2014. június 12., csütörtök

Több ügyben érintett, erkölcsileg vitatott, mégis maradhat a közéletben - számlagyár és orgia ( - polgármester)

Gyenes Levente úr, Gyömrő polgármestere, akivel mostanság igen csak sokat foglalkozik a média.

Gyenes Levente, az Escort Védelmi Szolgálat ügyvezető igazgatója, a Testőrszövetség elnökeként, és ebbéli biztonságtechnikai szakemberi véleményeként a cégeket többféle veszélytől kell megvédeni:
  • saját dolgozóik ellen,
  • külső személyek ellen.

Gyenes Levente önmagával szemben mégis védtelennek bizonyult legalább két dologban. Az egyik egy céges ügymenetben történő számla gyártás illetve befogadás, amit számlagyárként aposztrofálnak, a másik pedig egy laptop lopási ügy, aminek következtében ismét előtérbe került személye és kevésbé vállat cselekedete. 

Ő persze tagad az egyik esetben és magánügyről beszél a másikban. No, meg zsarolásról, kikezdésről, és betámadásról.

A polgármesterek az általában felmerülő, vélt, vagy valós viselt dolgaik kapcsán ezek az esetek többnyire mindig valahogy így, vagy ehhez hasonlóan zajlanak. Sértődöttséggel és tagadással.

Ócsán egy ártatlan Valentin-napi köszöntő mögött is egy nő képe és egy kapcsolat rajzolódott ki, ami akár lehetett magánügy is, de bírósági üggyé vált. Itt is egy polgármester érezte magát a célkeresztben. Az efféle bírósági anyagok azonban közérdekűvé és hivatkozottan közérdeklődésűvé válnak.

http://188.227.227.58/image/article/main/.660x1200/48657.jpg?lavid=48657
CURRUS Harcjárműtechnikai Zrt., valamint több honvédelmi beszállító cég is érintett volt
Így tűnik fel Gyenes Levente is a híradóban, amint egy számlagyári ügyben a bíróság előtt áll, és érvel, miszerint nem érintett. 

Gyenes Levente három éve a hetedrendű vádlottja volt egy bűnszervezetben elkövetett, 1,8 milliárdos, számlagyárral kapcsolatos adócsalási ügynek, amelyben a Honvédelmi Minisztérium egyik gödöllői háttércége is érintett volt.
Gyenes Levente a jobboldal szolidaritását és jóindulatát élvezi városvezetőként, amint éppen fejlődő városát propagálják. 

A 43 éves Gyenes Levente tanítóképzőt végzett, majd nemzetközi protokollból doktorált. Volt a Magyar Biztonsági Nagyvállalkozások Szövetségének soros elnöke és a Protokoll Világszövetség európai alelnöke. A Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségének nagykereszt lovagja, humanitárius ügyekért felelős miniszterhelyettese, 2002-től Gyömrő független polgármestere. Három éve hírbe hozták Dobó Katával: szemtanúk szerint meghitten vacsoráztak Budán, majd kéz a kézben távoztak. Pár nappal később együtt látták őket Gyömrőn, a Republic-koncerten. Gyenest milliárdosnak mondják: érdekeltségei vannak Szlovákiában és Lengyelországban, korábban tulajdonos volt egy vagyonvédelmi cégnél, volt helikoptere és magánrepülője is.

Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere hetedmagával bűnszervezetben működtette a számlagyárat – derül ki a bíróságra benyújtott vádiratból.

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/8/00/93/cikk_80093/gyomrU_custom_686x488.jpg
Egy bemutatkozás - részlet

Aztán szintén Gyenes Levente tűnik fel biztonsági szakértőként, egykori őrző-védőként és bátor honpolgárként, aki képes a városban Horthy Miklósról teret elnevezni képviselői támogatással a háta mögött.

http://m.cdn.blog.hu/vi/vizycs/image/horthy-ter-qpr-qpr.jpg
Az átnevezett Szabadság tér, majd a kihátrálás, mondván, ez szégyen - a pucér képek és a fehér por szívása nem az?

Aztán mégis visszakozik. 

2014. május 27-én Gyenes Levente polgármester gondoskodott róla, hogy Gyömrő a gyáva meghunyászkodás szimbólumaként kerüljön be az országos hírekbe. A Gyömrő 2000 Kör színeiben megválasztott elöljáró példátlan szolgalelkűségről tanúbizonyságot téve kezdeményezte, hogy a Horthy parkot alig két év után Fő térré kereszteljék át. A polgármester ezt azzal indokolta, hogy Gyömrő fejlődését és eredményeit nem árnyékolhatják be olyan „hibás döntéssel”, mely „rossz hírét viszi” a városkának.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/05/gyomrojo3.jpg
A Horthy parkot átnevező gyömrői polgármester a helyi rendőrőrsöt adja át
A minősíthetetlen megalázkodáshoz sajnálatos módon a testületi ülésen jelenlévő kilenc képviselőből heten csatlakoztak, ketten tartózkodtak. Gyömrő képviselő-testületének többsége tehát gyáván kapitulált egy marginális, szélsőséges, erőszakos magyar- és kereszténygyűlölő politikai-társadalmi szekta előtt. Hogy ezzel az érintett képviselők személy szerint saját magukat szemen köpték, az magánügyük. De szembeköpték Gyömrő népét és szembeköpték a keresztény Magyarország történelmi igazságát is. A Gyömrőt a leggyávább várossá alázó tettükkel méltatlanná váltak tisztjükre. A sárba tiport becsület visszaszerzése immár a városka polgárainak feladata.

Nem biztos, hogy csupán ez lenne az egyetlen "hibás" döntése a nevezett polgármesternek, ahogy az sem biztos, hogy a tér oda-vissza történő átnevezésével viszi rossz hírét a városának.

Gyenes Levente merész, vagy szélsőséges ember. Szereti a jómódot, a vele járó jó létet és úgy tűnik az ezzel járó életet.De igénye van a megbecsülésre, az elismerésre és vezető tisztségviselői szerepére. Csak az ezzel járó erkölcsi és morális következmények vállalására nincs szüksége. 

http://www.pestmegye.hu/site/upload/2014/01/IMG_6001.JPG
Gyenes Levente és Szűcs Lajos közösen adja át a gyerekintézményt A beruházás az Új Széchenyi Terv keretein belül, 210 milliós összköltséggel, mintegy 200 milliós uniós forrásból valósult meg.

Ez a történet sem egyedüli, mert hasonlót más városok vonatkozásában is lehet találni. Még Ócsa sem lehet kivételezett ebben.

Mostanság azonban a gyömrői polgármestertől hangos a közélet. Szexuális szokásai akár irigylésre, akár elismerésre, vagy megvetésre szorulnak, semmi esetre sem lehetnének a közélettel és a vállalt tisztségével összeegyeztethetőek.

  https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2016/08/gyenes-levente-koko.jpg
http://pestisracok.hu/wp-content/themes/funki/themify/img.php?src=http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2014/06/polgi.jpg&w=620&h=413&zc=1
Gyömrő polgármestere habzsolja az életet, a Blikk birtokába jutott felvételek szerint a legkülönbözőbb élvezeteket sem veti meg

Egy közéleti szereplő, egy tanár és egy polgármester sem tűnhet fel olyan pózban, ahogy Gyenes Levente. Ennél kevesebbért is kirúgják az embert az intézményekből. Akkor miként maradhat Gyenes Levente és hasonszőrű társai a tisztségükben?  Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, a társadalmi erkölcsről és a közéleti prostituáltságról. 

2002 óta vezeti Gyömrőt Gyenes Levente, aki azt mondta: nem tud a képekről nyilatkozni, mert nem látta őket. Korábban ellopták a hivatali irodájából a laptopját. Ezen valóban lehettek képek meztelen nőkről, de ezek miatt senkinek nem tartozik elszámolással. Amikor ugyanis azok készültek, elvált ember volt, öt éve viszont boldog házasságban él. Gyenes szerint ha bármiféle fehér por is látható a fotókon, az manipulált kép lehet, mert soha nem élt kábítószerrel.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/06/2_o_gyomroi_polgarmester1.jpg
"Az öt évvel ezelőtti partikon fehér por is előkerült" - HVG.hu ( Gyenes Levente nem egy vállalhatatlan; - akkor ki az?)

„Egyébként egy éve megkeresett egy ismeretlen, és megzsarolt. 20 millió forintot és a lemondásomat követelte, hogy ne hozza nyilvánosságra a képeket. Ez ügyben feljelentést tettem akkor, a vizsgálat még tart. Nem lepődtem meg, hogy most, nem sokkal az önkormányzati választások előtt kerültek elő a fotók. A munkámban sikeres vagyok, ellenfeleim ezért csak ilyen eszközökkel próbálhatnak meg lejáratni” – magyarázta. Korábban már előkerültek hasonló képek Gyenesről, amelyeket valaki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséghez juttatott el. A fehér por ott is főszerepet kapott, a névtelen feljelentő pedig azt írta a hatóságnak, hogy a felvétel egy szexpartin készült. A politikus akkor azzal védekezett: tény, hogy házasságát megelőzően az átlagosnál jobban szerette a nőket, de kábítószerhez sohasem nyúlt.

Blikk szerint a képek két buliban készültek öt éve, az egyik helyszín Gyenes balatoni nyaralója, a második pedig gyömrői otthona lehetett.
A Gyömrői Társaskör, a Fidesz és a KDNP felszólítja Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből – írták közleményben az előbbiek.

Egy város első számú vezetője soha nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy magánélete, életvitele szégyent hozzon az általa vezetett településre.

http://www.police.hu/sites/default/files/styles/colorbox-full_size/public/gyomrojo1.jpg?itok=MHb18gc8
Ünnepélyes keretek között adták át 2014. május 23-án a Gyömrői Rendőrőrs felújított épületét (- Gyenes Levente társaságában) - Police.hu

Gyömrő esetében közel 17 ezer embert érint az ügy. Értékítéletünk nagyon súlyos fogyatékosságáról tanúskodna, ha elfogadhatónak tartanánk azt, hogy dr.(?) Gyenes Levente fehér port szippant meztelen nők testéről – fogalmaztak a közleményben

A Gyömrői Társaskör, a helyi Fidesz és KDNP kedden szólította fel Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből.

Csütörtökön rendkívüli testületi ülés keretében saját maga ellen kért bizalmi szavazást Gyenes Levente polgármester. Az ülésen felajánlotta teljes körű lemondását, amelyet – mint felvezetőjében fogalmazott- a többség döntése szerint azonnal benyújt a város alpolgármesterének, amennyiben ez a testület akarata.

Az ülésen a helyi jobbikos képviselő szabadsága miatt nem volt jelen, a kezdeményező Gyömrői Társaskör képviselője viszont indoklás nélkül nem jelent meg.

Az ülésen felszólalt Mezey Attila alpolgármester is, aki arról beszélt, hogy a két évvel ezelőtt kezdődött zsarolási ügyről tudott az egész testület, hiszen erről már többször szó esett. Az alpolgármester szerint a külső erők bűncselekmények sorozatából fakadó nyomásgyakorlása antidemokratikus és káros. Véleménye szerint ha a képviselők kihátrálnának a polgármester mögül, akkor azzal elismernék, hogy ma Magyarországon zsarolással, bűncselekmények elkövetésével bármikor elmozdíthatnak a helyükről tisztségviselőket. Mindez pedig a demokrácia alapköveit rombolná – fogalmazott Mezey Attila.

http://www.police.hu/sites/default/files/styles/colorbox-full_size/public/gyomrojo5.jpg?itok=yUwmJIKe
Ünnepi beszédet mondott Gyenes Levente, Gyömrő városának polgármestere, dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, valamint dr. Fekete Csaba r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese - Police.hu

Az ülésen minden jelenlévő képviselő hozzászólt a témához. Ezt követően a bizalmi szavazáson minden jelenlévő képviselő külön-külön is hozzászólva az üléshez, a polgármester mellett foglalt állást. Gyenes Levente ennek értelmében az októberi választásokig tovább folytatja munkáját.

Gyenes Levente esete túlmutat Gyömrő határain, mert részbeni rálátást enged a politikai közéletre és az abban részt vállaló szereplők erkölcsi felfogására. Ez pedig tanulsággal bír.
Blikk, Vecsési Hírek, Hvg
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése