2015. december 13., vasárnap

Vasúti menetrend módosítás - újabb lépés a semmibe ( - ne csodálkozz, csak utazz paraszt)

Mától lépett életbe az új vasúti menetrend és máris módosítást jelentett be a vasúttársaság.

Még jó, hogy az ócsai ember többnyire hét közben és Budapest irányába utazik valamint Dabas és a távolabbi rész inkább csak valami kényszer, vagy extrém eseteben jöhet szóba. A MÁV mindenesetre ehhez hozzáteszi a maga kis történetét, ha úgy tetszik "trükjeit".

http://m.cdn.blog.hu/ho/hovamegyavonat/image/Laptoptaskas/Menetrend2013/142/%C3%B3csa%20025.jpg
Ócsán nem csak az állomás és a peron felújítás maradt, el hanem a desirók is elmentek
Hiába építenek tömegszám parkolókat, lassan leszoktatnak bennünket a közösségi közlekedésről. Teszik ezt a ritka, zsúfolt és pontatlan járatokkal, a hosszú utazási időkkel, valamint a drága jegyárakkal. Az elmaradott vasúti átjáró és a romos állomás csak a háborús állapotokat illusztrálja egy jövőbeni művészeti alkotáshoz. 

Minek is a drága új parkoló, ha nincs elég járat és az ember inkább vesz egy öreg autót, amivel nem beáll oda, hanem 30 perc alatt letudja azt, amire a társas közlekedésnek közel egy órára van szüksége. Ez esetben inkább az öreg fűtött autóban ül az ember, mintsem a lepusztult vasúti- kontra városi környezetben ácsingózik.

Lássuk hát a csodát.

A MÁV-Csoport közleménye szerint a csatlakozások biztosítása miatt december 21-től a hétvégi napokon az S210-es jelzésű személyvonatok menetrendjét módosítja. Hétköznap változatlan marad.

A 2015. december 13-án életbe lépő 2016-os menetrendben a megritkított S21-es vonatokhoz nem igazították a Kecskemét és Lajosmizse között közlekedő személyvonatok menetrendjét. Ezt korrigálják most. - adta hírül a MÁV 142 Budapest-Lajosmizse-Kecskemét.

A csoda, az előrelépés, a fejlődés ismét elmaradt. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése