönnének és akár költöznének az alsópakonyi új faluba ( - kiválasztásra várva)

12 ember híján hatszáz pályázat érkezett az alsópakonyi szociális lakótelep lakásainak bérleti jogára. 

Pénteken  zárult a pályázat. Az érintettek március 25.-e után tudják meg, kik költözhetnek.

Ócsa városa a héten, rendkívüli ülés keretében szavazta meg a kiválasztásra létrejövő Bíráló Bizottságba delegált két ócsai főt. Mint azt a polgármester és alpolgármester maga kérte, így ők ketten lesznek azok, akik az öt fős bizottságban részt vesznek. A helyi képviselők fideszes többségiben megszavazták az önjelölteket.

Közben a Belügyminisztérium szombaton közölte, hogy 588 pályázó jelentkezett az ócsai új negyedben épülő szociális lakások bérleti jogára a február 15-i határidő bezártáig. Ez egy tucat (12) ember híján 600 fő.  

A pályázat most kezdődő, második szakaszában az adatok feldolgozása és kiértékelése zajlik majd.

Az ócsai szociális telepen épülő házak bérleti jogára azok a devizában hitelt felvett családok jelentkezhettek, akik elveszítették a lakhatásukat, vagy akiknek kényszerértékesítésre jelölték ki az otthonát. A pályázókat nehezítette, hogy a jelentkezést elektronikus és postai úton is be kellett nyújtani.

A honlapon összesen 701 érdeklődő regisztrált, közülük 113 felhasználó nem aktiválta regisztrációját, az ő jelentkezésüket a rendszer inaktív kategóriába sorolta. A pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bonyolítja.

Az előzetes bírálatra és a javaslattételre március 20-ig van ideje az előkészítést végzőknek (Belügyminisztérium, Emberi Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat). A végső döntést meghozó ötfős bizottságot március 14-ig kell megalakítani, a nyerteseket március 25-ig bezárólag választják ki az összeállt tagok. Ócsáról Bukodi Károly és Horváth Tamás a két delegált tag.

A kiválasztottakat a közeli Ócsa látja majd el infrastruktúrával, míg helyben csak a favágás, szűk szobák, tágas kamra és a kertnek nevezett föld, a puszta várja őket. 
(Az épülő lakónegyedről készült Origo riportot itt olvashatja.)

*

1 megjegyzés:

  1. Szerintetek mi alapján fognak ezek ott válogatni a 600 jelentkezőből? Bőr szín alapján, papír alapján? Depresszió mértéke szerint? Vagy mi alapján? Miért nem sorsolással döntik el a rászorulók közül? Vagy az túl egyértelmű lenne? Nem lehetne bizottságosdit játszani? Akaratot érvényesíteni, Vagy minderre pénzt, költséget elszámolni?

    VálaszTörlés