2016. augusztus 17., szerda

Jó üzlet lehet a környezetszennyezés - a polgármester eltűri és elfedi a szennyest - a Kormányhivatal árnyjátéka

Megdöbbentő micsoda párhuzamok vannak Ócsa és Fót határában megtalált környezetszennyezésekben.

Azonos mindkét esetben, hogy az érintett város polgármestere(i) jól tudják, és ismerik, hogy mi zajlik a városi külterületeken. Fóton a polgármester maga adta a területet lerakáshoz, Ócsán pedig maga az önkormányzat, akit bizonyos tekintetben a polgármester képvisel.  Még a területek helyrajzi száma is nagyon hasonlatos. 

http://vs.hu/i/img-8817-jpg-2.exact729x546.jpg
Fót város külterületén ilyen tájkép fogadja a látogatót - akár Ócsán is készülhetett volna ez a felvétel

Fót külterületén a 09-es helyrajzi számú erdős, cserjés terület az a parcella, ahova a  nagy mennyiségű bontási törmeléket zúdították 

Ócsa város önkormányzatának  külterületi része a 090/3 hrsz.- ú erdős, cserjés terület, ahova   szintén nagy mennyiségű bontási hulladékot helyeztek el. 

Mindkét eset mögött a politikai befolyás és a kormány érintettsége bukkan elő, valamilyen formában.  

Fóton a városligeti Hungexpo terület bontási hulladéka kerül elfedésre, ami ügyebár a Liget-projekt része, Ócsán meg az elővárosi vasútvonalak mentén kiépítésre kerülő parkolóberuházás hulladéka képez hegynyi szennyeződést.

http://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--UsLCrvck--/c_limit,w_1160/6swuJRROqA6MFU8is.jpeg
Majdnem hasonló történt Ócsán is - Hungexpo terület bontása, vs helyi parkolóberuházás

Fóton 10 méter magas hulladékhegyet.parcelláztak, Ócsán pedig közel ekkora mélységbe ágyazták a környezetbe. 

A polgármesterek érintettsége is a hasonlatosság részét képezi.

Fót polgármesterének Bartos Sándornak is van tulajdona abban a külterületi táblában, amelynek egyik részén körülbelül 25-30 ezer köbméter sittet hordtak össze. Bartos Sándort ezért meg is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy ekkora mennyiségben szállítják a törmelékes földet közeli telekszomszédjához, azonban a polgármester nem kívánt nyilatkozni, mert éppen szabadságát töltötte.

Ócsa polgármesterét is megkeresték az itteni illegális hulladéklerakás kapcsán, de Bukodi Károly, helyi vezető sem szándékozott nyilatkozni az ügyben három dolog okán. Ezek pedig a kérdés felvetése, a kérdező (jogi) személye (státusza), és a szabadságra hivatkozással.

Az egy éve Ócsát terhelő hulladékok a tavalyi elhelyezéskor - az egész tevékenység illegális

Vagyis nagyon érdekes mindez és az a háttér, amely ezt a hatalmat gyakoroltatni engedi. 
Ma szinte elképzelhetetlen, hogy egy-egy ilyen súlyos környezetszennyezést meg lehessen úszni a mögöttes politikai segédlete nélkül.

Erre jó példa Gyömrő, ahol éppen egy a bíróság által elítélt próbál visszakapaszkodni a városvezetésbe, miközben az új, leváltani készülő jelölt a kormánypárt támogatottja.
Ezt maga Horvát István ismeri el egyik közösségi bejegyzésében.

Köszönöm a Fidesz-KDNP egyhangú támogatását. A kormánypárti képviselők is tudják, hogy változásra van szükség Gyömrőn.


Ennek után máris látszik a különbség a Kormányhivatal eltérő álláspontja közt. Mert az egykoron Gyenes Levente vezette Gyömrőt a környezetvédelmi hatóság 39 millió forintos büntetésben részesítette, ami az önkormányzati kasszán át az ott lakókat sújtja. 

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/images/newspic/64f59585ad66e25242ba0ec16fc0d5ff.jpg
Gyömrőnek ez a kupac 39 milliójába fáj - állítólag a mezőőr a hibás, mert nem észlelte

A kormányhivatal emberei egyébként egy helyszíni bejárás során szembesültek az áldatlan állapotokkal, így megállapították a hulladéktörvény szabályainak megsértését.

A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya ezért, - vagyis  amiért az illegálisan tárolt építési hulladékot a környéken, - óriási bírságot szabott ki az önkormányzatra.

Ugyanez a Pest Megyei Kormányhivatal, és ugyancsak a Környezetvédelmi és Természeti Főosztálya az ócsai illegális hulladékelhelyezést nem méltányolja ilyen mértékben. Itt, és ezt valahogy nem akarja olyan határozottsággal megítélni, mint a választások előtt álló Gyömrőt, ahol éppen egy kormánypárti támogatást élvező jelölt  készül a hatalomba.

A bírság ellen fellebbezett az önkormányzat.

Ócsán egy kormánypárti (fideszes) politikus  gyakorolja a hatalmat, alpolgármester társával, és pártegységnyi képviselőtestületi támogatással. Itt az önkormányzatot láthatóan nem szankcionálja a megyei kormányhivatal, és ezzel az engedékenységgel nem is gyakorol nyomást a városvezetésre.  Inkább hagyja húzni az egész szemét-ügyet és egy éve folyamatos haladékokat ad az önkormányzat vezetésének úgy, hogy mögöttes testületi döntés, határozat az egészről nincs. Vagyis a csupán a vezető tisztségviselők akcióznak, és sumákolnak a Kormányhivatal árnyjátékában, a lakosság kárára. 

2016-os állapot Ócsán, egy feltárást követően - a Kormányhivatal itt, mintha fedezné a környezetszennyezőt

Ez nem más, mint tömény politika, az emberek kijátszása, és demokrácia megcsúfolása.  
Valójában ez az igazi egyenlőség a két esetben.

Mert ugyebár nem csak a szemét, hanem a politikai is jó üzlet egyeseknek.
*

10 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. De legalább te jó vagy. Ahogy lebuktattad a veszélyes hulladék lerakó bandát, az tanítani való

   Törlés
 2. Boros úr! Amikor Ön közfeladatot ellátó személyként, a városi polgárőrség vezetőjeként itt nagy nyilvánosság előtt, gyalázkodik, szarozik, vagy éppen mások családjával, foglalatoskodva többek személyiségi jogait tiporja sárba, akkor miként érzi magát felhatalmazottnak arra, hogy a rendőrséggel szoros kapcsolatban szolgálatot lásson el?!?
  Hogy jöhet ahhoz egy közfeladatot ellátó, társadalmi tisztességet, vezetői szerepet betöltő személy, ahhoz, hogy a városi színe java előtt, vagy 220 ezer olvasó, valamint a nagyvilág előtt így lejárassa a polgárőröket. Köztük azokat a tisztességes embereket, akik valóban a városért és nem egy szűk hatalmi elitért szolgálnak. Boros úr, tisztában van azzal, hogy amikor Ön itt a blog, vagy a blogger ellen, vagy azon tartalommal szemben lép fel, melyek bűncselekmény gyanús cselekményeket mutatnak, be, akkor maga valójában nem a város érdekeit, hanem a bűnben részes fél, akár a városi környezetet leszennyező, az önkormányzati területet kiárusító, vagy a birtokháborítást elkövető felet védi. De ugyancsak ez látszik akkor, is, ha ezzel szemben személyeket támad be, vagy éppen paktál le olyanokkal, akik adóhátralékosként jelentős köztartozással bírtak, Ezt többnyire a nép körében bűnpártolásként értékelik az emberek. Ezek után kétséges, hogy Ön egyáltalán alkalmas arra a megbízatásra, amire a polgárőség személyi állománya, és annak vezetése hivatott. Boros Tibor polgárőr miként állhat ki elfogulatlanul a közösség elé, ha az itt törzsolvasónak számító, és rendszeresen kommentelő Boros Tibor a személyeskedésig süllyedően mocskolódik? Ön szerint ez korrekt és normális fellépés, egy polgárőrtől? valóban ezt a célt személyesíti, testesíti meg és szolgálja az Ócsa Városi Polgárőrség? Vagy talán csak egy eszement kirohanás volt ez egy olyan személytől, aki ezzel valójában méltatlan a poszt betöltésére? A számos hasonló bejegyzése, a sorozatosan visszatérő vagdalódzása, az alaptalan gyanúsítgatások és rágalmazások, a hamis állítások és a bizonytalansága mind arra utalnak, hogy indulatokkal, elfogódottságokkal telt labilis személyisége nem megfelelő alakot ölt a köz szolgálatában. Mert hogyan és mikén6t várható el ezek után Boros Tibor polgárőrtől a normális szolgálatteljesítés, az elfogulatlan fellépés, ha itt ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot? Lássuk be, hogy mind a szabálytalanul parkolók, az illegális hulladéklerakók és számos más itt felvetett eset során a blog támadta a cselekmények elkövetőivel szemben, agy éppen azok védelme érdekében. Mindezekért nagyon úgy gondoljuk itt egy páran, hogy a sorolt melegfelvonulásai okán az Ön személye és szerepvállalása összeegyeztethetetlen azokkal a tisztességes célokkal, aminek alapján a polgárőrség működése engedélyezetten létrejött. Egy polgárőr nem állhat a bűn szolgálatába, nem fedezheti azt. Nem önbíráskodhat és nem ítélkezhet mások felett. Boros Tibor mindezeket megszegve ment le kutyába, aminek során az egész ócsai polgárőr egyesületet sebesítette meg. Ezért lenne célszerű visszavonulni, vagy visszavonulásra kötelezni a társadalmi tisztségbetöltés terhe és a közéleti szerepvállalása alól. Magánszemélyként már úgy kommntelhetne tovább, ahogy csak akar, mert ez esetben csak önmagáért vállal felelősséget, A jelen esetben azonban ezen messze túllépve járt el, illetve szálltak el nála a dolgok.

  VálaszTörlés
 3. Összegezve Boros Tibor blogon kifejtett munkássága során, teljes rajzolatában megmutatkozik az a hozzáállás, ami alkalmatlanná teszi a jelen társadalmi tisztségének betöltésére és vállalására, illetve közfeladat ellátására. Ezt mindenképp számításba kell venni az egyesület tagságának a továbbiak során ha tisztsége megtartása mellett foglalnak állást de akkor is, amikor közösségi szolgálatba engedik. Ugyanis itt rögzített megnyilatkozásai alapján a továbbiakban kétséges a jogtiszta szolgálat és az elfogulatlan cselekvés. Ez pedig adott esetben rossz döntéshozatalhoz vezethet. Ez pedig nem magánügy, hanem társadalmi, vagyis közügy. A polgárőség vezetőjének személyi alkalmassága közérdek. Boros Tibor ez esetben vállalhatatlanná nyilvánította önmagát. Ezért muszáj új vezetést állítani a helyi polgárőség élére. Ócsa jelen közállapotai tarthatatlanná teszik a változatlanságot. Ehhez nem kell a blog olvasni. A hírek másról sem szólnak, csak az itteni balhékról. Ezért szükséges a változás. Ócsának meg kell újulnia. Ehhez pedig vezetőváltásra van szükség minden poszton. Ez a blog véleménye.

  VálaszTörlés
 4. Jah! Kellene egy új blog is, amely mer névvel, arccal írni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És mit csinálsz a névvel és arccal te szerencsétlen? Bújj vissza a gazdád seggébe, oda való vagy.

   Törlés
 5. Ja? Kellene egy új? Úgy mint a polgármesternek a várospénzén vett autó?
  Tibor! - nem új blogra van szükség, hanem új vezetőkre. Mind a polgárőrség élén, mind az önkormányzatban. A jelenlegiek ugyanis lejáratódtak.
  Nem így a blog, amit úgy szeretnének megszüntetni.
  Aztán attól, hogy valakit nem ismer, attól még mindenkinek van arca. Ahogy a polgármesternek, magának, úgy a bloggernek is. Sőt neve is. A jobboldali oldalsávban megtalálható, látható és olvasható.
  Aztán ami az új blogos óhajával kapcsolatos próbálkozásokat illeti, azzal kapcsolatosan az ismert, hogy az egyiket amit fórumnak hívtak a polgármester számolta fel, a másikat ami az, - aki abban a peres ügyben ami Spák felperes neve alatt futott és Ön is partner volt, hamiskásan tanúskodott, - szüntette be. A harmadik pedig kiüresedett. Aztán volt még egy csenevész próbálkozás, ami hamvaiban szóródott szét. Csak ez maradt, aminek rendszeres olvasója és kommnetelője Tibor. Ha ez is megszűnne, mivel szórakozna, - unalmában?

  VálaszTörlés
 6. Tiborom úgy pörgeti a blogot, mint nepper a kilométerórát!

  VálaszTörlés