2016. augusztus 28., vasárnap

Elítélt adócsaló jelőltette magát és ezzel egy bűnben érintett felet támogat egy érdekcsoport - pénz beszél

Ma este hét óráig szavazhatnak a gyömrőiek az időközi polgármester-választáson – írja az Index, miközben a Gyömrői Hírhatár folyamatos felháborodásának ad hangot a bűnözővé vált ember közéleti szerepvállalása és polgármesterként való jelölése, valamint támogatása kapcsán.

http://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/fNMktkpTURBXy9mYjVjZjlhMmJkNjBlNzBmOThiN2JjYWQxY2RhZTI5NS5qcGeRkwXNAxTNAbw
Gyenes elítélt polgármesternek indul

Ezzel kapcsolatosan sokaknak az a véleménye, hogy egy olyan választásra, - ahol maga a jelölt egy, meghirdetett közhatalmi pozícióra alkalmatlan elítélt az egyik választható fél, - nem szabad a demokráciát és a közvagyont elfecsérelni.

Ócsaiként ismert, hogy mivel képes járni, és miként képes kihatni a közéletre egy olyan választás, ahol egy olyan ember képes beállni a sorba, és jelölteti magát aki amúgy nem lehet egy bizonyos együttállás mellett vezető tisztségviselő (adott esetben polgármester) és egyben tisztességes közalkalmazott is. Ócsán a választások alkalmával - a fészekbe került kakukktojásnak köszönhetően - a polgármesteri cím sikertelen elnyerése után visszalépő Uitz Erika nyomán válhatott önkormányzati képviselővé, majd alpolgármesterré Horváth Tamás, mivel az Erikára adott voksok elvesztek.

Most Gyömrőn sem fognak sokat érni a Gyenes Leventére leadott szavazatok, mivel most ott Ő maga a fészekbe ültette kakukktojás, mivel a Megyei Kormányhivatal vezetője kijelentette: Gyenes Levente hiába indul a polgármesteri címért, a méltatlanság intézménye továbbra is fennáll, tehát abban az esetben, ha ő nyeri a választásokat, a tisztségétől meg kell, hogy fosszák. Ezért csak értelmetlen, pénzszóró "pünkösdi királyság" lenne a választások kimenetele. De a belügy szerint sem lehet polgármester az adócsalásért elítélt Gyenes.

http://sztarklikk.hu/image/fb_og/132655.jpgA várost 2002 óta vezető Gyenes Levente azért mondott le, mert a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, de a közügyektől nem tiltotta el a bíróság. Így indulhatott és indul is a mostani választáson, ahol két ellenfele van: a független Horváth István Attila, illetve Kovács István a Munkáspárttól.

Gyenes számít a legesélyesebbnek, mivel 2014-ben óriási többséggel választották polgármesternek. Majdnem 70 százalékot kapott, míg a második helyezett 12-t, a mostani legnagyobb ellenfele, Horváth István Attila pedig 8-at.

A helyzet azonban jogilag azért különleges, mert nagyon úgy fest, hogy ha Gyenest ma újra is választják, meg fogják fosztani a tisztségétől. A törvény szerint ugyanis méltatlanná válik a posztra az a polgármester, akit "szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek".

http://ocdn.eu/images/pulscms/MWE7MDYsMzE0LDFiYw__/04540d4b99a06fb352d1be0606178d75.jpg
Lázár János: elítélt személy ne lehessen polgármester - a kormányhivatal is méltatlannak tartja

Korábban Gyenes azt nyilatkozta az atv.hu-nak: „Mivel a közügyektől nem vagyok eltiltva, ezért aktív és passzív választójogom sértetlen, így választó és választható vagyok, mint ahogyan ezt a napokban a Fővárosi Ítélőtábla is megállapította.” Hozzátette: megválasztása esetén minden korlátozás nélkül betöltheti a polgármesteri tisztséget, mivel ezt szerinte a hatályos jogszabályok lehetővé teszik.

Dr. Tarnai Richárd a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője azt mondta: A hatályos jogszabályok szerint, mivel választói névjegyzékben szerepel, ezért választójoggal rendelkezik, indulhat a választásokon.

Azt is hozzátette: a Pest megyei Kormányhivatalnak az álláspontja változatlan, a méltatlanság jogi intézménye, olyan személyekre vonatkozik, akiket szándékos bűncselekmények elkövetése miatt jogerősen elítélt a bíróság – mondta el az atv.hu-nak

Azonban a Belügyminisztérium szerint Gyenes Levente megválasztása esetén sem maradhat polgármester.Így Gyömrőn nem sok értelme van az elítélt Gyenes támogatásának és újraválasztásának.

Az emberek azonban nem csak Ócsán, hanem Gyömrőn is képesek áldozatot kreálni, vagy hülyét csinálni magukból. Akár a választások alkalmával, , akár a hétköznapok során.

Erre nem csak Gyömrő szolgáltat példával.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése