2013. április 28., vasárnap

Piaci termék az aláírásgyűjtés - a szocialista Szanyi máris bevásárolt ( - politikai tojás-affér)

Teljesen átlagos, napsütéses szombat reggelnek indult a mai nap. Egészen addig, amíg hirtelen fel nem bukkant a Kapitány a csepeli piac színes forgatagában. A helyzet abszurditását erőteljesen fokozta, hogy karján fonott vesszőkosár fityegett, nyomában pedig kvázi Lenin-fiúkként loholtak a piros pólós díszkíséret tagjai.


A piac népe is észrevette, hogy celeb jár köztük, pillanatok alatt megrohamozták az éppen sóskát vásárolgató Szanyit. Volt, aki egy kézfogás és egy közös fotó erejéig ment oda, mások pedig elmesélték neki a fél életüket.
dontibor.jpg
Szanyi piaci tojásokat népszerűsít Csepelen
 

Az MSZP-s aláírásgyűjtők pedig elzavarták a kullancsként rájuk tapadó DK-sokat! Ha ezt tudom, nem a Duna-kanyarba hozom ki a gyerekeket. A csepeli piacon ugyanis szombaton az élesedő kampány jegyében minden párt élőben volt jelent, az LMP-t kivéve.

És megint kiderült, miért a Kapitány az egyetlen igazán tökös fickó a sok szocialista múmia között. Ő nemcsak kiment körbenézni, hanem fogott két tojást, odalépett a fideszesek aláírásgyűjtő pultjához, és megmutatta nekik, milyen is az az európai értelemben vett szociáldemokrata-néppárti troll. Az Alternatíva remek helyszíni riportja alapján most már biztos vagyok benne, hogy a mostani választási kampány központi motívuma a tojás lesz.

Ócsán is a piacon gyűjtötte a Fidesz helyi szervezete az aláírásokat, ahova állítólag Szűcs Lajos kalauzolta az aktivistákat. A piac mint helyszín tényleg a tojás kereskedelem tárháza.

Az ócsai piacon Fo-lak támogatólag aláír a Fidesznek - Lz. felvétele

Így Szanyinak sem kellett nagy ész ahhoz, hogy a régi jó tojáshoz, mint a Demszky-féle merényletek egyik fegyveréhez lépjen vissza. Igaz, Demszky akkor ezeket a tojással fenyegetődző embereket fasisztának, újnyilasnak bélyegezte, akiket végül közmunkára is ítéltek.

Demszky testőri védelemeben és tojásesőben mond beszédet

Szanyi azonban nem náci, legfeljebb nemzetiszocialista, és amolyan tojásterrorista, vagy csak egy  a részeges provokátor.
Kíváncsian várom, azt a napot, amikor Szanyi Tibor bíróságra megy tojásper ügyben.

A tojás az új polgár és összefogás egyben. A tojás a polgári kör és az aláírásgyűjtés, a tojás a magyar politika aktuális állapotának tökéletes megtestesítője, a tojás a Bajnai Gordon és Szanyi Kapitány-féle Új Szelek szimbóluma. De mivel vág vissza a Fidesz? A lúdtojás adná magát, mert nagyobb, de azt a Bajnai elkoptatta. A rezsicsekk lehetne a Fidesz tojása, de kitart-e még egy évig a hatása?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése