2016. május 29., vasárnap

Ingyenes gyereknap Ócsán - rendezvény kell a játékhoz, mert amúgy nincs erre hely a városban ( - füstölgések)

Érdekes volt látni a mai gyermeknapi összpontosítást a Szabadidőközpont utcai elfoglaltságában.


Érdekes volt tapasztalni, azt a szegénységet, ami a városban uralkodik e-téren. Azt hogy a kisgyerekesek mennyire ki vannak éhezve a korabeli játszótérre, ahol lehetne napjában homokozni, mászókázni és a füvön hemperegni. 

Láthattuk azt a szegényes megoldást, mely festett autógumikból létesített játékot gyereknapra az ifjoncoknak.  

Használt gumiból játék autó a gyereknek - ha felnő és netán polgármester lesz belőle, akkor közpénzes igazira válthatja

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13245443_1103608283043854_932163117974681174_n.jpg?oh=0199e7c7c1af78bd8157fae945ca5dff&oe=57C6E9B3
Megelőző ököráldozat - gyerekmentes
Szentkirályiné már már előző nap (tegnap) toborzott az eseményre. Eléggé nem szerencsés mód úgy reklámozta az egészet, hogy "ingyenes gyereknap"
HOLNAP INGYENES GYEREKNAP A SZABADIDŐKÖZPONTBAN!!

Kedves Ágnes a gyereknap (önmagában) soha nem fizetős. Az mindig ingyenes naptári nap. Május utolsó vasárnapján tarjuk. Legfeljebb a szervezett programok lehetnek fizetősek, vagy térítésmentese, azaz "ingyenesek".  Bár a Szabadidőközpont  az önkormányzat cége, és közpénzből fenntartott központ, ami eleve a városlakók anyagi ráfordításaiból létezik, tevékenykedik és működik. Vagyis semmi nem ingyenes, hiszen az itt élők pénzéből áll össze az egész. Akár a gyereknapi műsor és a program is.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/13325466_1104607289610620_4576023368118899402_n.jpg?oh=09294e6353554dd5bd12bd603f97337a&oe=57C25476&__gda__=1474458150_b3dbe421f8647f79fd7e097739a1d567
A játéklehetőség az utcára kényszerül

Az, hogy ezért nem kérnek plusz pénzt, mint a Juhfesztiválosok, az mondhatni, hogy szinte  természetes ez ilyen esemény alkalmával. A városi gyerekekkel ekként prosperálni nem kifizetődő. 

Háttérben a "teraszon" lehet inni, füstölögni
A gyerekes szülök nem meg nem az ingyenességért, hanem a gyerekek jó érzésért, a boldogságukért és a közös kikapcsolódás, a játék örömért mennek el ilyenkor oda, ahova hétköznap Ócsán nincs lehetőségük eljutni.  Tudni illik a hiánnyal küszködő városi önkormányzatban előbb vesznek a polgármesternek a közpénzből 6 milliós autót és inkább adnak ki a műfüves pályákra ugyanennyit, mintsem a kisgyerekek számára egy igazi kikapcsolódást jelentő játszóteret létesítettek volna. 

A szülő egy ilyen ínséges és ingerszegény környezetben élve akkor is hajlandó elvinni a gyerekekét a saját gyermeknapjuk alkalmából egy önfeledt kikapcsolódásra, ha ezért netán a helyszínen is fizetni kell.  Szóval nem az "ingyenesség" a motiváció, hanem a játszás, a játszótér és a gyerek öröme. Az, ami amúgy nem adatik meg alapból a városban, mert nincs igazi játszótere a kisdedeknek.

Ezért kár kihangsúlyozni azt, hogy ezért nem kérnek külön pénzt. Még szép, hogy nem!

Amúgy is elég szégyen, hogy ez nem adatik meg kötetlenül és napjában a szülőknek. Nem, mert nincs kisgyerekes játszótér erre. Nincs lehetőség homokozni a gyerekkel hétközben a téren. Nincs ehhez játszótér, közterület és homok a városban. 

Gyereknap kell a homokozóhoz Ócsán - különben nincs lehetőség

Ehhez a mostanihoz egy gyereknapnak kell lennie, hogy ilyen programot játszótéri programot szervezzenek, mert különben ezért is a szomszédba kéne menni. Legalább most a naphoz illően egy esemény erejéig adnak lehetőséget erre a kegyes vezetők. 

A szülök persze, hogy élnek a lehetőséggel és kedveskedtek a szeretett kicsiknek. Ezért elviszik a rendezvény helyszínére, megnézik és kipróbálják azt. Szánalmas, hogy erre csak így van lehetőség.

A pikniknek majd nagyobb tér jutott, mint a kisdedek játszására

Aztán nagy kár, hogy mindez a gyerekprogram a Szabadidőközpont ivójának tőszomszédságában zajlott, ott ahova az emberek ilyentájt szeszesitalt fogyasztani járnak. Furcsa így a gyerekkel felhőtlenül kikapcsolódni, játszani a járda mentén, miközben mögötted a kihelyezett asztaloknál isszák a sört és fújják a füstöt a nagyok.  

Piknik és sör a háttérben, és ez a lényeg - a gyerek csak indoknak és díszletnek kell ehhez.

A gyerekek amúgy az egészről nem tehetnek. A szülők meg kényszerpályán mozognak. A helyi vezetők a felelős személyek. Ők tehetnek az egészről. A városi sivárságról. 

Gyereknap és a körítés - bújt elő a szög a zsákból ( - a hátsó "kertet" nevezhetnénk Holdudvarnak)

*

2 megjegyzés:

  1. Amúgy jó volt a buli, csak azt kifogásolom, hogy vasárnap már nem volt ott az ökör és a polgármester autójába sem lehetett beülni.

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt ismeretlen hozzászóló!
    Örülünk, hogy a blog népes olvasótáborának egyike. A vélekedésének is, ha az nem bántó, másokra nézve sértő, vagy valótlan tartalmú. A blogon megjelenő olvasói hozzászólásokhoz máskülönben semmi közünk, azt mindenki maga, egyénileg teszi. Ezért azt feltételezni, hogy egy más megnevezett szólal fel az Ön nevében, elég kétséges. A Goggle-fiók szerinti regisztráció alapján személyi felelősség fűződik minden egyes véleményhez, amit a blog nem kíván átvállalni. Az Ön által megnevezett személyhez a tartalomszolgáltatónak, a blogernek, vagy az adminnak semmi köze. Így az nem valós, nem tényszerű. A hasonló kinyilatkoztatásokat, a tényszerű állításokat igazolni kell. A félreértések és a megtévesztések elkerülése végett ez itt nem vállalható. Más, nem közszereplő személy célzatos említését a félreértések és a jogi következmények vonatkozásával nem vállalható. Ezt kérjük mellőzni. Az ilyesfajta hozzáoszlásoknak semmi köze a blogon jegyzett eseményekhez. Úgy gondoljuk ez tisztázott.
    Az esetleges álnéven, vagy más profilon regisztrált belépést amivel Ön is regisztrált, a Google engedélyezi. Ehhez sincs közünk. Ha ezzel, vagy a saját nevével van gondja, forduljon hozzájuk. Üzenetet harmadik félnek mi nem közvetítünk, erre szándékunk és lehetőségünk nincs. Magánszemélyekkel nem foglalkozik az oldal. A blogon kizárólag közéleti dolgok, közügyek és közszereplőkkel kapcsolatos bejegyzések kerülnek beírásra.. A személyes indíttatás nem ide tartozik. Az internetes napló kommentjeiért felelősséggel a bejegyző, közzétevő fél tartozik. Ennek tisztázása nem feladatunk. Még akkor sem, ha ez egy regisztrált nick néven teszi. Elvégre ettől még nem biztos, hogy mindenki számára beazonosítható vagy felismerhető. A személyes névhasználat pedig mindig magát a tulajdonost illeti meg. Ezért azzal visszaélni itt sem ildomos. Továbbá nem kívánunk nem érintett felek magánügyeivel felmerülő egyéni dolgaival foglalkozni. Az mégsem engedhető meg az, hogy egy regisztráltan megjelenő hozzászólásban a blogbejegyzésben nem érintett felet, egy magánszemélyt kezdjen ki valaki. Ez nem az a fórum. Itt a hozzászólások nem irányulhatnak polgári személy ellen, vagy azzal szemben. Ezért minden hasonló és nem közvetlenül a blogbejegyzéshez kapcsolódó személyeskedő kommentet, vagy közzétett hozzászólói tartalmat határozottan elutasítunk. Az ilyeneket következetesen eltávolítja a blogról az admin.

    VálaszTörlés