2016. május 6., péntek

Idén immár a 6. Tanyafejlesztési program indul - Ócsa ebből eddig ötöt hagyott ki ( - mikor pályázunk végre)

Idén is lesz tanyafejlesztési program. A kormány immár hatodik éve támogatja a tanyán élőket, gazdálkodókat. Pályázni lehet például tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetésére, fejlesztésére, tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére, tanyagazdaságok indítására és fejlesztésének támogatására, kis értékű gépek beszerzésére, képzésre és a tanyák lakóépületének felújítására.

http://www.kormany.hu/download/6/43/b0000/tn496c0.jpg
Idén is meghirdették a pályázatot - Ócsa vezetése ebből eddig egy fillért nem hozott be a városnak ( - jól állunk)

http://utkom-trade.hu/images/products/613fc514.png
Ez se kell ide
Az elmúlt évek során a program keretében olyan lehetőséget biztosítottak fejlődésre a külterületen élőknek mint a villamosítás, az útjavítás, vagy ehhez kapcsolódó gépek, eszközök beszerzése, a "tanyasi termékek" piacra jutása, és még számos másra adtak pénzt, támogatást.

Ócsa városvezetése azonban nem látott ebben bizniszt, fejlődést és lehetőséget, ezért az elmúlt évek során nem vette igénybe az erre osztott "ingyen" pénzt.

Évről évre növekvő kerettel álltak a pályázó közösségek elé - Ócsa egyszer nem kér ebből ( - úgy látszik erre itt nincs szükség)
  
Alsópakony hiányos világítását inkább a közvagyonból finanszírozta a város. A hétköznapok eljutásaira, útjavításaira nem vettük igénybe a gépbeszerzési támogatást. Még egy nyamvadt kis traktort utánfutóval sem kértünk, amivel a különböző adapterek hozzáadásával akár füvet lehet nyírni, szemetet lehet szedni, utat takarítani, vagy havat tolni, sikósságmentesítést végezni tudott volna a város. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPG
Az urak sem tettek sokat azért, hogy a Tanyafejlesztési Program keretében Ócsa némileg fejlődjön - bezzeg másutt más a helyezett

Mindez nem volt fontos és kiemelt szempont a Bukodi-Horváth kettősnek. 

Mások bezzeg éltek a lehetőséggel. Budapesti kerületek piacot bővítettek, vásárcsarnokot építettek ebből a pénzből, de Ócsa még a saját lepukkadt ócska piaci körülményeit sem volt képes javítani. Vagy, például a szociális lakóparkban (kötelezőn előírt) gazdálkodók termékeit sem segítette volna piachoz jutásra. 


Tavaly is másoknak jelentett fejlődést a program - Ócsának úgy tűnik nincs szüksége támogatásra, fejlesztésre ( - nálunk minden happy)

Nem. Ócsa önkormányzatának vezető úgy vélekedtek, hogy ez nem hoz hasznot, nem javít Ócsa közmegítélésén, vagy közállapotán. Még akkor sem pályáztunk, amikor mások sorra jutottak lehetőséghez, pénzhez, támogatáshoz. Mi pedig egy normális elképzelést nem voltunk képesek előadni és benyújtani. 

http://www.napi.hu/fototar/fototar/201311/500/image1383741753.jpg/780/
A tanyafejlesztési program megvalósítására eddig 6 milliárd forint támogatás jutott - Ócsa egy petákot nem igényelt ( - minek, mikor a piac is rendben és a környezet is rendezett)

Öt Tanyafejlesztési Program zajlott le a részvételünk nélkül. Több milliárd forint kerül szétosztásra. Ócsa egy petákot nem kért ebből.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13147634_1057467004308666_2778777033229324594_o.jpg
A Juhfesztiválon mind együtt állnak a fényképezőgép elé - a Tanyafejlesztési Program ócsai lehetőségeiről nem beszélnek ( - minek is)

A városvezetők úgy gondolják, hogy erre nincs szüksége a városnak. Ők köszönik jól megvannak a saját világukban és közpénzes támogatásukkal. A többi meg le van szarva.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése