2015. február 17., kedd

Mond kit választottál - Isten áldásával, a lelkész segedelmével és a pártbeliek támogatásával ( - milliók a jóért)

Ismert a mondás: "Isten segedelmével". Aztán szintén ismert, hogy "a pap az Isten szolgálja".
Az viszont már kevésbé, hogy az egyházat képviselő a polgármestert szolgálja. De az sem teljesen elfogadott, miszerint a pap, vagy a lelkész olyan e-világi puritán dolgokkal foglalkozna, mint a helyi közélet piszkossága. A keresztényi világ a reformáció óta két részre szakadt. Katolikusokra és reformerekre. Ez utóbbiak nagyon is közéleti dolgokat művelő úgynevezett vegyes érzelmű (egyházi)emberek. Olyanok, akik nincsenek ellene a földi halandóság élvezetének.

"Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!" (Zsoltárok könyve 136, 1.) SDG!

Ők nyíltan politizálhatnak, részt vesznek a közélet dolgaiban, beleszólnak, ha tudják irányítják is azt, és udvarolhatnak, majd házasodhatnak is. Rájuk kevesebb kötelem vonatkozik, mint más egyházi személyiségekre. Tehát Ők mások. A megreformált pap, vagy lelkész így nem csak Isten szolgája, és áldásosztója, hanem a saját sorsának, és közéletének formálója is egyben. Így lesz pártos képviselő, és a képviselő-testületi döntések megszavazója, amolyan áldásosztója is a hétköznapi parasztember szóhasználatában ismert nevén a csuhás.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10655183_285243005005886_2673130430401731014_o.jpg
…de a Fiúról így szól:
„A te trónusod örökké megáll, ó, Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája.
(Zsidókhoz írt levél 7, 8-9)
Ha tehát a polgármester a testület előtt benyújtja az idei költségvetést és abban benne foglaltatik a város pénzének felosztása, (nem a beosztása, mert az más,) valamint az ő saját (munka-)céljaira szánt autó megvásárlásának beillesztése, és ezt a papi hivatást gyakorló képviselő szavazatával elfogadja (nevünkben), akkor vajon Isten áldását is adja hozzá? Mert ez esetben a mi polgármesterünk (a református) Isten áldásával járhat el. Ennél nagyobb megtiszteltetés pedig nem kell egyetlen vezető köztisztségviselőnek sem, mert ez már olyan nimbusz, ami viselni és elviselni is nehéz egy demokráciában.
 
http://i1.ytimg.com/vi/RZxgKHCPuDU/hqdefault.jpg
Jézus mondja:
„… aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, 
mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne.” 
(János ev. 4, 14.)







Így a mi polgármesterünkön most azt látjuk, hogy szárnyal. Egyesek szerint ehhez valami új közlekedési eszközre van szüksége. Mások szerint ezt már meg is találta, ezért már nem járja az autószalonokat. Állítólag megvan a magához illő típust. Bizonyos vélekedések szerint nagy, de mégis hozzáillő és státuszát megfelelően szimbolizáló autóban utazik gondolatvilága. Példaértékű számára ebben Szűcs Lajos és Pánczél Károly párttárs. Ők mostanság Toyotában utaznak. Ha nem is márkahűségből, de nagyságilag mégis csak valami hasonlatos modellre esik (esett) a választás. A kívánatos beltartalomra azonban még várni kell. Így a tényleges bemutatkozásra és az utcai találkozás várat magára.
Szóbeszéd szerint azonban az elsők közt fogja bemutatni a közösségi kávézóban a vasútállomással szemben, ahol a saját elmondása szerint a kommunikációs órákat tölti, amikor elbeszélget az emberekkel, akik "elmondják a véleményüket, kérdeznek, vagy éppen csak megvitatjuk az időjárást" "Mi lehet ezeknél valódibb kommunikáció?" - viszonozta a kérdést a mester.
"Annál valódibb kommunikáció nincs, hogy én a mai napig, minden reggel a vasútállomáson megállok kávét inni, és ott is beszélgetünk az emberekkel, elmondják a véleményüket.." - olvasható.

http://i.ytimg.com/vi/vn-AgfzRHPg/maxresdefault.jpg
„Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” (Lukács ev. 13-14)
 
Így hát nem véletlen, hogy van aki már azt is tudni véli, hogy az új nagymértékű autónak garázsra is szüksége lesz, hogy ne álljon a szabadban.  Ez elvégre vagyonvédelmi kötelezettsége is a polgármesternek.

Mivel azonban az online fogadóóra visszaállítását, vagy beiktatását nem tervezi, így marad ez a fórum, ami szerinte elég. ("Fórumból úgy gondolom, van elég Ócsán, aki akar, oda írhat.")
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlR-z7Nk1YYu-9buGqyMWCpjpLaYXFfqeZvzX4QJuExZkeWdmaCSfJxMAafpxaNvNpGPuAy8QuCuOx50_u3sxhs2Fjj5aI3Zxmy8ZVSaRkVkgwzEHFcYmI6reo3jVNAq6KwmvQT-xxZHQ/s1600/DSCF1023.JPG
Szűcs Lajos (Fidesz) bevallotta ezt a Lexust cserélte Toyotára - a példa adott
A várandó szolgálati autó minden költségét közpénzből a város állja majd. Az éves autópálya matricától a kötelező szervizen át az utolsó csepp tankolásig. (Aki nem így véli, a polgármesteri utalás szerint írhat nekünk.)

Neve elhallgatását kérő párton-belüliek szerint azonban ez lépés (bevásárlás) nem a szimbolizmus jele, hanem a kötelességtudatos munkavégzés velejárója. Helyi fideszes körökben az a vélemény, hogy a polgármester jól végzi a dolgát. Ennek elismeréseként kapott a választásokat követően még a tavalyi év végén egy havi illetménynek megfelelő különjuttatást jutalmazásul a képviselő-testülettől a mi kis pénzünkből.

Mások szerint azonban ez pofátlanság. Nem csak azért, mert ez Ócsán eddig nem volt szokás, vagy azért, mert vannak olyan helyek ahol a lelkiismeretesebbje nem is vesz fel illetmény, hanem azért is, mert ebben a gazdasági helyzetben a város kifilézést jelenti ez a pénzköltés.

http://www.km77.com/00/toyota/avensis/2012/med/1000.jpg
Pánczél Károly valami ilyesmiben (Toyota Avensis SED Sol Platinum Edition) utazik - a mi Karcsink miben fog
 Nem, nem romlott el egyik gépjármű sem, amit tavaly vásároltak a közterület-felügyelet számára Suzuki gépjármű is remek állapotban van. A gépkocsi a Polgármesteri Hivatal tulajdonában lenne és kizárólag a polgármester használatát szolgálná.

Sokan vélik úgy, hogy a város kivérzett. Az átgondolatlan pénzköltés, a hibás projektet és a buta beruházások nagyon meggyengítették az öt-hat éve még stabil, vagy éppen konszolidált költségvetést. A forráshiányos helyzeten az állam sem segít.  Bár nemrég beszámoltunk róla, a belügyminiszter is a túlzó költekezés, és az önkormányzati cégek eladósítása jelenti a legnagyobb veszélyt az önkormányzatiságra. Ócsán a Városházán ezt mégsem akarják meghallani. Pedig itt az a belügyminiszteri kép kerül elő, aminek vázlatát megadta és elmondta Pintér Sándor.

http://csaladhalo.hu/system/files/imagecache/nagy-kep/cikk/2013/08/uid-13/pinter_sandor.jpg
Megdöbbentő, hogy a belügyminiszter figyelmeztetése sem elég - felelősséggel tartoznak
 
Bukodi Károly: "Nem, nem romlott el egyik gépjármű sem, amit tavaly vásároltak a közterület-felügyelet számára Suzuki gépjármű is remek állapotban van. A gépkocsi a Polgármesteri Hivatal tulajdonában lenne és kizárólag a polgármester használatát szolgálná."

Jó lenne, ha ezt a 6 milliós kiköltekezést elmagyarázná valaki azok közül, akik a tűz mellett a melegedőben ülve felrakták kezeiket és a tett esküjüket (mind) erre.

 Ócsán, ha nem csak gitt-egyletek lennének, hanem esetleg egy épkézláb baloldali tömörülés is létezne, vagy ha a Fidesznél jobbra is működne egy aktív párt, akkor most lenne aki szólna esetleg tiltakozna, hogy elég volt, ennyi és ne tovább - mint az más jobb körökben szokás.

Mindezek hiányában a városvezetés szó nélkül azt tehet, amit akar, mert az emberek éredekképviseletét láthatóan senki nem vállalja fel itt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése