2016. augusztus 22., hétfő

A józanész és az emberség hiánya a polgárőröknél - másutt sem jobb a helyzet ( - mi haszna törekvés a szolgálat)

Nem tudom, hogy a mai egy elszigetelt eset volt-e, de attól tartok, hogy nem.

Egy lovagló polgárőr Ócsán - "ha tehetném, akkor a Tesco-ba is lóval mennék" ( - a helyi környezetszennyeződésről nem szólt)

A dunakeszi polgárőrökről nem nagyon szoktunk írni, mert hát ugye nem is nagyon látszanak. Azonfelül, hogy Alsón a kerti slagot őrzik, vagy az Auchanba járnak bevásárolni a feldíszített autóval, na meg néha átvesznek valamilyen városi kitüntetést, amit ki tudja miért kapnak. Ja és persze ott nyüzsögnek minden dunakeszi rendezvényen, jelentősen túlértékelve a saját szerepüket.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/10152373_902431236515539_886503981562421880_n.jpg?oh=857c7c887e923a9ce23e62171e6cf54c&oe=5856A259&__gda__=1480947559_308169d951a89672713d8c6c0390343c
Polgárőreink csípőből vágják ki ezt a melót - túl mindenen
Az egyik Dunakeszi központjában lévő utcát sikerült két nyugdíjas korú önkéntes szervnek úgy lezárnia, illetve biztosítani a rendőrség által lezárt területet, hogy az ott lakókat sem akarták hazaengedni, gyalog. A behajtás korlátozásáról, a lakók ugyan előzetes értesítést kaptak, de szó sem volt arról, hogy az utcában kijárási tilalmat vezetnek be.

Így járt az esti kocogásból, hazatérő anyuka is a lányával, este fél nyolc körül. Akiket annak ellenére, hogy mindössze húsz perccel azelőtt mentek ki az utcából, jól láthatóan egy esti futás kedvéért, nem akartak hazaengedni. Hivatkozván arra, hogy tilos a behajtás! Értik? Gyalog akartak „behajtani”!  De a kerekesszékkel közlekedők sem úszták meg a kerülőt, mert hát a szabály az szabály!

Írhatnék erre olyan „bayerzsótisat” de hát, nem a kedves édes anyukájuk tehet arról, hogy nem szorult beléjük sem emberség, sem józanész.

Ha nem látta a Dunakeszi tűzijátékot, itt megnézheti egy részletét.

*

7 megjegyzés:

  1. Boros úr! Nem tesszük közzé a bejegyzését, mert ez nem egy üzenőfüzet, ahova harmadik félnek szánt jegyzeteit elhelyezheti. Ez nem az első eset. Korábban jeleztük, többször szóltunk érte. Mit nem fog fel?
    Ön vagy érthetetlen, vagy konokul ostoba, de lehet, hogy skizofrénén, de az is elképzelhető, hogy tudatos provokátor, aki a társadalmi feladatvállalásával összeegyezhetetlen mód próbálja a józan észt és a törvényes jogszabályokat felülírva másokat zargászva önmagát igazolni.
    Utoljára hívjuk fel a figyelmét, hogy a bloghoz köthető személyről a kezdőoldal jobb szélén elhelyezett sávban talál információt. A maga által vesszőzött, kiszemelt, illetve üldözött személy nem jogi alanya a blognak. A most beírt FLZ nem jegyzi a blogot. Azt sem tudjuk kire utalhat. Ezért neki itt üzengetni értelmetlen,közlést, választ sem fog rá érkezni. Kértük már és kérjük ismét, tartsa be a blog szabályzatát.
    Ettől függetlenül pedig a bíróság azon ítéletét, amiben értesülésünk szerint Ön is társult személy volt, és érintett félként szerepelt. Így talán az ítélethozatalban is érdekelt, érintett alany volt. Ha igen, akkor vegye tudomásul, hogy elvesztette azt a pert, amit többszörösen indított Fodor Lászlóval szemben. Bár nem ismert miért üldözi az urat, de Fodor László nem a blogger, nem jegyzi ezt a blogot. A korábban adott írásait, közzétett beszámolóit pont az önök álnoksága és kihallhatatlan peres vágyai során adta fel, mert elege lett a meghurcoltatásokból. Többször hivatkozott rendőri kapcsolatai által szivárogtatott információk alapján Ön törvénysértő mód jár el akkor, amikor magánszemélyt zaklat, családját forszírozza, vagy nyilvánosság előtt gyalázza. Tudtunkkal az, akivel szemben már többször feljelentőként bírósághoz fordult, minden eljárást abszolvált és megnyugvással zárt. Nyugodjon meg ezzel Ön is, hagyja békén a kiszemelt civil.
    Tekintettel ezekre a bírósági döntésekre és a jelen ismérvekre, kérjük hagyjon fel a további boszorkányüldözéssel, az ártatlan családjának vegzálásával, feleségének felhozásával, nevének említésével és a további jogsértéssel. Maga szokott hivatkozni mindig arra, hogy amíg a bíróság ítélete meg nem születik, ártatlannak tekintendő. Ez megtörtént, Ön pedig ezt nem képes elfogadni. Itt üldözi, piszkálja a szülőt, a családot! Szégyenletes!
    Tanuljon pertársa és a saját pertörténetéből, segítsen inkább be a költségek és kár enyhítésébe neki, mintsem új frontot nyitva próbáljon hasznot húzni, vagy más pénzén háborúzni.

    VálaszTörlés
  2. Kérjük próbálja lekötni magát a város dolgaival, a helyi önkéntes tűzoltóság felállításával, a jelen környezetszennyezés járulékos problémáival, az illegális tevékenységekkel szemben, a polgári védelemmel, a közlekedés rendjével, a tolvajlások és a bűncselekmények megelőzésével, az alsópakonyi lopások megakadályozásával, valamint az oxy-fa növekmények őrzésével, a haveri rendezvények biztosításával és az öreghegyi pincesoron megkapott ingatlan hasznosításával. Az ide nem tartozó, nem közszereplő magánszemélyekkel szemben pedig több tiszteletet és alázatosságot várhatnánk el még akkor is, ha személyesen éppen szembehelyezkedni, illetve dacolni kíván az igazságszolgáltatással, a tényekkel. Akár hogy is ténykedik, az utóbbi szembehelyezkedése, akár hitvallása, nem szerepelhet a kommentek sorában, és nem csak azért, mert alkalmatlanná teszi társadalmi posztjára, hanem azért, mert felelősséget vállalunk és viseltetünk még magáért is. Bár erről is többször beszéltünk, nem akarja megérteni. Falra hányt borsó, személyi alkalmatlanság és pszichés gondok jelenthetik az ismételt törekvéseit. Talán ez a legfőbb tünete minden bejegyzett sorának. Kérjük tartsa ezeket magában, vagy ossza meg kezelőorvosával. Hagyja békén a civil lakosságot, ne akadékoskodjon, ne hadakozzon itt a blog oldalán, felhasználni próbálva minket. Végezze a dolgát, a társadalmi munkáját illetően. Azonban hagyjon minket békében dolgozni. Haladjon inkább előre, mintsem a falnak tartson.
    Maradjon látogatónk és olvasónk, de ne piszkoskodjon itt másokkal. Jelentse felé azt akit akar, indítson újra pert, aztán vállalja fel mindenki a következményeit. Maga is! Most ez valahogy nem akar összejönni. Nyugodjon bele az ítéletbe, vagy lépjen tovább. Forduljon az EU-bírósághoz, de ne itt próbáljon közteret szennyezni a pitiáner és magányos ügyletéhez. Nyugodjon le, hagyjon fel a hülyeséggel. Talán bölcsebb hallgatni, mintsem beleszaladni egy újabb ügybe. Segítse elő inkább a környezetszennyezéssel járó károk felszámolását, a bűnösök fellelését. Ez esetben még egyszer nem posztolt érdemlegesen. Arról szintén nem szólt, hogy Ön és a közel 150 tagot számláló polgárőrtagság miként nem vette észre, nem regisztrálta, és nem jelentette a hónapokon keresztül zajló illegális kihordást, a lerakást, mikor mással kapcsolatosan az is képes felfedni, hogy ki mikor van szabin, vagy éppen hol tartózkodik? Talán mégis csak a társadalmi megbízatáshoz kéne visszatérni, mintsem tiltott tevékenységek űzését elősegíteni, netán folytatni. Maradjon meg a kaptafánál. Hozza létre alakítsa meg a helyi önkéntes tűzoltóságot, hogy büszkék lehessünk erre. Vagy állítsa le a toborzást és jelentse be azt. A sikertelenséget. Ne hitegesse az embereket. Hagyjon fel a kétséges dolgokkal. Ha képes rá, vonja le a megfelelő következtetéseket. (Amúgy meg szégyellje magát a sok tisztességtelen becsmérlésért, amiket ideküldve bejegyzett. Szerintünk hosszútávon kifizetőbb tisztességesen viselkedni és annak maradni.)

    VálaszTörlés
  3. Soha senki ellen nem indítottam pert! Akkor most ki hazudik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az aki pert kezdeményezett Dabason a bíróságon egy helyi civillel szemben az nem az a Boros Tibor volt, aki helyi polgárőrség vezetője? Vagyis egy másik alak volt? Nem ennek a pernek a sikertelensége kapcsán kezdi ki mindig ugyanazt a személyt? Nem erre hivatkozott véletlenül a kedves Melinda a riporter kérdésére, amikor éppen nyaralni volt? És a Facebookon, meg más véleménycserék során véletlenül nem éppen ezekre utalva nyilatkozik, sorra? Javítson ki ha tévednék? De megkérdezhetjük az ügyben érintett feleket vagy utánanézhetünk a bírósági anyagokban is, ha nyilvános volt az eljárás, ha kihagy a memóriája. Ugyanis ez a demokrácia alapvető eszköze,és lényege. Nyilvánosság, átláthatóság, felelősségvállalás. A polgárőrség vezetőjeként ezt különösen tudni és ismerni kéne. Az elhallgatás, az eltusolás, az mindig visszaélésgyanús. Akkor most hogy is van ez?

      Törlés
  4. Tibikém, amikor híre ment, hogy a Jóskának gondjai vannak, és kell a segítség, akkor a Charliek oldalán nem vettél részt a perben? Többen mondták, hogy a bíróságra mész segíteni, vagy elintézni az ügyet. Akkor az a történet mi volt cimbi?

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Vanek úr! Azt a pert valóban nem Boros Tibor indította. Úgy tudjuk, Józsi bácsi kezdeményezte még a Karcsiék nyomán. A Tibor csak beszállt, vagy betársult amolyan nyerészkedőként abba, gondolván hasznára válik, netán tud kihúzni valamit belőle. Aztán azt rebesgetik, nem jött össze neki. Szegény Józsibá' egyedül maradt magára a végén. Perköltség, stb. Tibor meg ahogy jött, úgy ment. Pénz és költségek nélkül. Igazi kibicként szólt be és repült ki az egészből. Ennyi, ha csak nincs másnak más hozzávetése.

    VálaszTörlés
  6. A Boros egy mazochista az már biztos. Élvezi, hogy szénné égeti magát.

    VálaszTörlés