2014. június 2., hétfő

Valóban összetartozunk - változás, vagy számítás a megemlékezés Ócsa városában ( - mitagadás, múlttagadás)

A Magyar Országgyűlés 2010. évi XLV. törvénye a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről június 4-ét, az első világháborút magyar részről lezáró trianoni békediktátum aláírásának a napját a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította.

Ócsa városvezetésének mindez alig számított, legalábbis annyira nem, hogy hivatalos magtartására figyelmet, áldozatot és hivatalos keretet  fordítson. 
Az idén, a választások évében valami szellemi-hozzáállásbeli változást állt volna be -  mintha már ez is számítana.


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10320550_748595648495298_6845113325918789002_n.jpg



Óriási büszkeséggel tölt el, hogy több évnyi figyelemfelkeltés és Trianon-megemlékezés után, végre Ócsa Város Önkormányzata is elérkezettnek látta az időt, hogy városi "ünnepséget" tartson június 4-én! Az ünnepség szó helyett én magam mást használok, de legyen ez a legnagyobb baki!

Az viszont ismét bebizonyosodott, hogy nem hiába való a "pusztába kiáltott szó"! Ez pedig hatalmas öröm! És ha még a nemzeti lobogók is kikerülnének az oszlopokra..!

*

2 megjegyzés:

  1. Érdekes, eltüntek a megjegyzések. Folak fanok, nem meritek vállalni az arcotokat?

    VálaszTörlés
  2. T. Kovács István! Állítása kicsit túlzó, hiszen Ön sem az arcát adta, "csak egy" nevet. A bejegyzés éléről, vagy provokatív jellegéről nem kívánok említést tenni, hiszen ez önmagában még ösztönző is lehet. Egyébként örülök, hogy Ön többet vállalt egy névtelen bejegyzésnél, továbbá, hogy olvas és ezzel számol a bloggal. A személyeskedésen túl szívesen vennénk a helyi közélettel kapcsolatos meglátásait, illetve véleményét. Akár ehhez a bejegyzés kapcsolódóan, (az első hivatalos megemlékezés,) akár a korábbiak vonatkozásában (rablás, közpénzek költése, elosztás, stb.)

    VálaszTörlés