2015. február 16., hétfő

Nem hivatalosan, de elég megbízhatóan a költségvetésről - az idei közpénzek elköltéséről ( - egy új autót akarok)

Bukodi Károly kisvárosi polgármester az idén is előterjesztette Ócsa költségvetését.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSpZATDEw7H0vnYYKCtsSWG5kWx5EB5DabQ3qAc1lk5q4VsMMp6
Mekk Elek (báb) - Mekk-mester
Első olvasatra az ide helyi pénz(be)osztás sokkalta merészebb, mint az eddigiek bármelyike volt.  Ez nem csak a felvállalt nagymértékű hiányban, és a 6 millióban pozicionált gépkocsivásárlásban mutatkozik meg, hanem a városi előrehaladás, a deficit csökkentése érdekében tett semmittevésben is összegezhető. 

A Bukodi Károly által benyújtott helyi költségvetés szerint 70 milliós összegben terveznek ingatlanértékesítést az idén a hiány pótlására. (Ez szerintem, nem fog összejönni.) A részletek még nem ismertek, de gondolom nem a bevásárolt és éppen, hogy talán kifizetett volt Tsz Iroda épülete fialt meg a semmittevésben. Mert az így ennyiért, de még a város által kifizetett vételárért sem értékesíthető. Ettől tehát nem sok várható. De akkor mit árulhat ki a kisvárosi Bonaparte ekkora összegben?

Ebből nem lesz bevétel - "Amióta az önkormányzat tulajdona, nem költöttek rá, az csak dőlt, borult, ázott, az állaga leromlott. Ott állt tíz éven keresztül és életveszélyes..." ( - számunkra rossz üzlet)

A megszorítások csak egy helyütt lehet érezni. Ez pedig az intézményi dolgozók pénztárcája és a városi környezet alakulása, az itt élők jó érzet sínyli meg.

Cafetériát is csak a Polgármesteri Hivatalban kapnak, az önkormányzat intézményeinek dolgozóinak már nem jut a költségvetésből a beadottak szerint.

Van azonban ahol nem sokat spórolnak.

Az Ócsa Kisbíróra 2015-ben is 4 millió feletti összeget szánnak. Hiába vették át maguk a lapot, és neveztek ki belső szerkesztőt, közpénzes státusszal, és biztosított álláshellyel, az újság nem képes piaci alapon önállóvá vagy önfenntartóvá válni. Továbbra is a városi emlőn táplálkozva szívja a vérünket.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLjBjMJzJ8uDUD1nLMBYf_cI2_HTCr1FMaHoVOyagX9_mML7D7ncwrw1_B5E0pzatrnEmmKD3ft6D7w5p1_iaMKPUkh3C9LwbFImlmYTL9XGxyPnFMzRllxSFTBZPEx2legQAL3HeVbC0/s1600/1306.jpg
2 in 1 - dupla (kettős) tisztség
Az Ócsa Se elnöke (Bukodi Károly) 2015-ben 6 millió támogatást vár el az (Bukodi Károly polgármester vezette) önkormányzattól. (Amennyiben ez nem összeférhetetlen, akkor én vagyok az.) Ezen és az új autóvásárláson túl megint csak 6 millió forintot szánnak a informatikai eszközök vásárlásra. (lásd laptopok, stb.)
http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%C3%A9pek/o%CC%81csa-8.jpg
"Hermes" - víztorony 
A városi polgárőrség is megkapja a magának valót. 
A megkezdett (alsópakonyi) víztorony-felújításra 800 ezret kívánnak fordítani még az idén. 
A költségvetési hiány azonban 79 millió feletti. 

Így nem számolnak az utak kiszélesítésével, a buszmegállók fedetté tételével, a vasúti átjárok korszerűsítésével és biztonságosabbá hozatalával, nem épül kerékpár út, és előreláthatólag nem lesz rendezettebb a vasútállomás, vagy a piac környéke sem. 

A polgármester szerint: 
"2015. évi költségvetési koncepcióban megfogalmazottak alapján, az egyéb fejlesztési és beruházási kiadások finanszírozására 30 millió forintos kormányzati engedélyhez kötött hitelfelvétel került betervezésre."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBu-42Pa2-QTTmYLH0HZ0mIruBdezHDmZo0i3N0yM2ana4SuXdrQIwkC247viGz3mXaCm1_wCmJKrXFSdIjLsg6nSTcQQQZiZSrBiQbUCUDd8gs3G50Amj6DDw6Dy_LftomgvUlFGrjEQ/s640/DSCF7190.JPG
Képviselő - "Isten áldása"
A vacsora előtti megbeszélés során még a hivatalban az egyik képviselő (lásd jkv):
"Kérdésként felveti, hogy a személygépkocsi vásárlás az Önkormányzat részére miért vált szükségessé, elromlott-e valamelyik gépkocsi."

Szeretet polgármesterünk válasza:
"Nem, nem romlott el egyik gépjármű sem, amit tavaly vásároltak a közterület-felügyelet számára Suzuki gépjármű is remek állapotban van. A gépkocsi a Polgármesteri Hivatal tulajdonában lenne és kizárólag a polgármester használatát szolgálná."
Bukodi Károly polgármester által benyújtott javaslatról a képviselők döntésükkel meghozzák az ítéletüket felettünk. Meghatározzák a város jelen és jövőbeni működőképességének, vagy eladósodásának képét és lehetséges mértékét. Így, e felelősség tudatában vagy megsegítenek, vagy eladósítanak, akár elárulnak minket ócsai embereket, választókat. 

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/1557156_282040668659453_7172290782718497484_o.jpg
Polgármester - megújuló arculat
Egy korábbi Bukodi-riport felvetésében ez olvasható
"Szerintem a jelenleg uralkodó hivatali elit csupán a maga hasznát lesi.
- Nem uralkodunk, választott képviselők vagyunk. Én is választott tisztségviselő vagyok."

Azt, hogy végül mi teljesedik be az ismert személyek által biztosított hozzájárulással (szavazattal),  döntse el mindenki maga a saját meglátása és életérzése alapján.

Ócsán, ha lenne baloldali tömörülés és létezne a Fidesznél jobbra is egy aktív párt, akkor most lenne aki tiltakozna, mint más jobb körökben. Mindezek hiányában a városvezetés szó nélkül azt tehet, amit akar, mert az emberek éredekképviseletét láthatóan senki nem vállalja fel itt.
 
(A blog mindenesetre megírta és jelezte azt, ami amúgy a fizetett hírfelelős - kommunikációs - vezető kötelessége lenne.)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése