2013. április 23., kedd

Ócsa vagy nem Ócsa? ( - ez itt a kérdés)

Ócsa, vagy nem Ócsa? – tette fel vélhetően jó néhány bajban lévő devizahiteles családi körben a kérdést. Hogy mégis mennyien, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy közülük csak kevesen döntöttek úgy, belevágnak.

Belevágnak, azaz hátra hagyják addigi életüket, otthonukat, rokonaikat, barátaikat és munkájukat – ha volt egyáltalán, hiszen Ócsáról bejárni mindennap dolgozni például Miskolcra, nem egyszerű feladat. A megnövekedett törlesztőrészletek miatt kilátástalan helyzetbe került családok némelyike azonban olyannyira elkeseredett, hogy még ezt is bevállalta. Nincsenek sokan – hallhattuk a híradásokban, hogy alig van jelentkező az ócsai bérlakásokra. És nem azért, mert kevesen ragadnának meg egy olyan lehetőséget, amely megoldást adhatna a problémájukra, hanem mert ez a megoldás nem igazi alternatíva. Részben, mert a kritériumoknak különböző okokból, de csak kevesen tudnak megfelelni. Részben, mert miből és hogyan kezdjenek új életet az idegen környezetben?

Vajon gondoltak-e minderre a törvényalkotók, amikor úgy döntöttek, hogy némileg módosított feltételekkel meghosszabbítják a pályázati határidőt? Jó lenne ezt remélni…
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése