2016. augusztus 31., szerda

Alsópakony vízellátása és csatornázatlansága máig húzódó gondja Ócsa városvezetésének - lenne rá megoldás

Míg Ócsa városvezetői hosszú, több éves regnálásuk alatt az ígéretek ellenére sem voltak képesek megoldani az alsópakonyi gazdasági majorban élők korszerű- és egészséges vízellátását, valamint csatornára kötését, addig másutt, mások képesek voltak erre is..
Ócsa városvezetése nem. Pedig erre már évek óta nyitott az Eu, és még pályázattal is segítik mindezek megvalósítását.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr8WREqzSJgB2fVBeMgMMNyUm4V6lTS5rAc5NWIkCESmAQ6P9zrzk1PXOC3OmJbwPzB2PRkqq_bsywq8HeqhGgpLJdDspuZBAwq7BEHoUeV0WX7b82BQ9lJFK6Da-pttEUYDgc1A5evw/s1600/Als%25C3%25B3pakony.pngÓcsán azonban nem kértek és nem igényeltek segítséget, mert nem igényelték ezt és nem pályáztak erre. Az ehhez kapcsolódó pénzügyi támogatásra sem tartottak igényt. Inkább a víztorony gazdájával, a Hermes alapítvánnyal egyezkedtek a folytatásban. Még a tornyot is felújították nekik, majd az őrzésébe is beszálltak. Valószínűleg ebben van üzlet, nem pedig a vezetékes víz- és csatorna kiépítésében. Így az is elképzelhető, hogy nem véletlenül hagyták a múltszázadi állapotok közt az ott élőket. Vagyis még jól is jöhetett ki egyeseknek, hogy a toronyhoz kötődik az ellátás, mert így legalább az önkormányzatban tudnak ezzel foglalatoskodni, akár úgy is, hogy közpénzt tolnak a rendszerbe. Erre lehet példa a torínyfelújítás, majd az őrzés.

Amúgy meg adott lett volna az átállás és a vízellátás- és szennyvízelvezetés korszerűsítésének a lehetősége.

Itt a 69 milliárdos szennyvízelvezetési EU-pályázat

A pályázatokat 2015. szeptember 24-től 2017.szeptember 25-ig lehet benyújtatni

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%C3%A9pek/o%CC%81csa-8.jpg 
Megjelent a fejlesztési kötelezettséggel rendelkező települések számára szennyvízelvezetéssel és kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítását támogató kiemelt felhívás a kormány hivatalos oldalán. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 69 milliárd forint, pályázni pedig 2015. szeptember 24-től 2017.szeptember 25-ig lehetséges. 

A KEHOP-2.2.2 kódszámú pályázati konstrukció általános célja a települési szennyvíz kezeléséről szóló 91/271/EGK irányelvnek, valamint a Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségnek megfelelően, a 2000 LE (lakosegyenérték) feletti agglomerációk csatornázási feladatainak, szennyvízkezelésének, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szennyvíztisztító telepi elhelyezésének támogatása.

A felhívásra a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1318/2015. (V.21.) Korm. határozatban nevesített projektek kapcsán van lehetőség támogatási kérelem benyújtására. 

Támogatási kérelmet kizárólag a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és települési önkormányzatok és/vagy Magyar Állam felhatalmazása alapján eljáró víziközmű szolgáltató konzorciuma, valamint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. önállóan nyújthat be. 

Forrás: Portfolio.hu, Polgármester Online
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése