2016. augusztus 27., szombat

Ma is több baleset volt a pálya minket érintő szakaszán - óriási a torlódás Ócsánál mindkét irányba ( - dugó van)

Mintha csak a tegnapi írásunkra erősítene rá a sors, amikor ma ismét torlódásról és balesetekről számolnak be az M5 ócsai szakaszát illetően a híradások.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnMX1evjkNd26Mj9q-cTISS7JbKMpkdyzrx7XKMvWbH1Q2hQaMpyurSX-Kg8y1tSzHKoy2J4odNtp3KL1nn9A1azY3GQqM_ue41bIsozLi47-pYs2kxqDivjHH8UOkoB5ujfzZD4FYdT4/s640/napitopik-m5.pngAz Útinform munkatársai ma reggel jelentették, hogy az M5-ös autópályán a nagyon erős járműforgalom miatt Budapest felé Inárcs és az M0-s autóút között csak lépésben lehet haladni, megnövekedett menetidőre készüljenek.

A rendőrség 9:35-kor jelezte, hogy torlódás az M5-ös autópályán, - nem lehet ráhajtani az M5-ös autópályáról az M0-ás autóútra.  


Majd tíz után jött az újabb hír, miszerint ismét "baleset történt az M5-ös autópályán" - négy személyautó ütközött össze Kakucsnál.

http://www.police.hu/sites/default/files/images/20162708104910.jpg
A balesethez riasztott dabasi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket és felitatják a kifolyt üzemanyagot. A mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés végeztéig forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett pályaszakaszon.

Aztán az Útinform jelentése szerint az M5-ös autópályán Budapest irányában a 31-es km-nél baleset akadályozza forgalmat, több km-es a torlódás.  Az Origo szintén arról tudósít, hogy baleset miatt jelentős, több kilométeres torlódás alakult ki a pályán. 

http://keol.hu/tools/resize.php?path=upload%2Farticles%2F&filename=baleset_81321.jpg&width=638&height=427&crop=0&enlarge=0&quality=90&grayscale=0&interlace=1A sor tehát minkét irányba Ócsáig torlódik vissza. Aki tud, itt hajt át, hogy kikerülje a dugót. A megnövekedett  átmenőforgalom azonban megterheli a város közlekedését és életét. Polgárőri és rendőri segítségre azonban kapacitás alig van.  Bár tegnap láttunk igazoltatni a természetvédelmi terület felé hajtó nehézgépjárművet, ami az eddig kevésnek tűnő és hiánycikként értékelt rendőri munkát dicséri. mert csakis ezekkel a fellépésekkel lehet visszaszorítani és eltántorítani a tilalom ellenére rajtunk keresztül áthajtó nehézgépjárműforgalmat, amit köznyelven az emberek csak az áthaladó kamionok jelenléteként említenek. 

Ócsa szempontjából nem lehet közömbös, hogy a közigazgatási területén áthaladó autópálya forgalmi viszonyai miként és hogyan alakulnak, mert egy esetleges baleset bekövetkezése esetén nem csak arra nincs itt felkészülve senki, hogy megfelelő segítséget nyújtson, hanem arra sem, hogy az ilyen esetek során a városra eső megnövekedett forgalmat biztonságosan levezesse. 

Ócsának az ilyen, vagy ehhez hasonló esetek ismétlődésével és gyakoriságával ma már számolni kell. A város és annak vezetése, a polgárőrség és talán a helyi rendőrség sem rendelkezik kész tervvel, vagy ehhez illő forgatókönyvvel az ilyen előfordulások esetére.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése