2015. február 6., péntek

Önkormányzati összekötő utat adtak át - a szomszédos Alsónémedi lekörözi az esetlen Ócsát ( - például)

A kis-szomszédot a téli időjárás sem zavarta abban, hogy közutat építtessen és adjon át januárban.

Ócsán az elmúlt évek során még a belső közúthálózat nagyon leromlott. Az önkormányzatunk a kezelésében levő utak korszerűsítését mégsem vette bele a költségvetési előterjesztésekbe. Még a kátyúzást is nehezen képes elvégeztetni a helyi útkezelő. 

Ezért nem véletlen, hogy rácsodálkozva nézünk a nálunk kisebbek számunkra elképesztő fejlesztéseire. Ilyen ámulatba ejtő esemény volt az év elején, hogy a szomszédos Alsónémedi önerőből képes volt utat építeni. És nem is akármilyet. Van is min merengeni akkor, amikor nálunk közjárdára, vagy kerékpárútra sem jön össze a testületnek. 

Bukdácsolunk is eleget a kráternyi kátyúk vájta városban, a jutalmazott önkormányzatunk nyomán.

http://dunaharasztima.hu/wp-content/uploads/2015/01/alsonemedi_ut.jpg

Az önkormányzat és a vállalkozások közösen finanszírozták a 700 méternyi utat.

Vincze József polgármester az átadón elmondta, hogy az út a hideg időben járhatatlan volt, mert a téli csapadék és a fagy fellazította az amúgy is homokos talajfelszínt. Nyári időben egy-egy eső, vagy zápor után pedig posványosodó tavak, tócsák alakultak ki. Az alsónémedi Északi Vállalkozói területén található út 140 millió forintból épült meg.

Az út megépítése mind az önkormányzatnak, mind pedig az Északi Vállalkozói területen működő gazdasági társaságoknak fontos, hiszen így javult az infrastruktúra, míg a településen áthaladó teherforgalom csökkent. A beruházáshoz uniós és állami forrást nem használtak fel.

A kiépített út hossza 700, burkolatszélessége 7 méter, melyen nehéz tehergépjárművek is közlekedhetnek.

Ócsán ilyenre a jelen ciklusban esélye nincs a választópolgárnak.

Forrás: www.pestmegye.hu - Dunaharasztima.hu
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése