2016. augusztus 4., csütörtök

Már két éve toborozzák Ócsán az embereket önkéntes tűzoltónak - Boros Tiborék azóta is elhallgatják a dolgot

Két éve hatalmas fellángolás mellett fogott bele Boros Tibor a helyi önkormányzat támogatásával az ócsai önkéntes tűzoltóság létrehozásába, aminek kapcsán toborzást hirdettek, amit a város hivatalos honlapján is megerősítettek.

Ez 2014 augusztus 4.-én jelent meg.

A jelentkezéseket két éve Boros Tibor fogadja - de hol van erről beszámoló, miben mutatkozik két év ráfordítása, hol a toborzás eredménye, és a hol maradt az évekkel ezelőtt kitűzött cél?

Rá két napra a Dabasrégió Hírportál is beszámolt az eseményről.

Csak Boros Tibor és Ócsa Város Önkormányzata nem képes megszólalni és beszámolni arról, hogy az elmúlt két évben mit végeztek ezen a téren, mert eredményt nem lát az embert és a sikeres megalakulásról sem adtak beszámolót.  

http://m.cdn.blog.hu/al/aludasmatyi/image/13096185_10206410847451424_2232858037868296025_n.jpg
Ha lehet bringás rendőr, kerékpáros polgárőr, akkor tűzoltó miért nem - a technika adott (- valahogy el kel indulni)

Boros Tibor elnök úr és az átok cigije
Ócsán valójában a két évvel ezelőtti toborzást követően a mai napig nem jött létre az önkéntes helyi tűzoltóság. Erről a fiaskóról egyik fél beszámolójában sem találni híradást. Boros Tibor ez ügyben nem olyan közlékeny, mint más esetekben tapasztalható volt. Ő az, aki annyi üzenetet, olyan hozzászólást küldött már számunkra, hogy az még nekünk is, és nem csak a moderátoroknak adott munkát. Ez ügyben azonban egyetlen egyszer nem küld üzenetet sem nekünk, sem pedig Fodor úrnak. Pedig ahogy olvastuk, sokat foglalkozik vele és családjával, és még a kedvese névnapjáról sem feledkezett meg egy bejegyzés erejéig. Úgy ír ide nekünk, mintha mi lennék az Ő postaládája. Tibor olyan, mint aki rossz lovat és hibás útirányt választva próbálna háttal előre menni. Közben meg nem veszi észre, hogy az élet más felé halad. Itt a rábízott toborzás és megalakítással kapcsolatos összefogásról, teendőkről, az elvégzett feladatokról nem tesz bejegyzést úgy, mint más vélt, vagy valós szabadságolásáról, de nem is rak fel képes beszámolót sem úgy, mint ahogy a csoport munkájáról szoktuk látni a közösségi megosztón. A helyi toborzást követő cselekedetekről, az ezzel kapcsolatos teendőkről nem látni semmiféle híradást, vagy háttéranyagot.  Mintha ennek ugyanúgy nem lenne gazdája, mint a vasútállomás mellett hagyott szarságnak. 

http://www.mixonline.hu/System/Articles/Images/fc179457-0406-4c3f-8035-f37a55dab631.jpg
Ócsán létezik lovas polgárőr, akkor miért nem alakult ebből a szekcióból ki például a helyi tűzoltóság első egysége

A helyi tűzoltóság megalakulásáról valahogy nem akarja tájékoztatni  a lakosságot senki. Pedig az itt élők, a náluk balesetet szenvedők tudnák értékelni a helyi önkéntesek bevethetőségét, gyors beavatkozását baj esetén. Ez fontos lenne. Csak, hát pont erről nem nyilatkoznak a felek. 

http://tarkanyote.ewk.hu/_webthumb_/tarkanyote.png
Számos példa,  lehetőség, és előzmény adott - valahogy el lehetett volna kezdeni a munkát (- ember és akarat kérdése az egész)

 2010-es történet, amikor a güdüci tűzoltócsoportnál a megalakulás óta óriási előrelépések történtek. A 12 személyből álló csoport folyamatosan gyakorlatokon vesz részt, melyeket a szárhegyi tűzoltóság vezetői végeznek. Első lépésként a szárhegyi tűzoltó felszerelésekkel ismerkedtek meg, majd elkezdték az alapvető tűzoltási technikák elsajátítását. 
Kép
Nemrégiben pedig sikerült vonulásra kész állapotba helyezni azt a Zuk típusú tűzoltóautót, melyet a szárhegyi tűzoltóság adott át. Az autó, a szintén Szárhegyről érkezett új diesel motoros vízszivattyúval és a tűzoltáshoz szükséges alapfelszerelésekkel lett felszerelve.
   
Tehát a kis falu lakói közül kikerült önkéntesek, most már a saját autójuk és felszereléseik segítségével végezhetik a felkészüléseket a tűzvész elleni védekezéshez és szükség esetén be is avatkozhatnak vele.

Sajnálatos, és elszomorító, hogy a városi polgárőrség vezetése semmivel nem különb a helyi önkormányzatunk vezetésénél.  Egyazon forrásból táplálkozva, egységes nemtörődömséget kifejezve együtt hallgatják el a két éve promóciózott történetet. 

http://p1.teszvesz.hu/photos/4f/81/2278_2_big.jpg?v4
A Vaterán ez a motoros szivattyú 2016.06.12.-én 12.002 Ft-ért kelt el - némi feljavítás után, akár egy ilyennel is lehet kezdeni (- a polgárőrség önkormányzati támogatásból kitelne)

Nagyon sajnáljuk, hogy egy jó elgondolás, egy értelmes kezdeményezés ennyit ért, idáig jutott és hamvad porrá (akár a reformátusház) Ócsán, - köszönhetően a megválasztott vezetésnek.

*

2 megjegyzés:

  1. Így van ez. Tényleg két éve már ennek a kezdeményezésnek. Kár, hogy eredménytelenné vált Tibor keze közt. Nem értem, miért nem képes szólni, hogy bocsi emberek, mellékvágányra futott az ügy. Ennyit sem érdemel meg Ócsa? Talán kint átgondolja ezt és a vakáció leteltét követően megnyílik erről. Régebben nem volt ilyen befordult. Mintha jobban foglalkoztatták volna a dolgok. Mostanság azonban csak valami téveszme hajtja. Talán kipiheni, hogy jobb formát öltve kapjuk vissza. Jó pihenést öreg cimbora.

    VálaszTörlés