2016. augusztus 19., péntek

Mit várhatunk a közembertől, ha a rendőr, vagy a polgármester is bűnelkövetővé válik - kit támogat a többség

Mint ismeretes,  - ha máshonnan nem, de -  Gyömrő elítélt polgármestere a jogerős ítéletét követően kényszerült lemondásra, azonban ismét indul az emiatt kiírt helyközi választáson a hatalom visszaszerzéséért. 

Az sem ismeretlen, hogy mint Gyenes Leventének, úgy más hasonszőrű bűnös léleknek is megvannak a maga támogatói.

Ócsán sincs ez másként, amikor a várost elszennyező helyi vezetők mögül nem sorol ki minden egyes választó.

http://static.168ora.hu/db/03/2D/korrupcio-d0002532D3788aea75323.jpg

Szintén ez tapasztalható számos más eseteben. Akkor is, amikor H. Tamást a szavazók nem választották be a testületbe, de az elhíresült polgármesterjelölt visszalépésének köszönhetően mégis csak tagja lett, aminek után Bukodi Károly magához emelte. Így lett a  tényleges választói akarat ellenére alpolgármester egy olyan ember, akit a nép nem akart a helyi döntéshozói hatalomba.  

Aztán Bukodi Károly sem piskóta, amikor még arra sem képes, hogy beszéljen arról a környezetszennyezésről, amit valahol maguk okoztak a városnak. Amikor pedig rákérdeznek, akkor besértődik, mellébeszél, és nem nyilatkozik. Még szerencse, hogy az utca embere többet árul el minden bojkott ellenére. Bukodi korábban sem volt más, ha az érintettsége felmerült. A tornatermi esték keretében zajló szülinapi, vagy névnapi bulik után keletkező birtokháborítás során is elmaradt a nyilatkozat. Sem Ő sem, más nem állt a város elé és számolt be a történtekről. 

Mindezek ellenére a polgármesternek és helyettesének is meg van a maga tábora, aki támogatja ezt a szellemiséget.

Ez csupán annak érdekes, aki elcsodálkozik még azon, hogy hova lett a tisztesség. 

Most azonban ismét Ócsa városának neve kerül előtérbe, hiszen városunkhoz kötik azt a bűnszövetkezést, ahol nagyüzemben adták el a lejárt élelmiszert. 

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/images/newspic/8b20f89f86f2ff593faa399aea168219.jpgEnnek során  19 ember, köztük 4 rendőr ellen emelt vádat a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség, jelentős mennyiségű, üzletszerűen elkövetett rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntette, hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Kezdetben rendben mentek a dolgok annál az ócsai cégnél, amely különböző áruházláncoktól szerződés alapján vett át lejárt, illetve a lejárathoz közeli szavatosságú élelmiszereket: tejtermékeket, nyers húst, felvágottakat, édességet, kávét. A cég szigorú eljárási rend mentén ezeknek a termékeknek, valamint hatóság által lefoglalt élelmiszereknek a megsemmisítését végezte.

2011-ben aztán a cégvezető rájött, egyes termékek még nem romlottak meg annyira, hogy ne adhatná el újra azokat.

A cég alkalmazottai a beérkező teherautókról kiválogatták azokat a termékeket, amiket még el lehetett adni. Ezeket az árukat viszonteladással, kiskereskedelemmel foglalkozó vádlottak, valamint a környékbeli lakosság előre egyeztetett időpontokban felvásárolta. A viszonteladók között egy rendőr is volt. A megsemmisítésre szánt árukból nagy tételben vásárolt egy törökbálinti cég is, amelynek raktárában hígítóval lemosták a csomagolásra nyomtatott lejárati időt, átcsomagolták és egy dátumozó nyomdagéppel érvényes fogyaszthatóságot mutató dátumot nyomtattak rá, majd újra piaci forgalomba hozták.

A raktárban hulladékkal, lomokkal szennyezett, egerekkel, patkányokkal tarkított rendetlenség volt. A lejárt szavatosságú termékek forgalomba hozatalát rendőrök és egy állatorvos is segítette. Az állatorvos a hozzá érkező nagy számú panaszbejelentés ellenére nem rendelt el ellenőrzéseket. A rendőrök és az állatorvos az ócsai céget irányító vádlottat előre tájékoztatták a várható hatósági ellenőrzésekről, így a cégnél napokkal korábban felkészülhettek az ellenőrzésekre.


Végül 2014 márciusában összehangolt akció keretében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársaival, a Készenléti Rendőrség, valamint a Terrorelhárítási Központ és a NÉBIH közreműködésével 10 helyszínen a cég székhelyén, telephelyén, illetve az átcímkézett árukat értékesítésre átvevő személyek dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktáraiban tartott házkutatást.

http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2014/11/10/m1-71202/m1-71202-00461900.jpgGyugyi Csilla elmondta, hogy a bűnszervezet - amelynek tagjai között négy rendőr és egy állatorvos is volt - egy élelmiszer-megsemmisítéssel foglalkozó ócsai céghez szállított termékek nagyüzemi mértékű átcsomagolásában és ismételt forgalomba hozatalában vett részt.
A hatóságok több mint 250 tonna lejárt szavatosságú élelmiszert foglaltak le - közölte az ügyészség szóvivője pénteken.
A jelentős mennyiségű rossz minőségű termékkel üzletszerűen elkövetett forgalomba hozatal, s hivatali visszaélés, valamint más járulékos bűncselekmények azok, amik miatt vádat emeltek tizenkilenc személy ellen a Pestvidéki Nyomozó Ügyészségen. A bűnszervezet tagjai közül négyen korábban előzetes letartóztatásban voltak, ám már mindannyian szabadlábon védekezhetnek - tette hozzá a szóvivő.

A bűncselekményben szerepet vállaló egykori rendőrök nevét azonban nem hozták nyilvánosságra, annak ellenére hogy a bűnüldözés helyett nem csak pártolták azt, hanem cselekedetükkel annak aktív részesévé váltak.  A rendőri bűnözők ezek szerint továbbra sem kapnak olyan büntetést, mely kellő elrettentéssel járna, valamint a megszégyenüléssel sem kell számolniuk, mert ettől is megóvják őket a velük szemben eljárók.

http://hirekma.hu/static/332/85/MTkzLTE5ODE4Mzk=.jpgVagyis itt is van, aki segítse és támogassa a méltatlanul viselkedőket. 

Valami ilyesmit érezhet az ember akkor is, amikor az önkormányzatunk a mögöttes testülettel olyan közétkezőt segített a helyi étkeztetési-, ellátási láncba, aki korábban úgyszintén lejárt szavatosságú élelmiszerekkel bukott meg a NÉBIH egyik ellenőrzésén.

Mi ez, ha nem, a bűn elfedése és pártolása kéz a kézben. Mert Ócsa már csak ilyen.
Vajon a szülők, ezek ismerete után is ugyanolyan önfeláldozón adják majd oda a szavazatukkal járó bizalmukat ezeknek támogatásként?
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése