2014. június 27., péntek

Bocsánatkérés, vagy megbocsájtás - zsidó, buzi, mind tabu ( - képmutató Hollywood)

Vihart kavart Gary Oldman Playboynak adott interjúja, amelyben a színész képmutatással vádolta Hollywoodot. A színész szavai bejárták a világsajtót.

 http://kep.cdn.index.hu/1/0/634/6349/63495/6349534_ae5dbf29e7f8e74a8bcb636ae2fc0d0f_wm.jpg

Most az amerikai Playboy szállított egy nagyinterjút Gary Oldmannel. A politikai korrektségbe merevedett Hollywood kevés megmaradt régi vágású, angol származású sztárjának egyike a tengerész apjához méltó szabadszájúsággal és üdítően felháborító nyíltsággal vállalta fel politikailag inkorrekt nézeteit a filmvilág, egyáltalán, a világ dolgairól. Oldmannek nincs jó kedve, és el is mondja, miért. 

http://m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/1406/gary_oldman.jpgGary Oldman, mint azt megírák, egy ötoldalas Playboy-interjúban zsidózott jó nagyokat, egészen odáig merészkedett, hogy megvédte a szintén zsidózó Mel Gibsont.

Az interjú a filmes témák között gyakran tesz kitérőket Oldman világról alkotott nézetei felé. A színészt nem kell félteni, az első adandó alkalommal megkezdi kultúrpesszimista, konzervatív-libertárius kifakadásait napjaink közállapotai ellen.

http://www.metropol.hu/images/1403699990_garyoldman_getty.jpgKibukott belőle, hogy elege van Hollywood képmutatásából, abból, hogy Gibsont meghurcolták, amiért zsidózott, vagy Alec Baldwint  amikor lebuziz egy paparazzit az utcán, vagy hogy rögtön rasszistának bélyegezték azt, akinek nem tetszett a 12 év rabszolgaság. Oldman aztán megkérte a Playboy újságíróját, hogy majd jól szerkessze meg a szavait, de szerencsére az interjúból semmit sem vágtak ki. 

Oldman menedzsere, Douglas Urbanski kedden a politikai korrektségről szóló szabadszájú monológként értékelte a színész interjújában elhangzottakat, amely úgy „demonstrálta az abszurditást, hogy maga is abszurd volt”. Urbanski hangsúlyozta: „Az a feltételezés, hogy Melt és Alecet védi, abszurd. Gary Oldman nem védelmezné a gyűlöletbeszédet és semmilyen megosztó beszédet. Ebben a tekintetben a cikk nem volt kiegyensúlyozott.”

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) zsidó szervezet elítélte Oldman szavait. Emlékeztetett: Gibsont nem azért közösítette ki Hollywood, mert politikailag inkorrekt volt, ahogy Oldman sugallja, hanem intoleranciájával és gyűlölködésével zárta ki magát. Gibson 2006-ban az ellene eljáró rendőrnek azt mondta: „A zsidók a felelősek a világ összes háborújáért.”

http://fc06.deviantart.net/fs71/i/2011/061/c/5/gary_oldman_rrh_wallie_by_hooyi-d3ashw9.jpg

A Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ dékánja, Marvin Hier rabbi szintén bírálta Oldman kijelentéseit. „Gary Oldman azt akarja, hogy a zsidók túllépjenek azon, amit Mel Gibson mondott. De Gibson azt a szlogent idézte, amit Adolf Hitler használt fel hatmillió zsidó meggyilkolására” – fogalmazott a rabbi.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése