2014. június 16., hétfő

Ócsán is megszűnt a kéményseprőszolgáltatás ( - szerencse kiseprés)

Mint tudjuk, Ócsán is volt egy kéményseprő kirendeltség.

Igaz, nem sok vizet zavart, de hozzánk is kijöttek és kipucolták a kéményt, ahogy több más helyi embernél is megfordultak.

http://egriugyek.hu/images/stories/hirek3/ksep.jpgAz irodát a helyi körökben ismertektől kölcsönözték, ami nem volt más, mint a régi piac (melletti) területén található irodaépület. Aránylag jó és elérhető helyen is volt. Egy magára valamit is adó városkának ilyen szolgáltató pontokra van szüksége. Örültünk is neki. 
Az önálló épületet korábban (pár éve) 20-22 millióért árulták, de ebben a piaci helyzetben a kutyának sem kellett. A kéményseprők beköltözése amolyan mentség volt a magárahagyottságban.  Ócsának is hasznára volt.

Volt, mert aztán az év elejével egyszer csak kiürült. A szerencsét hozó fekete-ruhás emberek elmentek.  A szolgáltatás itt megszűnt.

Elvitte a rezsicsökkentés.

Az ócsai és a szigetszentmiklósi fiókirodák összevonásra kerültek. A két iroda ezentúl egyben a távoli 2330. Dunaharaszti Fő út 46. szám alatt található. Közvetlen közlekedési kapcsolat persze nincs.

Nem egy szerencsés helyzet. 

Mi van a háttérben?

Az állami intézkedések miatt kieső bevételek kompenzációjának elmaradása okán, amolyan financiális bajok miatt június 30-át több megyében leáll a kéményseprő-ipari közszolgáltatás - közölte Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke pénteki szolnoki szakmai összejövetelük után az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a szolgáltatás leállása Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyében összesen 842 települést érint majd.  Vidra Zoltán hozzátette: a jelen lévő tagvállalatok képviselői - beleértve az önkormányzati tulajdonú társaságokat is - kijelentették, hogy a jelenlegi jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat még kijelölés esetén sem pótolni, mert sem létszámban, sem eszközben nincsenek felkészülve, és likviditási helyzetükben sincsenek tartalékok.


Vidra Zoltán - aki a szolnoki Fűtéstechnikai Kft. ügyvezetője - elmondta: a kormány 2013 májusában hozott döntést a kéményseprés rezsióradíjának csökkentéséről. Azóta a közszolgáltatást ellátó magyar tulajdonú vállalkozás folyamatosan kompenzációra szorul. Esetükben Szolnok megyei jogú város önkormányzatához fordultak pénzügyi segítségéért, mindeddig eredménytelenül.


A társaság jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy nem lát más utat, mint a cég felszámolását, ebben az esetben 92 
dolgozó veszítené el az állását.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése