2015. december 9., szerda

Az ember megdicsőülése – első a szolgálat ( - beszámoló a helyi közrendvédelemről)

Év végi (szubjektív) beszámolót tett közzé az Ócsai Rendőrőrsről munkájáról a körzeti megbízott elemzésében Ócsa Város Önkormányzata az újságjában és a városi honlapon Rendőrségi hírek címen.

Az alábbiakban ezt osztjuk meg.

Tisztelt Ócsai lakosok!

A 2015-ös év zárásaként ragadtam billentyűzetet. Ezt az évet is lezárjuk, melyben kiemelt, rendkívüli esemény nem történt a közterületen. Felsorolnám azokat a bűncselekményeket, esetszám szerint, melyek a lakosság biztonságérzetét befolyásolják.

http://kornye.hu/wp-content/uploads/2012/04/Ker%C3%A9kp%C3%A1ros-ellen%C5%91rz%C3%A9s-3-450x300.jpg
Csak a szabályosan közlekedő és a kivilágítatlan kerékpárosok statisztikája nem javult
Városunkban 5 alkalommal történt súlyos testi sértés bűncselekménye, mely 3 alkalommal történt közterületen. Az 5 elkövetett cselekményből mind az 5 elkövető elfogásra került és az eljárás megindult ellenük.

Egész évben 1 alkalommal történt dologelleni erőszakkal elkövetett lopás, azaz betörés, mely eljárás még jelenleg folyamatban van, amiről így nem nyilatkozhatok.

Továbbá 1 alkalommal történt jármű önkényes elvétele kísérlet, melyben az elkövető felkutatása sikeres volt, vele szemben az eljárás megindult.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSL2XEPHh6-RruFti9KlEvyPbUo1Rl51BKxUeUn_V-86Ev3aRDh
Világítás szerelés - rendőri segítség




Sajnos 23 alkalommal történt alapeseti lopás, melyre nem tudom írni, hogy minden elkövető meglett. Ezek az esetek nehezen felderíthetők az információk hiánya miatt.

A következő számadatra is szívesebben írnék egy nullás számot, de nem tudok, ugyanis a szigorú büntetések ellenére 25 alkalommal intézkedtünk ittas járművezetőkkel szemben 2015-ben.

A fent leírt számadatok – kivéve az ittas járművezetést - egy ekkora településhez képest szerintem jó eredménynek mondhatók, tudom egy eset is sok – főleg a sértett szemszögéből -, ezért próbálunk még hatékonyabban dolgozni és ezeket az adatokat tovább csökkenteni.

http://mno.hu/data/cikk/1/13/91/71/cikk_1139171/rendUrUrs2.png
Az őrsátadón még ennyien voltak  -  ma már alig látni belőlük  ( - "nélkülük nem lett volna lehetséges")
 
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/l/t31.0-8/11160055_359029144293938_920323750304882631_o.jpg
Boros Tibor  polgárőrvezető  - a "parancsnok" pózol
Köszönetet mondok az Ócsa Városi Polgárőrségnek, nélkülük nem lett volna lehetséges ezt az eredményt elérni és fenntartani. Rengeteg alkalommal a járőrszolgálat kiegészítéseként vesznek részt a mindennapjainkban. A városban megrendezésre kerülő rendezvények biztosításában - mint pl.: futballmérkőzés, városnap - kiemelkedő szerepet vállalnak. A nagyobb tömegek által látogatott rendezvények biztosítását saját erőből, a polgárőrség nélkül, nem tudtuk volna szakszerűen és ilyen magas színvonal teljesíteni. Külön szeretném megköszönni Boros Tibor polgárőrvezető egész éves munkáját, aki a nap 24 órájában elérhető, hatalmas személy- és területismerettel bíró, megbízható, önfeláldozó személy.

Továbbra is szeretném a lakosság figyelmét felhívni, hogy az elkövetkezendő ünnepek alatt is vigyázzanak értékeikre, az ingatlanokat tartsák zárva és idegeneket ne engedjenek be a lakásukba.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánunk! Problémájukkal kapcsolatban továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal!

Tisztelettel:
Mezei Tamás c.r.tzls.
*

1 megjegyzés:

  1. Csak a képre tekinteve látható a különbség a rendőr és a zabolázatlan utánzó, a polgárőr között, mind fegyelemben, fegyelmezettségben, mind pedig a kuytát illetően. A rendőrkutyán van szájkosár, a zabolázatlan polgárőrén meg nincs. Kell még valamit mondanom...?

    VálaszTörlés