2013. április 23., kedd

Üzlet a dohánytermék forgalmazás - hamarosan nyit a Nemzeti Dohánybolt ( - vállalkozók)

Kihirdették és közzétették a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jével.   Ócsa sem marad cigi nélkül.

18
Kisvárosunkban nagyon nem lehet rossz üzlet a dohánytermékek forgalmazása, hiszen erre többen is pályáztak. Van persze olyan vállalkozó pályázó is, akinek ez az üzlet megélhetési szükséglet, hiszen a kieső értékesítési forgalom nagyon lecsökkentené a bevételt, míg másoknál ez a fő profilt jelenti és inkább hagyják veszni a korábbi bevételi forrás alapját. Így egyes helyeken talán megszűnik az utcán át való árusítás, és a közismert nyílt téri italozás, valamint az ezzel kombinált szemetelés. Ha ez így lenne, akkor máris előrébb lennénk.

De az is nagy eredménynek számítana, ha a közterületfelügyelők több helyszíni ellenőrzést tartanának a jogszabályi háttér biztosítása és fenntartása érdekében, valamint azt is néznék, hogy az árusítóhelyek környékén nincs-e tiltva a dohányzás, illetve, hogy ott mennyire szennyezett az eldobott cigarettavégekkel a terület. 
Ezek takarítása ugyanis az árusítóhely közvetlen közelében a bolt üzemeltetőjének kötelessége, míg másutt a terület használójának, vagy tulajdonosának a dolga. A közterület azonban önkormányzati hatáskörbe tartozik. Ócsán ez többnyire az önkormányzati támogatásból (37,7 millió -2012) élő Városüzemeltetési Kft hatáskörébe tartozik.

Valószínűleg a nyár folyamán nyitnak a nemzeti dohányboltok - városunkban is, - míg a kisebb településeknek pedig újabb pályázatot fog kiírni a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Pályázati kiírás rendelkezéseinek megfelelően a nyertes pályázónak a választott működési formára vonatkozóan megkövetelt feltételeket a jogosulti aláírás napjától számított 90 napon belül kell igazolnia a szükséges dokumentumok rendelkezésre bocsátásával.

A Koncessziós szerződések Nyertes Pályázók általi aláírására az elnyert koncessziós jog helye szerint illetékes Széchenyi Programirodákban kerül sor, 2013. május 6. és 2013. május 22. között. 
 
http://www.metropol.hu/uploads/tiny_mce/Image/Screen%20shot%202012-11-15%20at%2018_13_10.jpgÓcsán az alábbi személyek nyerték el a fentiek szerint a forgalmazási jogot:

HU2018 Ócsa Bondor Zoltán
HU2018 Ócsa Borbély László
HU2018 Ócsa Dr. Nagyiványi Szabolcs Dávid
HU2018 Ócsa Lázár Zoltán
HU2018 Ócsa Szolcsányi Barna Csaba
http://gungldekor.hu/userfiles/Image/!2013/nemzetidohanybolt/dohanybolt.jpg

A dohánybolt külső felületén mindössze a következőket lehet és kell jól láthatóan megjeleníteni: a. „Nemzeti Dohánybolt

Az első fordulóban 1417 koncesszió nem kelt el, kétezernél kevesebb lakosú településeken.  

A második forduló néhány napon belül elindul, kiírják a pályázatot. Vannak olyan esetek is, amikor közeli családtagok pályáztak. A törvény értelmében egy pályázó maximum öt boltot üzemeltethet, ezt összesen 13 pályázónak sikerült elnyernie.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése