2013. február 7., csütörtök

Pest megye helyzetértékelése - kiindulópont ( - kivonatolt lózungok, és hazugságok az elnök segedelmével)

Magától értetődő elvárásnak tekinthető, hogy Pest megye területfejlesztési koncepciója  és stratégiája megfelelő helyzetértékelésre támaszkodjon; a megye és térségei profiljának, sajátos jellemzőinek, az egyes területek adottságainak ismerete alapozza meg a területfejlesztés hatékonyságát – és azt a hozzáadott értéket, amit a vállalkozások és a közösségek számára jelent a megye és térségeinek jelenét és jövőjét meghatározó tényezők bemutatása.

Nagy jelentőséggel bír, hogy az értékelés keretében összefoglalt adatok és megállapítások helyességét visszaigazolják az érintettek.

A fővárosi metropolisztérség részeként Pest megye szerves részévé vált a Közép-Európa legmeg-határozóbb fordítókorongjaként működő Kárpát-medencei erőtérnek. Kína világgazdasági nyitásának európai irányultságai jelentős részben Pest megyén keresztül valósulnak meg, így a nemzetközi kapcsolati háló meghatározó és megkerülhetetlen eleme.

 Az agglomeráció képe megváltozott; a települések rendezettek, a településközpontok agóraként, kellemes találkozóhelyként működnek.
 Az önkormányzatok szigorral és nagy hozzáértéssel irányítják a településeket.

 A megye városai valódi térségi központként működnek mind gazdaságuk, mind az általuk nyújtott lakossági és közszolgáltatások tekintetében.

Minden településen megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés. A hulladéklerakás, kezelés és feldolgozás megoldódott, a lerakókba csak a feldolgozásra alkalmatlan anyagok kerülnek. A fémek, üveg, műanyag hulladékok visszaforgatása 90%-os.

 A közösségi közlekedés szervezése összehangolt, a járműpark és a kiszolgáló létesítmények utas- és környezetbarát módon megújultak, az egyéni és a közösségi közlekedés összekapcsolódásához jól kiépített, őrzött P+R rendszer áll rendelkezésre az agglomeráció peremein.

 A járásokon belüli tömegközlekedés is megoldott, elsősorban helyi buszjáratoknak köszönhetően.

 Ennek, illetve az elővárosi közlekedés összehangolt fejlesztésének köszönhetően a fővárost a megye bármely pontjáról 30 percen belül el lehet érni, akár közösségi, akár egyéni közlekedési módok igénybevételével.

 A települések közötti összekötő utak felújításra kerültek, a hiányzó haránt irányú kapcsolatok megépültek.
 A településeken kerékpár tárolókkal, pihenőkkel, kerékpár kölcsönzőkkel is ellátott jól kiépített kerékpárút hálózatnak köszönhetően a megye lakosságának jelentős hányada használja a kerék-párt napi közlekedési eszközként.

 A megye valamennyi településén megoldott a szennyvízelvezetés és a magas technológiai szintű szennyvízkezelés. A kapacitások kiépülésével párhuzamosan a lakások rákötései is megvalósultak, a korábbi, környezetszennyező megoldások mindenhol fel lettek számolva.

 A vízgazdálkodás stratégiai területként történő kezelésének köszönhetően az ivóvízbázisok, illetve a közműcégek kivétel nélkül hazai tulajdonban és megfelelő szakmai kezelésben vannak. Mind a lakossági, mind a közületi fogyasztók környezettudatosan és takarékosan bánnak a vízkészletekkel.

A megye teljes területén megoldott a felszíni vízelvezetés, a csapadékvíz tartalékolás közösségi- és családi szinten is támogatott tevékenység.

A szennyvíztisztító, valamint a hulladék lerakó telepek biogáz hasznosító rendszerei szintén hozzájárulnak a megye energiaellátásához. A gázzal el nem látott településeken tért hódítottak a hő-szivattyús fűtésrendszerek.

Az infokommunikációs hálózatok a megye teljes területén kiépültek és olcsón, mindenki számára hozzáférhetőek.

 A megye minden településén jó a közbiztonság, a polgárőrség és a rendőrség együttes erőfeszítéseinek és a közerkölcs javulásának köszönhetően.

*

13 megjegyzés:

  1. Mintha szószéken állna. Büszkén teszi. "Van mire"?

    VálaszTörlés
  2. Ennek minden sora hazugság.
    Csak Ócsa-Alsópakony vonatkozásában tekintve sem igaz, amit állít. És akkor hol van még a megye egésze.
    Ez az ember a vizet és a kenyeret sem dolgozza ki magának.

    VálaszTörlés
  3. Óóóó... itt van már a Kánaán!

    ,,Ha majd a bõség kosarából
    Mindenki egyaránt vehet,
    Ha majd a jognak asztalánál
    Mind egyaránt foglal helyet,
    Ha majd a szellem napvilága
    Ragyog minden ház ablakán:
    Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
    Mert itt van már a Kánaán!"

    /Petőfi Sándor/

    VálaszTörlés
  4. Remélem kedves barátaim, nálatok is beváltak ezek a hangulat javító kijelentések.
    Én máris rózsaszínben látom a város és a megye jövőjét.

    VálaszTörlés
  5. Jézus Krisztus feltámadt!
    Ja nem,bocsánat,csak egy bohóc az.

    VálaszTörlés
  6. Ezeket a dolgokat hol látad Lajos? Az Azori szigeteken?

    VálaszTörlés
  7. Azért tartunk itt, mert ez a hülye, nem látja át a helyzetet. Pest megyében nincs olyan munkatárs, aki képes felmérni a valós állapotot. Pest megye vezetőinek helyzetértékelése annyira hibás, hogy az még az olyan pincérből lett okostojás által sem vállalható, mint az egyszerű Szűcs Lajos.

    VálaszTörlés
  8. Lajos mit igazolnak neked vissza ? Egyetlen mondatod nem igaz. Hazug vagy és jellemtelen. Épp ideje távoznod.

    VálaszTörlés
  9. Lajos lenne a csodatévő,ha csak a negyede igaz lenne ennek a sok badarságnak,amit összehordott.
    Jövőre díjazzuk ezt a fergeteges fejlődést Lajos.

    VálaszTörlés
  10. Szűcs Lajos imádja a gasztronómiát. Nem csak alkata, hanem előélete is erről árulkodik. Pincér, borlovag, díjazott hurkatöltő, böllér, és egyéb disznóságok a bizonyíték erre. A mostani tevékenységéhez, a vezetéshez, a politikához, a teniszhez, a megyei dolgokhoz meg nem ért. Ezekben kudarcot kudarcra halmoz. Fél folak nyilaitól, menekül a kérdésektől és sok egyéb közszereplői kellemetlenség érik, amitől nyűgös. Minek erőlteti ezt az egészet, amikor a nép az értünk tett távoli utazását az Azori-szigetekre sem értékeli. Miért nem tér vissza Szűcs Lajos a gyökereihez és marad meg a hentes, vagy a vendéglátóipari munka mellett, amit amúgy él és hal. Ezt az elnökösködősdit pedig hagyja hátra annak, aki ért, hozzá és a lakóhelye számára, hasznára, valamint gyarapítására képes használni. Ezzel több hasznot hozna, mint amennyit bármi más. Az eddig okozott kártékonysága felbecsülhetetlen. Lajos mondjál le, és térj vissza a disznókhoz.

    VálaszTörlés
  11. Ezzel a társadalmi vitára bocsájtás megtörtént. Pest megye koncepciója Ócsán elbukott. Vonja le mindenki a megfelelő konzekvenciát.

    VálaszTörlés
  12. Ócsa az igazság és az életszerűség teljes hiánya végett elutasítja ezt a hazugsággal teli helyzetfeltárást.
    Szűcs Lajos ismét bebizonyította, hogy vagy nem tudja, vagy nem érzékeli körülötte levő világ és köztük szűkebb környezete helyzetét és gondjait, vagy pedig egy álságos, hazugan törtető némber, aki nem veszi számításba az emberek sorsát. Ez esetben nem szabad többé rászavazni, és távoznia kell a közéletből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Távozni fog, e felől ne legyen kétsége senkinek.

      Törlés