2014. június 30., hétfő

Kedden zárva lesznek a hivatalok, rendelők, gyógyszertárak - a közszolgálat pihen ( - ügyintézés nincs)

Holnap ne is menjen a hivatalba, és az orvost is kerülje! Szünetel az ügyintézés a közszolgálati dolgozók napja lévén, ráadásul rendelés sem lesz.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2013/08/z%C3%A1rva1.jpg

Július 1-jén van a közszolgálati tisztviselők napja, amely munkaszüneti nap a közigazgatásban dolgozók számára. A fővárosi és a megyei kormányhivatalok ügyfélszolgálatai és okmányirodái zárva lesznek. Azonban Július 1-e nem csak a köztisztviselők napja, hanem Semmelweis-nap is, emiatt nem csak a hivatalok, hanem az egészségügy intézmények is zárva lesznek.

Holnap így nem nyitnak ki a gyógyszertárak sem, miután egyazon nap lesz  az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napja, a Semmelweis-nap is.

Július 1-je 2001-től a köztisztviselők, 2011-től  már a kormánytisztviselők napja is, amely számukra munkaszüneti nap, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai és az önkormányzatok hivatalai is zárva lesznek
2014. július 1-je Semmelweis nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap. Erre figyelemmel 2014. július 1. (kedd) az egészségügyben is munkaszüneti nap lesz, a Szakrendelők zárva tartanak. 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közölte: kedden ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.
http://xvmedia.hu/23rfdsardw3r/uploads/2014/06/gyogyszertar1.jpg Az egészségügyi tevékenység végzésének egyes kérdéseiről szóló 2003. évi LXXXIV törvény 15/B. § értelmében július 1. napja Semmelweis nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

(A gyógyszertári ügyeletekről a https://www.antsz.hu/gyogyszerellatas/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszertar_ugyeletek címen lehet tájékozódni.)

Ócsán is csak központi háziorvosi ügyelet lesz. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése