2016. augusztus 30., kedd

Az iskolakezdést követően is hónapokig nehéz lesz autózni az M5-ös bevezetőjén - felújítják a Határ úti felülárót

A múlt héten kezdődött a IX. kerületi Gyáli úton (M5-ös autópálya bevezető szakasz), a Határ út és Illatos út feletti közúti felüljárók teljes körű felújítása, ami megnehezíti majd az iskolakezdést követően megnövekvő forgalom lebonyolítását és így a centrumba való bejutást az elkövetkező időben.

http://www.vezess.hu/app/uploads/2016/08/screen-shot-2016-08-17-at-09-41-58-620x414.jpg

A rekonstrukció várhatóan december 31-ig tart. A felújítás első ütemében, augusztus 22-től mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be.

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út feletti, valamint a villamospálya feletti 2×2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el.

Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Biztonsági korlátokat építenek, amelyeket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagy felületű hibák kijavítását, illetve azokat korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. Mindezek mellett a hidak vizsgálatához szükséges lépcsők kialakítását is elvégzik.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése