2015. február 10., kedd

Vevők az emberek a szaftos és trágár ügyekre - Megbénult a baloldal a döbbenettől ( - egy volt ítész sorai)

A körültekintő emberek mostanság blogolnak. Vagy azt  írnak, vagy ezt olvasnak. A blog ugyanis az a szabad és (még) független hely, ahol az egyén kizárólag a saját arculatában önmagának ír. vagy nyilvánul  meg az aktuális hangulatának, véleményének tükröztetése által még akkor, is ha ezt a személyes bejegyzést mások felfedik, olvassák.  Így válik a magányos napló egy véleményformáló közreható. 

A hétvégén felpörgött a hazai netes hálózat a jobboldali sajtó-dobbantás következményeként megjelent Simicska nyilatkozatok kapcsán. Alig maradt portál, amely nem foglalkozott volna ezzel az üggyel. Blogunk sem volt kivétel, hiszen máris találtunk hozzá helyi aktualitást és rossz példát, jelezve, hogy itt sem rózsásabb a helyzet pártkörökben, mint amúgy az országos viszonylatban. 

Tehát misem maradunk le semmiről itt, ebben kieső kisvárosban, ahol szintén a Fidesz helyi csapata adja a talp alá valót.

Így nem csoda, ha mást, és köztük olyan ismert személyiséget, mint a bírói pályáról kiszoruló Sándor Zsuzsát is megragadta a Simicskás ordenáré. 

Olvassuk hát, akkor, hogy egy balközépre pozicionált (szerintünk liberál-szoci) jogászt mi mozgat meg ebben a dologban:

 http://jogasz.cafeblog.hu/files/2014/03/S.Zs_.1.jpg

A stílusról jobb, ha nem is beszélünk. A múlt hét végén minden Simicska nyilatkozatra ki kellett volna tenni a 18-as karikát. A magyar médiában egyszerűen elképesztő ordenáré módon nyilatkozó Simicska persze jócskán megnövelte az eladott lapszámokat, a televíziós nézettséget. Hiába, vevők vagyunk a szenzációra. Minél mocskosabb, annál inkább.

De itt a média-szakadék mélyén leginkább attól rémültem halálra, amikor Simicska a demokrácia védelmezőjeként lépett fel. Hová jutottunk? A Közgépes, a médiamágnás, a hosszú bite-ok éjszakájáról elhíresült volt APEH elnök, Orbán pénztárnoka és eddigi kegyeltje szónokol itt nekem a demokráciáról? Arról, hogy ő eddig nem vette észre, hogy Orbán újabb diktatúrát épít fel? Mégis múlt péntekig ki a fene volt ennek a diktatúrának a gazdasági szakembere, a pénzügyi zsenije?

http://i.ytimg.com/vi/2HevA4iWU3c/hqdefault.jpg
És miközben Simicska a maga decens stílusában szónokol, alig hallani a baloldal hangját. Megnémultak a döbbenettől? Mert még ilyet nem láttak? Vagy, mert tényleg már nincsenek is. Netán arra várnak, hogy majd a jó Simicska buktatja meg helyettük a Fideszt? Szép kilátások.


(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése