2016. augusztus 13., szombat

Balesetes a szombat az ötös pályán - ki nyújt segítséget Ócsán, ha itt a baj (- kit húz a tétlenség)

 Közúti közlekedési baleset történt 2016. augusztus 13-án 8 óra 40 perckor, az M5-ös autópályán, Felsőpakony közigazgatási területén a Budapest felé vezető oldalon, Ócsától nem messze.

http://keol.hu/tools/resize.php?path=upload%2Farticles%2F&filename=baleset_81321.jpg&width=638&height=427&crop=0&enlarge=0&quality=90&grayscale=0&interlace=1A baleset következtében torládás alakult ki, aminek okán sokan a városunkon át próbálják kikerülni a közlekedési dugót. Ócsa városa azonban ne képes segítséget nyújtani a balesetezőknek, mert nincs erre felkészülve. 

A reggeli baleset elsődleges adatai szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszon rendőri irányítás mellett egy sávon halad a forgalom. Torlódásra továbbra is számítani kell.

http://www.vezess.hu/app/uploads/2016/08/m5.jpg 

Újfent baleset történt az M5 autópálya 36-os kilométerszelvényénél, Budapest felé, Ócsa előtt délelőtt, 9.50-kor.

Az első információk szerint az Ócsa-Inárcs térségében történt balesetben öt személygépkocsi ütközött össze, valamint többen könnyebben megsérültek.
A sérülteket a mentők ellátták, a rendőri helyszínelés és a műszaki mentés is folyamatban van.

Ócsa a meghirdetett toborzás ellenére sem volt képes az elmúlt két év során felkészülni az ilyen, vagy más esetekben történő segítségnyújtásra.  Erről többször is említést tettünk már, kifogásolva a megbízott vezető hozzáállását. A minap, azonban előrelépés történt, amikor Boros Tibor feltörve a csendet, blogunkon keresztül jelentette be a sikertelenség okát.  A polgárőrvezető a pénztelenséget határozta meg elsődlegesen, mert mint ahogy írta, a szolgálatszervezést és a felkészítést amúgy vállalná. Érdekes, hogy ezt csak a számtalan kifogás, valamint az elvesztegetett évek múltán volt képes bejelenteni.  nagy kár, hogy időközben a jelentkezők akkori aktivitása, valamint lelkesedése mára alábbhagyott. Van aki csalódottságát fejezte ki ez iránt.

Blogunk továbbra is tarja magát ahhoz, a véleményhez, mely szerint Boros Tibor nem alkalmas személy arra, hogy az önkéntes tűzoltóság vezetőjeként az egységet megteremtse.  Számára a polgárőri feladatok is olyan nagy kihívást jelentenek, mellyel talán nem is képes megbirkózni. Talán mindezt az önkormányzat 090/3 hrsz.-ú ingatlanának illegális elfoglalása és vegyes építési törmelékkel terhes veszélyes hulladékkal telehordása igazolja vissza. Elvégre milyen őrségvezetés az, ahol ezt a folyamatot az állomány nem észleli, nem jelenti és ezzel hagyják a várost elszennyezni. A polgári lakosság számos tagja elégedetlen azzal a viszonyulással amit ez ügyben kifejtettek. Sokan fel vannak háborodva a tonnaszám kihordott és a kertek alján elhelyezett hulladék okán. De nem csak ez a baj. Emlékezetes számos olyan eset, amikor szintén nem azt kapta a lakosság, amit elvárt a szolgálattól. A közlekedési kihágások, a kerékcsikorgatás, a gyorsulások, vagy az állatkínzásos esetek során. Mindez sajnos megrendíti a bizalmat, és elhidegíti az embereket. A polgárőrség talán csak az oxy-fa ültetvények, a hétvégi rangadók és más egyéb rendezvények sorára szorítkozva válik láthatóan ismertté. Az illegális hulladékelhelyezések során azonban nem váltak aktívvá. Mondhatni sehol nem voltak. Éppen akkor, amikor szükség lett volna a Boros-féle szervezett fellépésre.

A lakosok hangján kérdezzük magunk is, hogy miként fordulhatott elő mindez a Boros Tibor vezette polgárőrség orra előtt úgy, hogy ezt se meg nem akadályozták, se nem jelentették.
Mentségükre, vagy az összefonódásukra utaltan azonban Tiborék ebben osztozhatnak a közterület-felügyelettel, mert ők is egyazon mellényben és közös szemüvegen át szemlélve látják el a kisvárosi szolgálatukat. A megmondóember nélkül szinte nem léteznek. Még a tekintetük és a járásuk is tőle függ talán.

Valójában ahogy a mostani baleset során sem tudtak segítséget nyújtani, úgy az elkövetett környezetszennyezés során sem tett egyikük sem azért, hogy ez ne következhessen be. A lakosság ezek szerint csak ennyit várhat el, és ennyire számíthat tőlük.  Ehhez azonban nem kéne hatósági felhatalmazás és jogkör, mert rendezvénybiztosítást olcsóbban is tudna magának a szervező keríteni. A közpénzes gyalogság és a lovas tagozat eléggé nagy hézagot hagyott arra, hogy észrevétlenül teleszórják Ócsát a szeméttel. 

*

1 megjegyzés: