2014. augusztus 31., vasárnap

Kampánybeszámoló a testület soros üléséről - elemzés, vélemény, szukbjetivitás ( - objektíven a lényeg)

Ócsa Önkormányzata a blog előzetese szerint vázoltan augusztus 27.-én megtartotta soros ülését. 

http://www.dabashandball.hu/images/logok/dabas_radio.jpg
Mivel külsős tudósítónk (Fodor László) ezen az ülésen más elfoglaltsága lévén nem tudott részt venni, így a Dabas Rádió beszámolója alapján tájékoztatjuk a várost és a blog olvasóközönségét a fontosabb történésekről.

http://static2.origos.hu/i/1208/20120815-ocsa-lakopark-epitese-devizahitelesek-horvath.jpg
Nehezen lett alpolgármester - rossz választás volt
Horváth Tamás regnáló alpolgármester – Biztonságot Ócsa lakosainak – önkormányzati egészségfejlesztési prevenciós program” -  néven benyújtott előterjesztését végül a testület nem fogadta be és le.  Ez tulajdonképpen nem más, mint egy vásárlási kártya lett volna, - amiért meghatározott alapon lehetett volna hozzájutni, - ami egyrészt a tulajdonos-felhasználó személyi adatait tartalmazta volna, másként pedig a szolgáltatás mögött álló web-oldalán kínált vásárlási lehetőséget, mint egy ilyesfajta, klubtagság.  A lényeg mégis csak az lett volna, hogy a kibocsájtó által üzemeltetett web-shopban forgalmazott készítményeket preferálva vásárlói csoportosulást hozzanak létre szinte a semmiből az által, hogy még a kártyabirtoklásért is mi fizetünk.  Weboldaluk kínált és forgalmazott termékek sem egyediek, hanem másutt tagság nélkül is elérhető, javarészt étrend- és táplálék-kiegészítők.  A kártyabirtokos állítólag ezekre a forgalmazott készítményekre érvényesíthetett volna kedvezményt.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPG
Mindig van valaki, vagy valami mögöttes
Horváth, valós előterjesztést, vagy annak leiratát, hogy (ebben mi az egészségfejlesztés, vagy az általa preferált „program” igazi célja,) a lényege, azt nem írta le és nem tárta a lakosság elé  -  legalábbis elérhető formában, a saját meglátásában, vagy szavaival kísérve biztos, hogy nem, - csupán egy sablonos céges reklámot továbbított, amit az értékesítésben érdekelt fél tett közzé nagyrészt a saját honlapján is elérhető tartalomból.

Semmi különös, vagy egyéni, illetve egészségügyi-ellátásbeli támogatás nem lett volna benne. Ezzel a kártyával semmiféle diagnosztikai vizsgálat, ultrahang, vagy laborkedvezmény nem járt, nem társult volna. Még előrejutást, sem biztosít az egészségügyi intézményekben és a várakozás alól sem mentesít senkit az orvosnál.   

http://forum.sanomabp.hu/forumkep/30/293527/428/12830405/1.jpg
"Ajándék" - csomagban
A lényege pusztán az lett volna, hogy a fejenkénti kártyadíjat beszedjék, és potenciális vásárlókat, ehhez társuló adatbázist szerezzenek, amit akár promóciós célra is fel tudták volna használni.  Érdekessége még ennek a dolognak, hogy másutt az ilyenért a cégek keményen fizetnek, itt pedig pont fordítva, tőlünk akartak pénzt beszedni. Nem is értem, hogy Horváth Tamás ebben miféle üzletet látott, vagy vélt felfedezni?   Mégis csak velünk, vagy a mi pénzükből az önkormányzattal akarták megfizettetni mindezt. Még jó, hogy előre szóltunk. A testület így már nem merte bevállalni és nem most nem adta hozzájárulását az üzlethez.

Valahogy így volt ez a korábbi ülésen is, amikor Kardos Zoltán, Gallai Zoltán és Buza Ernő valamint a két vezéregyéniség (Bukodi Károly és Horváth Tamás) komponálta társulási szerződést megszavazták és elfogadták, aminek következtében lakosonként 500 forint tagdíjfizetést vállalták, mondhatni a semmiért.  Ez bizony a társulás számlájára már milliós tételként érkezik. Az most elutasított javaslat a blog figyelemfelkeltésének is köszönhetően nem került elfogadásra, és így fizetésre sem. 

A laptopok "cseréje" szerinte jó választás volt
Sajnos korábban is voltak hasonlatos trükközések, amire mindig igyekeztünk felhívni a figyelmet, de akkoriban ez még nem ment át úgy, mint most, főleg a választások előtt.

Sajnáljuk, hogy négy évvel korábban nem tudtunk elég hatékonyak lenni abban, hogy Horváth Tamás akkori előterjesztése kapcsán a mostanihoz hasonló sikert érjünk el. Mint ismert, akkor vagy 13 képviselői laptop értékesítéséről döntöttek amit darabonként 20-30 ezer forintos áron vásárolhattak fel. Majd a választásokat követően ezeket a pár éves laptopokat pótolandó, tízszerese áron vásároltak helyette újakat. (Mielőtt azonban a vezető tisztségviselők ismét rohannának feljelentést tenni, szeretnénk leszögezni, hogy erre már ne költsenek újabb pénzeket feleslegesen, mert mint korábban, most sem fognak sikerrel járni, ha az igazság győz. Mert ugyebár ha 13 x 30 ezerrel számolunk, akkor az 390 ezer forintot jelent. És a visszavásárlás során elköltött 3,4 millió forint az közel a tízszerese annak amit akkor elkótyavetyéltek.  Szóval a számítás helyes, a pontos adatokat pedig majd a bíróság előtt lehet egyeztetni, mert egy ellenkereset során még a hűtlen kezelés gyanúja is megállhat. Tehát ebbe azért se a várost, se önmagukat ne kergessék így a ciklus végéhez érve. Inkább javasolhatnánk a visszalépést a tisztesség a és becsület végett.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs0IXOn29hT8m4kQxNTEuf4_qqSxNW48aqIhbhr9dVzo85EOsVQPLiaI1SYWRfnSqRBXQhRJ3m0kA2ulnmDHGzNb2vXvdG7sZpv_2F7a2v4RqTH7b23YeA-T3kwt0hpZgURPfplXPAS_o/s1600/Horv%25C3%25A1th.JPG
Korábban nyilatkozott mindent - s mi lett belőle
Továbblépve, a rosszul megválasztott, pénzéhes vízközmű-szolgáltató (külsős tanácsadó Horváth Tamás) pénzigényét a testület elfogadta és így továbbra is mi fizetünk a fejlesztési tervért. A nyereségérdekelt cég büdzséjébe állítólag ez annak ellenére sem fér bele, hogy az ócsaiaktól elvonták a locsolási kedvezményt. Sajnálatos, hogy ebben is ez a lakosság érdekeit mellőző állásfoglalás született immáron sokadszor. Hiába mondtuk évekig, hogy Kardos Zoltán, Buza Ernő és Gallai Zoltán alkalmatlan képviselőnek és döntéshozó testületi tagnak, sajnos mindvégig ez volt és lett a következménye. Képesek bármi lakosságot terhelőt elfogadni és megszavazni pusztán azért mert a két központi vezető igényei ezt követeli meg tőlük. 

http://m.cdn.blog.hu/snippets/blog/oc/ocsa/2013/01/4e/4edb131aca9e85a751120858a5d399a1.pngAlsópakony bevezető világításának pótlásával nem lesz gond a régi részen, de az ottani vízhálózat korszerűsítésével továbbra sem foglalkoztak. Szerződés az év végéig van érvényben, ami azt jelenti, hogy ha eddig nem álltak neki a rendbetételnek, akkor legalább még egy évig változatlan, vagy tovább romló állapotokra lehet számítani ott ezen az ellátási területen.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-cjXigdk7L4S_l8Duj_Fe6LvAkObI9jjuhfYKuFjq6psqHtfGpYWL5m0k5aJiDqB1JpiY_V49kyegP_dkyMkQmIcCC9ioRGrH4RPuI_kqD699aIaXAGE85SJg7NI0pjWoQYteqNHrNgo/s320/DSCF5003.JPG
Jarábik és Bukodi - közös fellépés
A következő napirendi pont az egyik vasúti átjáró részleges kiépítés lett volna. Ez megint egy évekre visszanyúló probléma, amit most a választások előtt a polgármester hirtelenjében előkapott.  Valójában egy átgondolatlan torz elképzelés, amire most elköltöttek pár százast, és végül nem is mertek belevágni, hogy a blog ezt is kivesézte. És milyen jó, hogy így döntöttek, mert ennél az összecsapott fércmunkánál sokkalta átgondoltabb, kidolgozottabb és megfontoltabb megoldás szükségeltetik. Ha erre a Bukodi-Horváth tandemnek nem volt érkezése az elmúlt 4 esztendőben, akkor most hirtelenjében 25 millát eltapsolni nagyon fájó lett volna.

http://www.sorbancsaba.hu/langarc/DSCF0101.jpg
Művészi gazdálkodás
Az Egressy-központ (Jarábik Klára) gazdasági dolgaival nem foglalkozunk, gazdálkodási szabályszerűsége sem érdekes már, mert amúgy is egy mélyebb betekintés kell ehhez, ahogy a városüzemeltetés esetében is, hogy ott milyen egyéb, nem oda illő, mással összekapcsolható kifizetések történtek. (Gondoljunk itt a Radics-féle Juhfesztivál fellépőinek finanszírozására, az önkormányzat prominenseinek ügyvédi hátterére, a bukott perek költségkihatásaira és egyéb ilyen nyalánkságokra.)

Milliós pénz csere
A következő pontban foglalt Köztársaság téri játszótér kerítésének cseréjét a Barisék egy millából megoldották, a leszerelt elemek sorsáról, felhasználásáról nincs információnk. 

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/36737_107399205977670_5124865_n.jpg
Közpénz-támogatás és köztartozás
Végül a Gazdakör nevében benyújtott Radicshoz köthet Ócsa Öreghegyi Pincesor Egyesület szervezésében tartandó Szüreti mulatság közpénzes támogatását a képviselők megszavazták.  A nagy kérdés, hogy a pénzt hova utalja az önkormányzat, mert ha ismét a Radics komponálta céghez, az legalább annyira szabálytalan, mint ahogy a Juhfesztivál esetében volt, amikor a tartozással terhel Ócsautó Kft kapta azt meg.  Amennyiben a mostani utalást sikerül szabályos keretek közt valóban a támogatást kérőnek adnia, akkor is ott az erkölcsi- morális probléma, hogy továbbra is olyan ember kap pénzt és ezáltal úgy részesül a városlakok vagyonából, hogy önmaga köztartozással bír a támogatók felé. Ez pedig elvileg kizárná azt, hogy Ő és cége bármiféle juttatásban részesüljön.

Azonban a Horváth, Bukodi, Gallai és Fidesz alkotta többségi gárda ezzel az összeegyeztethetetlenséggel ugyanúgy nem foglalkozik, mint ahogy eddig sem tette számos (lásd pl: iskola, Oxa, Spák) eseteben.

Ezzel a testületi ülés (vesézése) és a beszámolónk véget ért.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése