2014. június 5., csütörtök

Pótolhatatlan érték - gondatlanság, hanyagság, nem törödömség, vagy mi a fene ( - üdvözetlen a helyreállítás)

Nem mostani divat, hogy a települések amolyan "welcome"  jellegű üdvözléssel fogadják a hozzájuk érkezőket.  

Mindez amolyan szívet melengető színfoltja a fogadtatásnak, ami egyben tájékoztatás is, hiszen a városi címer azt a történelmi egységet jelképezi, amely a városkára jellemzően utal. Ez a fogadtatás jár a kisvárosba érkezőknek.

Régebben Ócsán is volt üdvözlő felírta a bevezető utakon, de az utóbb i 4 évben azok karbantartása elmaradt, majd amikor szóvá tettük, a városvezetés, vagy annak üzemeltetési káeftéje által egyszerűen eltávolították azokat. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzB6lvYvCyqDiEtzxd6h6NqAVSKrJWCMtlyCDmYnyxuH9uD4nd6KFvfl6h9tXinqU4J1CZ9y5H9vkpMDQBPaO7KG2oAcp6bV8Ggo1KbiKOiP8AdGx1BChUfQvVTitPdcDx8BM9bGRfVRc/s1600/001.jpg
Elképzelhetetlen, hogy ez senkit nem érdekel - nincs közcélú társadalmi szervezet ( - mást sem, csak az Ócsa.Érted)?

Az üdvözlő táblák leszerelés után sokáig az önkormányzat hátsó részén a Városüzemeltetés irodái mögött hevertek, majd rozsdás hulladékként a fémtelepen bevégezték, amikor az udvarukat kiseperték.Egyfajta mihasznaság ez, amikor a tétlenség és a hanyagság párosul. Az Önkormányzat és a Városüzemeltetés vetületében sajnos a tábla is csak egy olyan jelkép, ami mindezt a párosítást előtérbe helyezi és felveti.

A politikus városvezetőknek és a helyi egyesületeknek sem sikerült még elérniük, hogy a köszöntő felíratok, az üdvözlő táblák visszakerüljenek az bevezető utakra a közúti várostáblák közelébe. Tudom és tudjuk, hogy ez odafigyeléssel, pénzzel és munkával járó tevékenység, de ha már kultúrális fesztivált, juhfesztivált tartva minden ilyen jellegű látogatócsalogatóra van pénz, akkor erre miért nem fodítunk egy petákot sem. 

Hány évnek kell eltelnie és milyen vezetésnek kell itt lennie, hogy mindez megvalósuljon, avagy helyreálljon? 

Ócsa város blogja nevében kérem a lakosságot, hogy jelezze szándékát a köszöntő táblákra és támogassa azok visszahelyezését avagy pótlását. 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése