2016. augusztus 29., hétfő

Győmrőn a csalást választották amikor egy elítélt bűnözőt emeltek a polgármesteri páholyba - rossz választás

Miféle népség lakja e-haza tájait, ha bűnözői előélettel rendelkező elítéltet emelik egy adott népcsoport királyává?

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/878258c36b7da5271b4ac4014b81ed1d.jpeg

Ócsán jó páran a várost kiáruló környezetszennyezőt és a szabálytalankodókat védik a névtelen helyiek, míg Gyömrőn titkos szavazással egy tolvajnak sem csekély összeget elcsaló számlagyártó kisipari tevékenységben részt vállaló elítéltet választanak meg maguknak. Miféle kifordult városlakók ezek?

Gyömrő lakosságának befolyásos népessége valahogy így döntött, amikor olyan polgármestert emelt a város élére, aki akár kiskirályként uralkodhat felettük. A Fidesz nagy vesztesége ez, ha már egy ilyen zűrös alak képes a párt támogatottját lenyomni.

Aztán a város erkölcsi vesztesége is mindez, ahol egy pornográf figura, egy meztelenül porozó alak, egy adócsalásban érintett számlagyáros elítélt a választok előtt több szavazatot kap, mint más tisztán politikai támogatott.

Az előzetes eredmények alapján Gyenes Levente Zoltán (Gyömrő 2000 Kör) kapta a legtöbb voksot a Pest megyei Gyömrőn vasárnap tartott időközi polgármester-választáson - közölte a település jegyzője késő este az MTI-vel.

Varga Ernő tájékoztatása szerint Gyenesre 4610-en voksoltak, míg a további két jelölt közül Horváth István Attila (független) 1258, Kovács István (Magyar Munkáspárt) 88 szavazatot kapott. Az adminisztratív teendők még zajlanak, így a hivatalos választási részvétel egyelőre nem ismert - tette hozzá.
         
A több mint 17 ezer lakosú városban tartott időközi önkormányzati választás előzménye, hogy Gyenes Leventét a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet; a bíróság a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el. Az úgynevezett "számlagyáras" perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt.
         
A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes május 31-én benyújtotta lemondását.
        
Távozását indokolva akkor egyebek mellett azt mondta az MTI-nek: a történtek miatt nem kívánta kellemetlen helyzetbe hozni a – Gyömrő 2000 Kör kilenc képviselőjéből, valamint egy fideszes, egy jobbikos és egy MDF-es tagból álló – képviselő-testületet, amelynek jelezte, hogy újra indulni fog a megmérettetésen, mivel a közügyek gyakorlásától nem tiltották el.
Kiemelte: lemondásával lehetőség nyílik arra, hogy a gyömrői lakosok a megismert információk birtokában döntsenek arról, alkalmasnak tartják-e továbbra is a város irányítására.

 A Fővárosi Ítélőtábla és a Pest Megyei Kormányhivatal után immár a Belügyminisztérium is jelezte, hogy Gyenes Levente megválasztása esetén sem maradhat polgármester. Ez utóbbiról az Index számolt be.

Gyenes szerint mindenki téved, és neki van igaza. Téved a miniszter és a Kormányhivatal is. A Belügyminisztérium döntésére már nem reagált, ugyanakkor a Hír TV riporterének azt nyilatkozta, hogy kész a munkaügyi bíróság elé állni. Már csupán azt nem tudjuk, hogy a bíróság előtt mire hivatkozna.

Utoljára a kislétai polgármesternek kellett a munkaügyi bíróságon pereskednie a Kormányhivatallal szemben. A Szabolcs megyei polgármester ugyanúgy felfüggesztett börtönbüntetés miatt lett méltatlan. A pert elbukta, így végül a bíróság elmozdította székéből.

Gyenesre is ez a sors vár, de amíg a bíróság erre nem kötelezi, addig valószínűleg milliókat zsebelhet be juttatásként a közvagyonból.  Számára ez sem lehet rossz üzlet. Végül is a bíróság biztosította számára a lehetőséget az indulásra az által, hogy nem kapott letöltendőt, és még a közügyektől sem tiltották el. Ma pedig egy polgármesternek nem feltétlenül szükséges erkölcsösnek lenni.
A haverokat ez érdekli a legkevésbé.

Úgy tűnik, ma hazánkban a bűnözők, az elítéltek a menők,  akik a mostani rendszer és az erre épülő társadalom haszonélvezői is egyben. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése