2016. augusztus 8., hétfő

Önkéntesek is segédkeztek az oltásban ma, az Alsópakony és Üllő közötti földterületen - Ócsától nem messze

Míg az Ócsán toborzott önkéntesek a helyi tűzoltóegység megalakulásra várnak, addig Boros Tibor, arról számolt be, hogy a pénzhiány akadályozza az egység létrejöttét. Azonban a tűzesetek nem a személyi és pénzügyi morgástélben, hanem a valós életkörülmények közt lobban lángra.

  Augusztus 8. a magyar tűzoltók gyásznapja. 
Ezen a napon a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzoltók emléke előtt tisztelgünk.

http://www.infodombovar.hu/external/image_cache/b/d/3/bd391cc474095e55e3d19ddaec5ff175.jpg
Riasztás - indulnak a tűzoltók (- nem így Ócsán)
Ma kora délután Ócsa-Alsópakony és Üllőt összekötő út melletti területen egy 1800 négyzetméteres széntároló kapott lángra. A tűz keletkezési helyére helyi önkéntesek, mezőgazdasági munkások siettek megfojtani a tűzet. Felsőpakonyról és a  környékről is érkeztek riasztott tűzoltók, de a monori, a dabasi és budapesti egységeket is vonultak a tűzhöz. Az oltás során az épületet áramtalanították, majd három vízsugárral megkezdték a lángok fojtását. A tűzoltók munkáját önkéntesek és mezőgazdasági munkagépekkel a környéken dolgozó munkások is segítették, amikor körbetárcsázták az épületet, hogy megakadályozták a tűz továbbterjedését. 

http://www.langlovagok.hu/kepek/2011/salgotarjan/110818_salgotarjantarolo/indexkep/110818_salgotarjantarolo_04_k.jpg
Nem csak a széna égett le- füstbe ment az ócsai toborzás


Sajnálatos, hogy míg egyre csak körülettünk csapkodnak a lángok, addig az Ócsán összetoborzottak tétlenségre vannak ítélve, mert egy átgondolatlan vezetés a meghirdetett kezdeményezéssel bepalizta az egész várost.  A jelentkezőktől kezdve az ezt támogató, várományos lakosságig, mert elhitették az emberekkel, hogy Boros Tibor zászlaja alatt valóban lesz Ócsának helyi tűzoltó egylete.  

Két év távlatában kijelenthetjük, hogy mindez a nemes gondolat elhamvadt a kezdeményezők fogságába ejtetten. 

Boros Tibor a helyi önkéntesek toborzásával megbízott a blog olvasói rovatában a hozzászólások közt ismerte el a kudarcot egy elkeseredett bejegyzésben.

 " ... Adjon inkább 15 millió Forintot és 50 főt, hogy a szolgálatot el lehessen indítani! A képzést és szolgálatszervezést megoldom. Kell még kb. 15 fő, akinek "C"-kategóriás jogosítványa van. ..."

Sajnos a toborzással kapott megbízás nem csak a szolgálatszervezésről szólt. Beosztásokat készíteni más, mint egységet létrehozni, beegyeztetni alakulattá szervezni és bevethetővé tenni a jelentkezők sorát. A hirdetményben az nem szerepelt, hogy a toborzott önkénteseket majd csak statisztikai adatként magukra hagyják, s pofára ejtik ezzel az átgondolatlan meghívással, a szervezetlenséggel és a mögöttes felelőtlenség által.

Mi sem igazolja ezt vissza jobban, mint a környéken fellobbanó lángok oltása során a helyiek hiánya, valamint, hogy  a 2014 augusztusában meghirdetett toborzást máig nem vonták vissza.
(Boros úr máig várja a jelentkezőket, annak ellenére, hogy nem képes tűzoltásba kezdve aktivizálni és csatasorba állítani őket. -
Talán le kéne vonni a konklúziót.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése