2015. február 16., hétfő

Dunaharasztiban közmeghallgatást tartanak a költségvetésről - Bukodi nem így jár el ( - például)

Úgy vélik, hogy a mi polgármesterünk nem szereti a Közmeghallgatást. 
Kitekintve a szomszédba, láthatjuk is, hogy zajlik ez normálisan.

http://m.cdn.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%C3%A9pek/o%CC%81csa-16.jpgMint arról Bukodi Károly maga is beszámolt, a fórumokat sem kedveli igazán. Éretlennek tartja rá az embereket. Az ismert fórum beszüntetésében is része volt, és az online fogadóórát sem kívánja visszaállítani. 

Mióta hatalomra került visszaszorulóban van a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság a városban. Attól sem retten el, hogy a neki nem tetsző véleményekkel szemben eljárjon. Pártpolitikusként és vezető köztisztségviselőként nehezen viseli a demokráciát. Nem szereti a tájékoztatást és a nyitottságot. Az önkormányzati anyagokat is képes elrejteni a nyilvánosság elől.  A testületi ülés anyagai nem tartalmaznak érdemi információt. Számos előterjesztés, javaslat nem elérhető, ahogy a bizottsági ülések és az ott kialakult vélekedések sem ismertek a lakosság előtt. A városi honlapon alig van érdemi tájékoztatás, és megfelelő információ.

Bukodi Károly inkább, és szívesebben csöpögtet (szivárogtat) a nem hivatalos közösségi oldalán, mintsem az erre hivatott és fizettet hivatalosan. 

Az idei költségvetés tárgyalásából is úgy kell utólag kihalászni a valós tartalmat és a törekvéseket. A polgármester nem veri nagydobra az elhatalmasodó hiányt, az adósságot és a saját céljait szolgáló gépkocsi igényét.
De ugyanígy nem adott közre tájékoztatást arról sem, hogy melyik víztornyot és miért a város pénzét újítják fel. Sok a kétely, és számos a probléma. 
A legnagyobb baj azonban, hogy úgy kíván gazdálkodni a város és az emberek pénzével, mintha az a sajátja lenne. Semmiféle tájékoztatás, értesítés, beleszólás nincs.  
Ócsa lakosságának úgy tűnik csak a fizetési kötelezettség marad. 

Pedig nem kéne és nem is kell ennek így lennie.  Dunaharaszti Önkormányzata ezt is jobban csinálja.
Ott kikérik az emberek véleményét a beterjesztett éves költségvetésről. 

Közmeghallgatást tart az Önkormányzat

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. évi költségvetési rendelet elfogadását megelőzően KÖZMEGHALLGATÁST tart, melyre tisztelettel meghív minden érdeklődő lakost.
A közmeghallgatás időpontja: 2015. február 9. 18 óra.
Helye: József Attila Művelődési Ház (2330 Dunaharaszti, Táncsics M. u. 2.)

http://ezaminimum.hu/onkormanyzat/templates/frontend/images/logo.png



Annak igazolásául, hogy ez nem egyedi, hanem sokkalta inkább bevett szokás, leírom, hogy Porga Gyula Veszprém polgármestere február 13-án ismertette meg a nyilvánossággal (sajtó előtt) a város 2015. évi költségvetését.
A beterjesztést követően a jövő héten kezdődnek a bizottsági egyeztetések és a képviselői testület, a február 25-i ülésén fogadhatja el a város éves költségvetését. 
A polgármester tájékoztatásából meg lehetett tudni, hogy a 2015. évi költségvetés főösszege 14 milliárddal indul. A jelenlegi számítások szerint 10 milliárd szükséges a város működtetésének a biztosításához, a többi összeget a fejlesztésekre fordíthatják.
A politikus úgy látja ez egy jó arány, mert így az éves bevétel 23 százaléka fordítható fejlesztésre!
A polgármester a költségvetés legfontosabb üzenetének azt tartja, hogy 2015-ben a város üzemeltetéséhez nincs szükség hitelfelvételre.
Porga Gyula kiemelte, hogy az idei év iránya és jelmondata: ”Új utakon folytatjuk!” lesz. Ez azt jelenti, hogy az elhasználódott városi utak felújítására a 2015-ös évben 500 millió forintot fordítanak.
A városvezető, az adókkal kapcsolatban elmondta, hogy az év során megkezdik a lakossági adóterhek csökkentését.
Hol van ehhez Ócsa és Bukodi!
 
Ócsának van mit fejlődnie és lenne hová felzárkóznia. Nem véletlen, hogy a Bukodi Károly és Horváth Tamás képviselte ócsai városvezetés a majd' színtiszta fideszes pártapanyirkokkal nem a demokratikus városvezetéshez méltóan járnak el az olyan fontos és sorsdöntő esetekben sem, mint például a költségvetés.  Ezt mások példája kapcsán jól érzékelheti a lakosság. 

Bukodiék láthatóan nem tűrik a véleményezést vagy a beleszólást.
Mint mondhat még erre az ember. Egy demokráciában ez alapjog (lenne).

Szégyelljék magukat!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése