2015. december 21., hétfő

Clinton után szabadon: sex scandal - "orális szexre kényszerített" ( - amerikai és izraeli egyezések)


 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTinUjx9dN92AJHvNHB5aPc1iSRQHBOBRYNAhxhZNpkZBrxRYwZ

Az izraeli kormány második legfontosabb embere lemondott minden közéleti tisztségéről, miután a sajtóban sok egykori munkatársnője állította: szexuálisan zaklatta őket!
 
Vasárnapra már tizenháromra nőtt azoknak a nőknek a száma, akik azt állítják, hogy Szilván Salom molesztálta vagy megpróbálta molesztálni őket közös munkavégzésük idején.

https://images.rapgenius.com/12fbx41xhdcg8djwfauad76mu.550x366x1.jpg
Amerika és Izrael kapcsolatai jók és virágzóak - egymásra utalva
Salomot először tavaly vádolták meg molesztálással. Akkor egy nő egy másfél évtizeddel korábbi szexuális zaklatás miatt tett feljelentést a rendőrségen az akkor még az energia- és vízügyi miniszteri posztot betöltő politikus ellen, de ez az ügy a bejelentés idejére már elévült.

A volt titkárnő feljelentése mégis megakadályozta, hogy Salom államelnöknek jelöltesse magát, noha előzőleg bejelentette, hogy indulni kíván Simon Peresz hivataláért.

Salomot a párt listáján következő Amir Ohana nevű ügyvéd, a Likud első nyíltan homoszexuális politikusa követi a kneszetben parlamenti képviselőként. A belügyminiszteri tárcát egyelőre Benjámin Netanjahu miniszterelnök veszi át, aki a kormányfői feladatok mellett már négy minisztériumot is a kezében tart.

http://tv2.hu/data/files/475/475336.w.jpg
Silvan Shalom, a "szoptatos" izraelita - mára már lemondott a hivataláról ( - szexuális szokásairól azonban nem nyilatkozott)

Silvan Shalom belügyminiszter, aki egyben miniszterelnök-helyettes is volt, képviselői mandátumát is feladta a kínos botrány miatt. Családom teljes mértékben mögöttem áll- közölte a belügyminiszter, aki a jobboldali kormánypárt, a Likud egyik vezetője volt.

  Lewinsky scandal - American political sex scandal
A főnököm orális szexre kényszerített! - állította egyik volt asszisztensnője az izraeli lapokban. Ekkor átszakadt a gát: más nők is arról számoltak be: a nagyhatalmú politikus visszaélt a hatalmával. A Jerusalem Post 11 ilyen nőről tud. Nem friss esetekről van szó. Ezért a rendőrség nem indított nyomozást, de a sajtókampány olyan nyomás alá helyezte a befolyásos belügyminisztert, hogy jobbnak érezte, ha távozik.

Izraelben nem ez az első ilyen eset: Moshe Kacav egykori elnököt hétéves börtönbüntetésre ítélték szexuális zaklatás miatt. Nála keveredtek a régi és az új esetek. A nők egy része még akkor került vele kényszerű kapcsolatba, amikor a turizmusért felelős miniszter volt. A másik részük akkor tett panaszt, amikor Moshe Kacav már államfő volt.

Silvan Shalom belügyminiszter távozása nehéz helyzetbe hozza Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hiszen a késeléses merényletek miatt feszült a hangulat az országban. Ráadásul a lemondásra akkor került sor, amikor Damaszkuszban megöltek egy arab terroristát, aki nemrég szabadult egy izraeli börtönből. Szíria és a Hezbollah síita milícia Izraelt vádolja. Ebben a helyzetben a kormány stabilitása igen fontos Izrael számára, ezért rosszkor jött a belügyminiszter bejelentése: szexuális zaklatás vádja miatt távozik a posztjáról.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése