2014. június 24., kedd

Zsíros állások a kieső pártpolitikusoknak - nézzenek utána Ócsa kinek és mit fizet ( - mementó lószar)

Nem maradt magára a munkaerőpiacon az a több mint 130 kormánypárti képviselő, akik az új parlamentnek már nem tagjai - írja a Blikk.

http://m.cdn.blog.hu/hi/hircsarda/image/thumbs/43/4355f2d05ba880b490d91ca543d32a3d.pngA lap szerint a Fidesz nem engedte el emberei kezét, és jól fizető állami és önkormányzati állásokkal fizette ki őket. Egymilliós fizetése van például a Nemzeti Innovációs Hivatal élére ültetett KDNP-s Spaller Endrének, míg az Államkincstárat elnöklő fideszes Dancsó József ennél is többet keres.

46 polgármester, kilenc alpolgármester és két főpolgármester-helyettes is van a leköszönt képviselők között, legtöbbjüknek félmillió forint feletti a fizetése. Kilencen megyei közgyűlési elnökök vagy alelnökök lettek, nagyjából 600 ezer forintos jövedelemmel.

Jól jártak, akikből járási hivatalvezetőt csinált a kormányzat. Ők heten 700 ezres bért kapnak, a négy megyei kormánymegbízott pedig az egymillió forintot is megkeresi.

A Blikk egyetlen nagy vesztesről számol csak be: a paksi bővítésért nem az elvárt szinten rajongó Illés Zoltán a képviselői szék után az államtitkárit is elveszítette a közelmúltban. 

Ma, 2014-ben az emberek többsége nem igényli az elszámoltatást, és őszintén szólva ezen nem is lehet csodálkozni. Ha csak Ócsára tekintünk, látható, hogy senkit nem érdekel semmi. 
A lakóházak közt a legyekben pezseg a trágya és a szomszédokat fedi be a szag, de ha valaki szól az elhagyott lócitromért máris a polgárőség ugrik rá. 
A közpénzek meg úgy vesznek, ahogy a fejek nem hullanak, de mindez nem baj, mert a haveroknak buli van. No meg a foci.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése