2014. június 3., kedd

Meglátás és térlátás - pályázatok helyett látlelet ( - közcélok és közterek a megyében)


Ismét lehet pályázni a a Kulturált Település Környezet Díjra, hívja fel a figyelmet az ócsai Szűcs Lajos Facebook oldalán., és képileg bemutatja Erdőkertes egyik szép terét.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/10415604_721355947903671_8184380727171031461_n.jpg
 Már lehet pályázni: http://www.pestmegye.hu/kulturalt-telepules 
Tavaly Erdőkertes nyerte a Kulturált Település Környezet Díjat, és a szentendrei Művészet Malom az Építészeti Nívódíjat. - idén vajon ki lesz a nyertes? 

Elgondolkodtat a hír miszerint Szűcs úr, aki évekig Ócsa országgyűlési képviselője az egyik legnagyobb érdek-képviseleti testületben, és hogy az a városka, ahol él, és amit képvisel, mire vitte a ténykedése alatt.  Ócsa vajon nyertese volt, vagy lett az elmúlt évekbeli ténykedésének? Nyerhetünk-e az általa hirdetett pályázaton, vagy vannak nálunk jobbak?
http://static.panoramio.com/photos/large/71848760.jpg

 Ócsa főtere, a posta - így van az interneten ( -  térnek nevezett placc, igazi tér nélküli funkcionális terület, látvány és szép érzet hiányában, ahol csak a szürke térkő és a multi reklámja a meghatározó a térbeli jelleg és a parkosítás helyett)

Most ez a kisváros, képes-e megrázni magát és hasonló arculattal kiállni, bemutatkozni, mint akár Erdőkertes, vagy a már általunk többször példázott és illusztrált Bugyi község? Merünk-e indulni egy olyan pályázaton, amire Szűcs Lajos hívja fel a figyelmet? És jó eséllyel, valós lehetőséggel lépünk fel, állunk, vagy állnánk ki esetleg szégyenben maradnánk?  Ez itt az elgondolkodtatásra okot adó kérdés. 
 
http://www.bugyi.hu/text/images/newswf21006311191072/HPIM1081.JPG
Bugyi község látképe  - látható a tisztaság, a gondozottság  a parkosítás, és hogy nincs multi reklám, de ott a csobogó

Nívódíjasok biztos, hogy nem lettünk és így nem leszünk. Akár múltba vagy kilátástalan jövőbe nézünk. Ehhez változásra van szükség. A fejekben, a viszonyulásokban és a vezetéseben. Mert mindez ami ma adatik, bizony kevés. Nem csak egy összehasonlító megmérettetésre, hanem a továbbvitelhez is.
Ócsát elsőként a vezetés terén kell megújítani.

Talán nem véletlen, hogy nem is ránk vonatkozóan tette közzé bejegyzését a tőlünk távozott (helyi) politikus.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése