2013. április 16., kedd

A jobbikos lehet hülye a fideszes szerint, de a fideszes, mint politikus egy nagyon érzékeny faj ( - bemutató)

A parlamentben Szanyi Tibor szocialista képviselő interpellációt nyújtott be a belügyminiszterhez Fiatalok, szegények, nők a hatalom kalapácsa alatt" címmel. Ebben Szanyi az Alaptörvény IV. módosítása ellen tüntető középiskolások elhurcolását, majd 50 ezer forintos büntetését boncolgatta.

Pintér Sándor az interpelláció elhangzásakor már nem tartózkodott a plenáris ülésen, így helyette Kontrát államtitkár válaszolt. Mint általában, a választ a szocialista képviselő nem fogadta el, viszontválaszát követően pedig egy nemzetközileg intézményesített jelet mutatott fel a T. Ház falai között. (Ilyet láttunk már a helyből ismert egyik fideszes politikusunk jóvoltából is.) 
Ezért most az Országgyűlés elnöke (saját jogkörben) tiszteletdíjának egyharmadára (ez a maximum) büntette a renitens képviselőt.


http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/03/szanyi_face.JPGNem ezzel van a baj. Mi is úgy gondoljuk, hogy az Országgyűlés plenáris termében nem lenne szabad így viselkednie egy országgyűlési képviselőnek, (de máshol sem,) miképp abban is biztosak vagyunk, hogy Szanyi nem hal bele a 131 ezer forintos büntetésbe. 
 
A probléma csak az, hogy a Magyar Országgyűlésben gyakorlatilag mindennaposak a (ha nem is fizikai, de verbális) sértegetések, amik fölött a Ház vezetése gyakorta szemet huny.
Így aztán kicsit képmutató ez a példastatuálás, különösen, hogy az alkotmányügyi bizottság közben csont nélkül felmentette a fideszes Balla Györgyöt. Igaz, ő csak szavakkal sértegetett.

De ki nem hallott volna azokról a beszólásokról, vagy éppen kiszólásokról, amit egyes vezető tisztségviselők, önkormányzati képviselők engednek meg maguknak. Ez esetben sokkalta kevésbé érzékeny a lelkük, mint akkor, amikor viszonozzák ezt. Viszonozzák? Ki provokálják. Számos esetben cselekedeteikkel, tetteikkel, viselkedésükkel.


Ha aztán ezt szóba ejtik, felhozzák és megosztják az emberek, akkor kitör a pánik és a rettenet. Máris ügyvédhez, jogorvoshoz fordulnak, mert képmutató, mimóza lelkük seb vájta felületté válik.  Jogaikra hivatkozva szaladnak ügyvédtől bíróig, a sérelmezett, vélt becsületükért.

Nem kell messzire menni, hogy hasonló esettel találkozzon az ember. Ócsa város önkormányzati ülésén is volt már sértegetés. Ezt mind a jegyzőkönyvek, mind a külön kinyilatkoztatások bizonyítják. Nem egy esetbe a képviselői munka is abba maradt. Előfordult, hogy ezért a képviselő hagyta ott az ülés, más esetben egy másik képviselő jelezte, hogy ezt nem fogja végighallgatni. Volt egy eset, amikor a perpatvart követően a polgármester szünetet rendelt el a kedélyek megnyugvása érdekében.  Szóval a helyi párttagok sem angyalok.  Nekünk sem kell a szomszédba menni, hogy hasonlóságokra leljünk.  Időnként érdemes lenni kimenni a mosdóba, és ha nem is hányni, de legalább a tükörbe nézni.

A legnagyobb probléma azonban mégis csak a politikusi hozzáállásban a tolerálatlan viselkedésben, kivagyi fölényességben van.  Egy gondolkodásbeli és hozzáállásbeli torzulás az, ami ma politikai élet velejárója. Sakkozói kifejezéssel élve: - túl sok paraszt van a táblán.

8 megjegyzés:

  1. Bemutatkoztak, az egyes önkormányzati képviselők, hogy milyen színvonalat képviselnek.

    VálaszTörlés
  2. Tudja valaki, hogy mióta divat sapkában közlekedni a hivatalban?
    Ez új stílus, vagy maga a bugrisság?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Modortalanság.

      Törlés
    2. Majd május 17-én megtudod!

      Törlés
    3. Sábesz helyett szokás ilyentájt sapkát viselni. Ez amolyan felekezeti szokás, az együttérzést fejezi ki. Egyfajta Hit.

      Törlés
    4. Remélem a tudósító készített fotót az önkormányzat üléséről. Kíváncsian várom, hogy az önkormányzati újságban benne lesz-e a sapkás ember képe, ahogy ott ülnököl. Ha nem, akkor ismét bebizonyítják az elfogultságukat és az egyoldalú, elferdített, hamis, álszent tudósítást.

      Törlés
    5. A driodok nagyon elcsendesedtek, nagy ember ráesett a távirányítóra?

      Törlés
    6. Én pedig egy turbános embert láttam az ivóban.

      Törlés