2016. május 18., szerda

Amcsi politikusok az állítólagos magyarországi korrupcióval kampányolnak - közben csapataik harcban állnak


Amerika  világuralmi rendszere nem csak a globális hadszíntereken, hanem az országok politikájában is meghatározó irányadóként próbál mutatkozni, ezzel is kifejezve beavatkozási szándékát a politikai életbe.

Kedvenc vesszőparipájuk szónoklataik során a demokrácia, a népek szabadsága és korrupció mentes társadalom. Úgy nyomják ezeket a szösszeneteket, mint karácsonykor a mikulás a szaloncukrot, amitől aztán szuvas lesz a fogunk.

Amerika demokráciaexportja a világban csak békétlenséget, háborút és hazátlanságot biztosított rend, fegyelem és jólét helyett. A népek szabadsága belviszályokat, testvérháborúkat és menekülteket adott a világnak. Az általuk mumusként emlegetett korrupcióról pedig úgy nyilatkoznak, mint a Jézuskáról, akit még senki sem látott, de hiszi hogy létezik, s van. Mondják mindezt az óceánról túlról, ahol az igazságszolgáltatás is a pénzhez, a tökéhez viszonyítottan mérlegel.  

https://www.metropol.hu/images/1421854390_colleen_bell_yt.jpgErre most Colleen Bell, Amerika Magyarországra deportált nagykövete elődje nyomdokain haladva maga is átérezte a problémát:
"A magyarország korrupció aggasztja az embereket, ezt felmérések is folyamatosan mutatják – mondta a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadást. A korrupció globális probléma, nem ismer határokat; gyengíti a jogállamiságot, megakasztja a növekedést, megfojtja az innovációt és a befektetéseket" – mondta Bell Az Egyesült Államok álláspontja a migrációról, a biztonságról és a külpolitikáról című előadásán.

http://www.dehir.hu/wp-content/uploads/hillary-clinton-bill.jpg 

Aztán a szopatós Bill Clinton  május 13-án a College of New Jersey-ben kampányolt egykoron megcsalt feleségének, - a demokraták szinte-már-biztos elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak, - itt került szóba a szerinte putyinizálódó Magyarország: "Lengyelország és Magyarország - két ország, amelyik nem lenne szabad az Egyesült Államok és a hosszú hidegháború nélkül - most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért most egy Putyin-féle vezetést akarnak. Jöjjön csak egy tekintélyelvű diktatúra, és ne engedjék be a külföldieket! Ismerősen hangzik? Ez megy mindenütt!"

Nem ez az első eset, hogy a nyugdíjas Bill Clinton kissé erős megfogalmazásokkal próbálja feltüzelni a közönséget egy-egy kampányrendezvényen, és az sem lenne meglepő, ha ezúttal is majd finomítania kell utólag szavait.

A magyarok bírósága ugyanis nem tud korrupció miatt elítélni embereket, mert nem talál hozzá bizonyítékokat.  Az elhíresült perek közül nem képes megállni egyetlen szaftos korrupciós ügy, mert mindig csak valami apróság derül ki az egészből. 

Közel 130 ügy közül választották ki a Világgazdaság munkatársai az évtized top 30 magyar botrányát. Minden esetnek van gazdasági, üzleti vonatkozása, s a legtöbbet átszövi a politika.Korrupcióról azonban nincs szó.Érdemes mindebbe betekinteni.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12661763_627101504095290_779540690852726509_n.jpg?oh=8dabcb7567ca7762fb2f30bbe5ca75bb&oe=57DB8487

Ha megkérdeznénk a polgármestert a korrupcióról biztos vagyok benne, hogy Ő is azt vallaná, hogy ilyen nálunk nincs. Akkor meg miről beszélnek a hülye jenkik?

Ezek után mit is mondhatnánk még?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése