2013. április 8., hétfő

Ki cenzúrázza a Dabasrégió Online Hírportált? ( - ki szólt be, és miért az eltávolítás?)

Mint blogunk is átvette, és bemutatta, az eddig függetlennek hitt Dabasrégió Online Hírportál két ízben is beszámolt Ócsa város polgármesterét érintő hírről, miszerint kommentelők vonták kétségbe kapcsolatát. 

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/c22.15.184.184/s160x160/281383_259075934109978_593669_n.jpgA hírrel kétszer is foglalkozott a hírportál. Elsőként a Népszava írását vette át, és adta közre szombaton, majd vasárnap Moldován Ágnes írása foglalkozott az esettel "Mi nem tetszik Ócsán? A blog vagy a kommentek?" címmel. Ez a hír még hétfőn délelőtt is olvasható volt, mert még pontosításra és átszerkesztésre is került.  Blogunk ezt negyed tizenkettőkor vette át és jelentette meg.

Azonban ma estére már mindkét beszámoló eltűnt a  Dabasrégió Hírportál felületéről. Azóta csak ez látható a beszámoló helyén:  Not Found  Sorry, but you are looking for something that isn't here.

Ez esetben felmerül a kérdés, hogy ki és miért távolította, vagy távolíttatta el a beszámolót?  Kinek állt érdekében bevonatni a cikket? Ki döntött arról, hogy erre az információra nincs szükség, hogy ezt ne publikálják? Kinek van akkor ráhatása, hogy vissza- illetve be tudja vonatni a hírt? Röviden, ki cenzúrázza a Dabvasrégió Onlinet? 

 Kit zavar, kinek nem tetszik az ócsai eset a régióban?
*

6 megjegyzés:

  1. Sok újdonság nincs ebben, minden blog szerkesztő hasonló módon jár el. Itt is rendszeresen törlik a szerkesztőnek nem megfelelő hozzászólásokat. Az elmúlt napokban esetemben vagy öt alkalommal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okoska, itt nem a hozzászólásokat, hanem a tartalmat törölték.

      Törlés
    2. Arra gondoltam, te magad is szerkeszthetnél egy blogot vagy honlapot. Oda aztán azt írhatnál, amit csak akarsz törlés és "cenzúra" nélkül.

      Törlés
  2. 1. A "becsület mindenek felett" pincér - kidobóember, aki ma doktor úrnak szólítatja magát.

    2. A vizet, teát, és tejet ivó pedogógus.

    3. Buksi, a korcs kutya ki harapással fenyegette meg a bértollnokot.

    4. Gica saját, jól felfogott érdekében vonta vissza a cikket, de az is lehet, hogy a peleus lett tele.

    5. A technika ördöge. Ez a legvalószínübb.

    VálaszTörlés
  3. Az a nagy helyzet, hogy mindenhol csak a jó hírt, vagy az ellenség elestét szabad közölni. Ettől a kötelezvénytől csak ez a blog mer eltérni. Mit vár bármelyikőtök Moldován Ágnestől, aki azelőtt kisbírónak dolgozott. Mára itt is felmentették.

    VálaszTörlés
  4. Valóban igaz, hogy aki még nem tudta mi történt, az most jól tájékozott lett.

    VálaszTörlés