2013. február 15., péntek

Továbbra is tele van kétséggel Ócsa, és tovább kritizálják Alsópakonyt ( - a városvezető még bizakodik)

Az MSZP nem ért egyet Bukodi Károly fellelkesülésével Alsópakony ügyében. Azon a horváti véleményen sem osztozik hogy itt Ócsa mellett a pusztában majd minden megoldódik. 
Így a városvezetés legnagyobb bánatára, tovább kritizálja az ócsai szociális lakónegyed építését az ellenzéki párt.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a beruházásra szánt hatmilliárd forintból 1200 lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak, akiknek egy év elteltével Ócsáról is menniük kell majd, ha a bank nem tudja értékesíteni korábbi ingatlanukat.

Az MSZP-s politikus elmondta: az ócsai telep 80 háza a várostól távol, a pusztában áll, és még a gázt sem vezetik be. Ennek ellenére – folytatta – négyzetméteráruk 522 ezer forint, szemben a Pest megyei városban megszokott 140-150 ezerrel. Még a Rózsadombon is találni négyzetméterenként 400 ezer forintnál olcsóbb lakásokat, míg az ócsai lakóparki lakások 26 millió forintos átlagáráért közművesített, melléképületekkel rendelkező, háromszintes, 250 négyzetméteres ingatlant lehet vásárolni a településen  Korózs Lajos hozzátette: a teljes ócsai lakópark-beruházásra szánt hatmilliárd forintból 1200 lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak.

A politikus kitért még arra is, hogy az ócsai lakótelepen a házak többsége 50 négyzetméteres, noha „falun 50 négyzetméteres a gazdasági épület, a fészer, nem a családi ház”.  Megemlítette továbbá, hogy a projekt kezdetekor a Belügyminisztérium még azt közölte: A+ energiaosztályú épületeket adnak át, ám azok valójában C kategóriásak. Az érvényes jogszabályok szerint ez a minimumkövetelmény, ennél rosszabb minőségben tehát nem lehet építkezni – mondta a szocialisták embere.

Arról is szólt, hogy ha a bank egy éven belül nem tudja eladni a kényszer-értékesítésre kijelölt ingatlanukat, akkor a bajba jutott hiteleseknek az ócsai lakóparkból is ki kell költözniük. Bírálta továbbá, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik vezetője a közelmúltban úgy fogalmazott, „depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe” – írja az MTI.

Korózs Lajos idézte Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkárt, aki azt mondta, a kezdeményezőkészség és az önfenntartáshoz szükséges képesség is fontos szempont az Ócsára költözők kiválasztásánál. „Ha ezek az emberek mindezzel rendelkeznének, akkor mi a francért költöznének Ócsára?” – tette fel végül a kérdést az MSZP-s politikus.

Ön szerint erre Horváth Tamás alpolgármester Alsópakony-szakértő, vagy Bukodi Károly egyszerű polgármester  válaszol majd?
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése