2013. április 21., vasárnap

Másodszor kerül megrendezésre a "Józanság napja" ( - Ócsán is be kéne vezetni)

Debrecenben már második alkalommal rendezik meg a „Józanság napját” a Forrás Lelki Segítők Egyesülete a Debreceni Kábítószer Egyeztető Fórum segítségével. 

A programokra ezúttal két napon várják a szabadulni vágyókat, április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton. A szenvedélybetegségektől érintettek valamint a családtagok és érdeklődők bepillanthatnak az öngyógyító csoportok életébe, munkájába: NA (Névtelen Anyagosok), Kék Kereszt Egyesület (iszákosmentő misszió), AA (Anonim Alkoholisták), Al-Anon (szenvedélybetegek családtagjai), GA (szerencsejátékos betegek), s bemutatkozik a Fordulópont Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézménye is.

A programok 26-án 13 és 16 óra között a Simonffy utca 21. szám alatti ifjúsági házban zajlanak, 27-én 10-től 14 óráig a Széchenyi-kerti református templomban. Itt a program zárásaként megemlékeznek a szenvedélybetegségek áldozatairól, s ima hangzik az élőkért, a szabadultakért és gyógyultakért.

 Illusztráció

Ócsán a helyi egyesületek és szervezetek segítségével lehetne megrendezni az első ilyen eseményt, ahol az anonim alkoholistákból is józan életű állampolgárok válhatnának.

Az ilyen jeles napokon az öreghegyi pincesoron  összejöveteleket rendeznének, ahol minden résztvevőt málnaszörppel fogadnának. Az esemény sorozatban rendszeresen szerepet vállalna  a városvezetés, és az erdei málnaszörp felbontásával demonstrálnák az ócsai Józanság napjának közéleti megvalósítását.

Ezzel a szervezett formában történő összejövetellel fejeznék ki a józan vezetés és a józanság élményét a város iránt.
Egyben szorgalmaznák a józan gondolkodás bevetését és elsajátítását a mindennapokban.

*

18 megjegyzés:

  1. Ki lenne a rendezvény fővédnök?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó kérdés. Vagy valamelyik városvezetőnek, vagy az Öreghegyi Pincesor Egyesület vezetőjének, netán az OPKE egyik emberének kéne ezt bevállalni. Olyan ember kell kijelölni, akinek nem borvirágos az orra, és elhiszik róla, hogy absztinens.

      Törlés
  2. Javasoltam volna egyet, csak ez megbukott, mert a bíróság még nem mondta ki, hogy alkalmas rá.

    VálaszTörlés
  3. Hát nem is tudom. Hol találni ehhez józan előéletű embert. Ócsán valószínűleg ezért nem kerül megrendezésre egy ilyen fesztivál.

    VálaszTörlés
  4. Valahol olvastam, hogy van egy ember Ócsán, aki nem fogyaszt alkoholt, nem iszákos, és nem úgy közlekedik mint egy állat. Ha tudnám a nevét, talán még jelölhetném. Igazán jó lenne, egy ilyen józan rendezvény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kazohinia:
      - Ilyet mások is mondtak, de azoknak fogalmuk sincs a fozofológiáról, és igen közönséges emberek, amit az is bizonyít, hogy eredményeik egészen tévesek voltak.

      Törlés
  5. amarna, egy vonatjegy Debrecenbe? Talán ott segíteni tudnak rajtad. Azt nem írom, hogy retur, mert a f... se kiváncsi a pofádra. Viheted a szaros laptopod is.

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt Fodor László, látja ez a blog stílusa, kicsit átírva: "..a f... se kívácsi a.." mondanivalójára. "Viheted a szaros.." blogodat "..is". Tetszik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öreg, az miért zavar, ha itt egy írásban a józanságra ösztönöznek? Vagy jobb ökörnek lenni és törött arccal bámulni a világba? Ez számodra a morálisan elfogadott? A blog ellenben veled, valóban nem a kocsmai stílust képviseli. Most azért basztatod, mert nincs rajta sapka?
      Arról nem is beszélve, hogy ha név szerint megszólítasz valakit, akkor vedd a bátorságod a saját neved használni hozzá. Különben csodálom, hogy egyáltalán megjelenhettél itt így, mert ez a blog sokkalta színvonalasabb ennél.

      Törlés
    2. és te leszel aki betöri az arcát?Vagány vagy.

      Törlés
    3. Van itt egy józanéletű ember, aki saját maga képes arra, hogy betörje önmaga arcát. Ő elég magas színvonalat képvisel, és széleskörűen ismert. Talán el kéne kérni a receptet, ha még emlékszik rá valaki.

      Törlés
    4. Fodor Lászlónak, mi köze ahhoz, hogy amarna egy szar alak. Ő csak teret enged a szabad vélemény nyilvánításnak. Nincs is ezzel semmi baj. A pitiáner laptoplenyúlós stílus jobban bejön?

      Törlés
    5. Egyáltalán beszámítható bármilyen kijelentése vagy cselekedete egy ilyen jellegű fejsérülés után? Most komolyan. Mégis csak döntéshozó pozicióban van.

      Törlés
  7. Józan ésszel fel nem foghatom, hogy miként lehet így megtörni egy diót a homokos felületen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy hírlik homokos felületen jól fekszik, és mozog.

      Törlés
  8. Most akkor a jogai sérültek jobban vagy a feje?

    VálaszTörlés