2013. április 20., szombat

Idióta jenkik azt sem tudják, ki az ellen ( - Csehszlovákia lebombázását követelik amerikai kommentelők)

A bostoni merénylet feltételezett elkövetőinek felderített csecsen nemzetisége miatt az internetes közösségi hálókon dühöngő amerikaiak a cseheket szidalmazzák, összekevervén a két népet és országot. Sőt, a szlovákokat is belekeverték.

Csehszlovákia lebombázását követelik egyes amerikaiak Boston miattA cseh sajtó beszámolója alapján a Twitteren és Facebookon terjedő üzenetek alapján gyakran összetévesztik a cseheket a csecsenekkel az amerikaiak. A vitákban részt vevő cseheknek magyarázniuk kell, hogy két teljesen más országról van szó.

"Ó, a bostoni bombatámadást két testvér követte el Csehországból. Az egyik már halott, remélem a másikat élve elkapják" - írta egy bizonyos Diego Villegas (Wow the Boston Bombing was done by 2 brothers from Czech. 1 dead & the other still out there. Hope they catch the 2nd one alive). Egy órával később figyelmeztette őt egy felhasználó, hogy két teljesen különböző országról van szó (Chechnya and the Czech Republic are two absolutely different states! We are sendind condolences to victims..Czech is with you.)

A Facebookon pedig azt írta egy Liam Wolfe Coote nevű illető, hogy "Egyik felem azt kívánja, bárcsak észak-koreaiak lennének a bostoni merényletek gyanúsítottjai, és nem csehek. Szerintem egy ilyen atomháború jobbá tenné a világot. Egyes idiótákat el kell törölni a bolygó felszínéről" - véli. Bizonyos Cornel Coote válaszolt neki, mondván, hogy vigyázzon, mit kíván. "Lehet, hogy te is ezen idióták egyikévé válhatsz."
Egy Mirča Sekerová nevű lány viszont hazafias okokból háborodott fel a poszton. "Csecsenföld nem azonos Csehországgal! Időnként kinyithatnátok az atlaszt. Hagyjátok abba országunk vádolását!" - követelte.

Szlovákiát is belekeverték az ügybe. "Mit vétett valaha Amerika Csehországnak? Hol van egyáltalán Szlovákia?" kérdezi egy másik felhasználó, sokan ugyanis Csehszlovákiát emlegetnek Csehország helyett. "Tehát készen állunk a háborúra Csehszlovákiával, vagy sem? Hiszen így működik ez, nem?" teszi fel a kérdést bizonyos Chuck, akire egy Matt Frost nevű egyén reagál: "Mikor kezdjük az inváziót Csehszlovákiába?"

Az elutasító cseh válaszok mellett egy szlovák felhasználó, Juraj Hladký is válaszolt: "Nem vagyunk már Csehszlovákia. Csak Csehországot bombázzátok szét. Üdvözlettel, Szlovákiátok".
 *

1 megjegyzés:

  1. Az amerikaiak Európában csak a nagyhatalmakat ismerik. Az olyan kis államokat, mint a csehek, nem tudják beazonosítani. A Szovjetunió szétszakadása utáni államokat, és népcsoportokat meg végképp nem tudják hova tenni. Ők legalább annyira rosszak ebben, mint mi délkelet-Ázsiában.

    VálaszTörlés